• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Düğün Bohçası Değişik Fikirler??

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

esqer

⏳☝
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
1.341
2
156
kıslar hani duğünden sonra el opmeye gidince erkk tarafına bohcalarda werilio ya bu bohcalar içn deişk bişiler yapanlar warmı yada içine farkı bişi koyanlar..genelde hawlu,yemeni,gomlek....gibi seyler konuluo bunun dısında farkı seyler koyan warmı?? susleme filan yapan yada bohcaya ??

bizdede genelde çorap tülbent havlu gbi şeyler konuluyo bohça yapıp ama ben tülle süslemeyi düşünüyorum daha hoş oluyo

bizdede genelde çorap tülbent havlu gbi şeyler konuluyo bohça yapıp ama ben tülle süslemeyi düşünüyorum daha hoş oluyo

hah işte bende onu soruorum da nasıl suslıceksin kii ?? içine konulan seyler hep aynı zaten da farklı bişi koyan oldu mu die sormustumm cnm

???? böle bi adetmi var?? nişandan sonra bitmiyomu bohça işi yaa?? :(((

cnm o adete gore deişio biz de nişanda wermedk mesela bizde nişanda werilmez bohca dugunden snra werilir..bende nişanda werildigini burda duymustumm :)

nişan bohcası yerine bu tarz birşey düşünebilirsin.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Son düzenleyen: Moderatör:
tamamen senin hayal gücüne kalmış canım..
mesela şöyle söyliyim, biz erkek tarafına 5-6 bohça yaptık, ve mesela bohçalardan birinin işlemesi maviyse, mavili tülbent, maviı işlemeli havlu vs. yaptık. her bohçanın renk ağırlığı farklıydı..ve o renklerde yapma çiçeklerle (ama kaliteli olsun ucuzları olunca basit görünüyor) süslüyorsun.. ve bazı çiçeklerin sapına mesela kırmızıysa, (hani boncuklardan uzun kolyeler modaydı, onları 2ya yada 3e bölüp) sapına doluyorsun, (çiçeklerin sapı çok uzun olmıycak)boncukların uçlarını da bohçanın üzerine yayıyorsun.. hele kırmızı mor gibi canlı renklerde süper duruyor.. eğer tek bohça yapılacaksa çok derin olmayan bir
sandık yada kutuya konup o da boncuk yada küçük çiçekle süslenebilir.
içine farklı şeyler koyma konusunda da, bizde bir de damadın anne baba ve kardeşine gömlek, kazak vs. gibi hediye konur.
bizde nişan sepeti de vardı, onu da tülle dolayıp tülü bir köşede birleştirip altın rengi güller takmıştık, fikir olsun die dedim.
hayırlı olsun cnm..

bizim burda bohça yapıldıktan sonra.. kırmızı tülle kaplanıp kurdelayla bağlanır.. nazar boncukları da takılır bi kaç yerine

biz nişanda aileye bohçe yapmadık. annem dedi düğünden sonra gittiğinde bohça vericeksin. seccade örtü falan mış. biz de de öle

mesela şöyle söyliyim, biz erkek tarafına 5-6 bohça yaptık, ve mesela bohçalardan birinin işlemesi maviyse, mavili tülbent, maviı işlemeli havlu vs. yaptık. her bohçanın renk ağırlığı farklıydı..ve o renklerde yapma çiçeklerle (ama kaliteli olsun ucuzları olunca basit görünüyor) süslüyorsun.. ve bazı çiçeklerin sapına mesela kırmızıysa, (hani boncuklardan uzun kolyeler modaydı, onları 2ya yada 3e bölüp) sapına doluyorsun, (çiçeklerin sapı çok uzun olmıycak)boncukların uçlarını da bohçanın üzerine yayıyorsun.. hele kırmızı mor gibi canlı renklerde süper duruyor.. eğer tek bohça yapılacaksa çok derin olmayan bir
içine farklı şeyler koyma konusunda da, bizde bir de damadın anne baba ve kardeşine gömlek, kazak vs. gibi hediye konur.
bizde nişan sepeti de vardı, onu da tülle dolayıp tülü bir köşede birleştirip altın rengi güller takmıştık, fikir olsun die dedim.
hayırlı olsun cnm..

7-8 bohca yapcaz biz cnm senn diedigin gibi bohca ne renk olursa içine o renklerde tülbent filanda koyan olmustu ama bende onun aynısını yapmak istemıorum tabi :1rolleyes:

peki bohcayı tulle kaplayanlar resim warsa koyabilir mi*??

resm koyar msıınız demişitm ama gerek kalmadı baska bi topikte gordum şimdi gusel olmus gercekten :lepi:

hayırlı olsun cnm..

peki o çiçekleri nereden bulabiliriz nursevde?ben de düşünüyorum ama nereden alınabileceği konusunda fikrin varsa ve yardımcı olursan sevinirim.

bende ole yaparım heralde cicekle filan ugrasamam zaten birsuru bohca yapcam :(

Back