Biraz geç kalmış bir cevap ama yinede yazıyım :)
Öncelikle neler ihtiyacın olduğunu belirle mutfak,, banyo, yatak odası vs.
Sonra bunları önem sırasına göre almaya başla. Nisan yakın bir zaman değil gibi gözüksede aslında yakın.
Gelinliğini düğüne 2 3 ay kala araştır ve 1 aydan kısa zamanda dikim olduğu için acele etme ama kuaför için ben tesettürlüydüm ve 8 ay öncesinden randevu almıştım :) komik ama gerçek çünkü gittiğim kuaför full bi yer ve yakın zamana bırakmak istemedim.
Ben önce mutfakta büyük olan çeyiz setini (Tabak çatal bıcak ve tencere ), tost makinesi, günlük tabaklar çatal kaşık, mutfak robotu, çay makinesi bunları aldım. Onlarla beraber nevresimlerimi pikelerimi battaniyelerimi aldım. Elektrikli süpürge ütü aldım taksitleri uzun oludğu için erken almak önemliydi. Kendim aldım çünkü bunları. Ailem beyaz eşyalarımı aldı 5 ay kala ztn ev kurulduğunda geliyor sıkıntı yok.
Şunu belirtiyim ocak-fırın-davlumbaz ı en sona bırak ben ev belli olduğu için 4 ay kala aldım bunları ama kiradan çıktıktan sonra evimde ankstre vardı onları başkasına verdim. Kına kaftanını kirala şimdiden kına yapıcan yeri belirle ve sene dönmeden uygun fiyatla tutacağını unutma.
Ben kına kaftanımı alyakaftan (alyabutik)dan kiraladım. Seninde aklında olsun.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Bunlar ztn en çok masraf tutan şeyler.
Evin belli olunca da, banyon için paspas aksesuar vs alırsın.