Ben bir günYyemekteyiz'de görmüştüm. Kadın, hiç su eklemeden düdüklüye koydu eti (yanlış hatırlamıyorsam bonfileydi) ve pişirdi. Açıklama da yaptı, çok güzel oluyor böyle diye ve gerçekten de pişti, servis etti. Klasik değil de kalın kapaklı tencerelerdendi onunki. Ama ben denemedim böyle bir şey.
Açıkçası ben hem etli yemeklerimi hem bakliyatımı hem de zeytinyağlıları düdüklüde pişiriyorum yerine göre. Beklemekten sıkılıyorum çünkü. Ama son zamanlarda güvece sarmış durumdayım. Hakikaten güveçte pişen yemek başka oluyor.
ben düdüklüde hiç su koymadan pişiriyorum aynı tandır gibi oluyor.et parçalarını düdüklünün dibine koy varsa defne yapragı ve tane tane karabibier istege baglı koy ocagın en küçük ve kısık olanına koy sadece en önemlsi düdüklünün üstündeki düdügü kesinlkle yatık olmayacak hep dik vaziyette olacak.2 3saatte kendi kendine suyunu salıyor pişiyor ve suyunu çekip kızarıyor çok basit sadece zaman isteyen özel bir misafir yemegi yanına bir pilav harika oluyor lif lif dagılıyor
arkadaşım bende yeni güveç aldım,önce nasıl bir işlem yapmalıyım güvece bilmiyorumkismileve güveç tarifini anlatabilir misin.tşk ederima.s.
ben denemiştim bir kez kömür oldu ,arkadaşlar geçenlerde bi arkadaş yağı kavurup direk kuşbaşı doğranmış eti koyup düdüklüde hiç su koymadan pişirin çok lezzetli olur dedi ya susuz bu et yanmaz mı ya da pişerse kaç dakikada olur hiç böyle deneyeniniz var mı?
arkadaşım bende yeni güveç aldım,önce nasıl bir işlem yapmalıyım güvece bilmiyorumkismileve güveç tarifini anlatabilir misin.tşk ederima.s.