Mutfak Püf Noktaları düdüklüde et

nrcnft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
808
3
arkadaşlar geçenlerde bi arkadaş yağı kavurup direk kuşbaşı doğranmış eti koyup düdüklüde hiç su koymadan pişirin çok lezzetli olur dedi ya susuz bu et yanmaz mı ya da pişerse kaç dakikada olur hiç böyle deneyeniniz var mı?

o şekilde hiç denemedim yazıyı okuyunca benimde ilgimi çekti nasıl olur acaba diye,
tecrübeli arkadaşlar yazsınlar,bizlerde öğrenelim..

ben once yagı kızdırıyorum sonra etı atıyorum ıçıne...et suyunu salıyor ve cekıyor...kaynamıs yarım lıtre suyu koyup tuzu ılave edıp düdüklüyü kapatıyorum...20 daakka pişiriyorum..et ancak boyle pişirince lokum gıbı oluyor...
ama susuz pişirmedim..hatta suyunu az koyunca bıle bazen etlerım yanıyor..suusuz nasıl pişer ki..

biraz kavurunca et sulanıyor, ben kurban bayramında öyle yapıyorum kavurmamı kısık ateşte sıvı yağ ile azcık kavurup sulanınca kapatıyorum kapagını yumuşacık oluyor tuzu sonra ekliyorum...

evet o arkadaşım da sulanıyo nasıl olsa suyuyla pişer dedi ama bana hiç inandırıcı gelmedi bi de düdüklüde. tencerede olsa tamam da yani

kizlar düdüklüde pisirdiginiz etli yemekleriniz varmi tarifleri ögrenmem lazim güvec benzeri yada cigden konmus malzemelrle sebzeli etli yemekler varmi ben yeni düdüklü aldim ve cok memnunum ama tarif bilmiyorum fazla

Ben bir günYyemekteyiz'de görmüştüm. Kadın, hiç su eklemeden düdüklüye koydu eti (yanlış hatırlamıyorsam bonfileydi) ve pişirdi. Açıklama da yaptı, çok güzel oluyor böyle diye ve gerçekten de pişti, servis etti. Klasik değil de kalın kapaklı tencerelerdendi onunki. Ama ben denemedim böyle bir şey.

Açıkçası ben hem etli yemeklerimi hem bakliyatımı hem de zeytinyağlıları düdüklüde pişiriyorum yerine göre. Beklemekten sıkılıyorum çünkü. Ama son zamanlarda güvece sarmış durumdayım. Hakikaten güveçte pişen yemek başka oluyor.

bende düdüklüde kırmızı eti pişiririm ama 1 su bardağı su koyarım.yoksa yanar ya düdüklü patlamazmıohaoldumsmile 20 dk falan tutarım en güzel düdüklüde pişiyo kırmızı et

ben düdüklüde hiç su koymadan pişiriyorum aynı tandır gibi oluyor.et parçalarını düdüklünün dibine koy varsa defne yapragı ve tane tane karabibier istege baglı koy ocagın en küçük ve kısık olanına koy sadece en önemlsi düdüklünün üstündeki düdügü kesinlkle yatık olmayacak hep dik vaziyette olacak.2 3saatte kendi kendine suyunu salıyor pişiyor ve suyunu çekip kızarıyor çok basit sadece zaman isteyen özel bir misafir yemegi yanına bir pilav harika oluyor lif lif dagılıyor

arkadaşım bende yeni güveç aldım,önce nasıl bir işlem yapmalıyım güvece bilmiyorumkismileve güveç tarifini anlatabilir misin.tşk ederima.s.

ama benım klasik düdüklülerden değil yeni çıaknlar var kilit merkezli onlardan.o zaman bende hiç havasını sıkmayacak mıyım açık mı olsun ama öyle yumuşak oluyor mu da ya.düdüklü değil tencere gibi oluyo böyle ama.sen böyle kaç dakika pişiriyorsun.

benimki eski tip düdüklü yenileri hakkında hiç bilgim yok ama nette düdüklüde tandır diye araştır .bilgin olur ama mutlaka denemeni isterim. çok lezzetli

arkadaşım bende yeni güveç aldım,önce nasıl bir işlem yapmalıyım güvece bilmiyorumkismileve güveç tarifini anlatabilir misin.tşk ederima.s.

Canım, mesajını yeni gördüm ama çıkmam lazım.
Yarın ayrıntılı yazarım inşallah. opuyorumnanaktan

ben denemiştim bir kez kömür oldu ,

Canikom, ben güvecimi memleketten gelirken almıştım. Aldığım yerdeki adam güveci kullanmadan önce ısıtıp bütün içine ya kuyruk yağı ya da iç yağı sürmemi söylemişti. Ben de öyle yaptım. Bir sorun çıkmadı. Ama kayınvalidem de içini yağlayıp mahalle fırınına götürseydin, bir gün fırının içinde kalsaydı, onlar biliyorlar zaten demişti. Ben öyle yapmadım.

Tarif olarak da aslında normal tencerede nasıl yapıyorsan öyle yapıyorsun güveçte de. Ben ocak üstünde kullanıyorum daha çok. Sadece suyunu çektirmek için son işlem olarak fırına koyuyorum bazen o kadar.

En son türlü yapmıştım ben. Öncelikle güvecini ocağa koy, ısıt. İyice ısınınca sotelik doğranmış etleri güvece koy, ara sıra karıştırarak yüksek ateşte beş dakika pişir. Sonra altını kıs, kapağını kapat, etler suyunu çekinceye kadar arada karıştırarak pişir. Sonra az sıvıyağla yemeklik doğranmış soğanı ekle ve biraz kavur. Bir havucu yarım daire şeklinde doğrayıp ekle, bir yemek kaşığı salça ekle kavurmaya devam et. Sonra büyük küpler halinde doğranmış ve sıvıyağda kızartılmış bir büyük patates, bir patlıcan ve bir kabağı etlerin üstüne al. İki avuç bezelye ve çekirdekleri çıkartılıp büyük büyük doğranmış iki çarliston biberi de ekledikten sonra üst hizasına gelecek kadar kaynar su koyup tuz, bir tutam kekik bir tutam da nane serpip kapağını kapat. Kısık ateşte pişir. İnşallah yardımı olabilmişimdir. Afiyet olsun.. opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…