• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dudakta Yara İzleri

FightCat

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
1
0
16
Mardin
Merhabalar kızlar,

Siteye "en iyi öneriyi buradan alırsın" dedikleri için üye oldum. Özgüvenimi çok zedeleyen bir sorunum var. :(

Bundan 10 sene kadar önce doktorun verdiği bir ilaca karşı vücudum aşırı reaksiyon gösterdiği için ölümden döndüm. Hastalığın adı Stevens-Johnson Sendromu. Mideniz kaldırmayacaksa Google'dan falan fotoğraflarına bakmayın. :((

Hastalık sonrası hayatım alt üst oldu, bir yığın hasar bıraktı, çoğu da çözümsüz. Aslen deriyi etkileyen çok ağır bir bağışıklık sistemi sorunu olduğu için en çok da derinin bulunduğu bölümleri etkiledi.

Şükürler olsun ki iyileştiğim günden beri ama, dudaklarımda izler kaldı. Gösterdiğim bir doktor "skar/yara izleri" dedi. Böyle dudaklarımın bir kısmı daha koyu bir kısmı daha açık renkli, kimi yerlerde normal deri dudak kısmının üstüne çıkmış falan.

Yüzüme baktığınızda direkt farkedilen bir şey oluyor. Üşüdüğümde, sinirlendiğimde, tansiyonum çıktığında ise sanırım kan basıncım arttığından çok daha net belli oluyor, insanların yüzüme hortlak gibi baktıklarında nasıl canımın acıdığını bilemezsiniz.

Bundan 3-5 sene önce Dokuz Eylül Üniversitesi'ne, bu senenin başında da memleketim Aydın'dayken yerel bir estetik merkezine gittiğimde "bu yara izinin tedavi edilebileceğini pek düşünmüyorum" gibi yorumlarda bulunuldu, çok üzüldüm, oturdum ağladım her seferinde hüngür hüngür "ben aynaya bakamayacak mıyım" diye.

Böyle işlerin merkezi İstanbul diye bir umut diyorum acaba oralarda dudaklarıma bir müdahale veya tedavide bulunabilecek iyi bir klinik/doktor var mıdır diye sizlere danışmak istiyorum.

Özgüvenim yerle bir, ruj kullanmaktan fazla fazla veya az az sürmekten, istediğim gibi kullanamamaktan, rujumun silinmesi ihtimalinin gerginliğinden alt üst oluyorum, ilişkilerime yansıyor, her gün regl gibi davranıyorum partnerlerime... Dayanılmaz oluyorum.

Lütfen bir yol yordam gösterin, yardımcı olun, kime görüneyim, kime gideyim.

Teşekkürler şimdiden....

Back