Merhabalar,
Ben 7 katli bir binanın 2.katinda oturuyorum.7.kat dubleks.Yapi denetim belgesinde 7.kat+ çatı arası mesken ifadesi var.Apartmanin ortak alan kısmından çatı ve teras kısmına ulaşım yok.Merdiven bitiminde sadece asansör boşluğu var.
Apartmanda yöneticimiz yok sadece bir kişi bu konuda gönüllü oldu.Defter vb tutulmuyor.Aylik temizlik ve asansör bu kişiye ödüyoruz.Çati katında oturan ev sahibi bizimle watsapp üzerinden iletişime geçti ve çatı arası mesken kısmının su aldığını söyledi, ben çatı için görüşmeler yaptım 255.000 bedel çıktı.Bu ödenmez ise mahkemeye vereceğim yazdı.Bu durum üzerine belediyeye gittim.Tapu ve yapi kullanma izin belgemi götürdüm.Kişi bana çatı arası mesken tutulmuş, o kısmı o kişi kullanıyor onun mülkiyetinde.Siz bu konuda ödeme yapmak durumunda değilsiniz dedi.Bu konuşmadan sonra watsapp grubuna bu durumu yazdım.7. Katta oturan şahıs iki gün sonra ben bugün birini daha getirdim çatı için, 150.000 e bu iş kapanabilir.Bence bu durum burda kapansın 5 avukatla konuştum, sigorta bilirkisi yolladı o da bana herkes ödemeli dedi.Kabul etmezseniz çok daha fazlasını ödeyeceksiniz tarzında konuşmalar yaptı.( 2 gün içinde 5 avukat ile görüşüldü, bilirkişi geldi, söylediğine göre) pazartesi mahkemeye gidiyorum, haberiniz olsun falan filan.. evet mi hayır mı yazdı.Bir tek ben hayır yazıyorum.Herkes topluluğa uyarım yazıyor.Apartman kararları alınırken hoş bu kararlar watsapp üzerinden alınmaz ama topluluğa uyarım gibi bir oylama var da benim mi haberim yok?Benim bildiğim ilk önce evet, hayırlar alinir bu oylamada 4/5 sağlanırsa artık karar alinir ve oylamada hayır oyu veren kişiler topluluk kuralına uymalidir denilir.
Fikirlerinizi alabilir miyim?