Dubleks Ev Üst Kattaki Merdiven Kısmına Çözüm Önerisi,

gamssem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2011
10
2
37
Merhaba kızlar benim evim dubleks ahşap merdivenlerimiz var salon kısmında ileride bebek güvenliğini sağlamak için akordiyon kapı düşünüyorduk hemde estetik dursun diye ama yukarıdan gelen soğuğu engellemek için bu planımızı öne aldık malum bu ara havalar çok soğuk. Salonda merdivenin olduğu kısımda oturunca doğalgaz yandığı halde yukarıdan felaket soğuk geliyor.Üst kat merdiven kısmına akordiyon kapı düşünüyoruz tamam ama yanında merdivenin ahşaptan korkuluğu var onun üstüne de bir şey yaptırıp alt katı bağımsız yapmak istiyoruz soğuk gelmemesi için.Ama korkuluk kısmına tam olarak kafamda bir şey oturtamadım.Belki forumda dubleks evde oturup soğuk sıkıntısını engellemek için uyguladıkları bu gibi çözümler vardır yardımcı olursanız çok sevinirim.

Benim annemlerin evi de dubleks soğuğu engellemek için onlar pvc yaptırdı ahşap görünümlü hem soğuğu kestiler hemde güvenlik açısından sorunu hallettiler ..
Sizde böyle.bişey yapabilirsiniz

Benim annemlerin evi de dubleks soğuğu engellemek için onlar pvc yaptırdı ahşap görünümlü hem soğuğu kestiler hemde güvenlik açısından sorunu hallettiler ..
Sizde böyle.bişey yapabilirsiniz

Pvc hiç düşünmemiştim akordiyon kapıdan vazgeçmeyip diğer kısım için düşünebilirim ahşap rengi merdivenlere de uyumlu olur aslında hayal etmem lazım karar verene kadar zor olacak.Teşekkür ederim öneri için.

Sizin bir öneriniz var mı peki ?
üst kısıma koridor tarafına yani cam panel yaptırabılırsın en azından parmalık olan kısımların trafını cam panelle kapatabılırsın ama merdiven başına kesınlıkle bebek ıcın guvenlık kapısı almalısın bızde yazlıkta kulanıyoruz merdıvenın basında ve sonunda bebegın acamyacagı sekılde guvenlık kapıları oluyor ama parmalıklıklı oldugu ıcın sogu kesmene pek yardımcı olmayacaktır yada şöyle yapabılırsın ust korıdır kısmını parmalıklara kadar camla kapatıp merdiven başına dekoratif bir pimapen kapı yaptırırsın yazında kapıyı söküp bebek korkulugu koyarsın

Merhaba, benim evimde dubleks. Isı konusunda sorun yaşamıyorum hatta benim üst kat daha sıcak oluyor fakat biz bebek düşündüğümüz için bende bir süredir güvenlik alternatifleri düşünüyorum. Çit gibi olan kapıların kısa bir süre için çözüm olacağını düşündüğümden dolayı üst katta merdiven başına bir taraf sabit diğer taraf sürgülü camlı şık kapılar var mobilya öyle bişey yaptırmayı düşünüyorum. Korkuluk olan kısımdaki kanat sabit olacak diğeri sürgülü kilitlenebilir sistemi olması gerek yatak odam üst katta uyurken çocuğun kapıyı açamaması için kilitlememiz gerekecek. Alt kata ise çit şeklinde güvenlik kapısı koyacağım sanırım.. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın biraz detaylı bir açıklama gerektiriyordu

Benimde evim dubleks ve ilk iki yıl aynı soerunu yaşadım,çareyide salonun kapısını kapatmakta bulmuştum.salondan çıkılıyor üst kata
Sonra açıldığında duvara monte edebilinen,kapandığında kapak görevi gören kapı yaptım oraya..Alt katta merdivenin altına girmediğiniz sürece görünmüyo.ancak öyle buldum kolayını.
açıp duvara dayadığımda dekor sanıyo görenlerin çoğu
tabi ben kışın kullanmıyorum yukarsını.aşağı kattada yeterli odam var

Merhaba,ısı konusunda sorun yaşamamanıza sevindim bende şimdilik çareyi salonda L koltuğum var onun yerini değiştirmekle buldum.Merdiven tarafındaydı orada oturduğumuz için soğuk etkiliyordu şimdi merdivenden uzaklaşmış oldu soğuk oturunca bize gelmiyor.Güvenlik alternatifleri önümüzdeki sene bana da lazım olacak şuan aciliyeti yok ama yaptırdığınızda fotoğraf çekip paylaşırsanız çok sevinirim :)
Detaylı anlatmanız da hiç problem değil fikir alışverişi yapıyoruz ne güzel.

Pek gözümde canlandıramadım ama çözüm bulmanıza sevindim bende umarım kalıcı bir çözüm bulabilirim.

Kısa süreliğine de olsa çözüm bulmanıza sevindim ama çocuk olunca herşeyi onlar için düşüneceğiz sanırım. Şuanda bebek olmadığından kapı yaptırmak da biraz ağır davranıyoruz ancak hem uygun fiyat hemde güzel işçilik yapan bir marangoz arıyorum şimdilik yaptırdığımda paylaşırım tabi fotosunu inşallah

Canım ikeada böyle birşey var arkadaşımda sormuştu bana ben ona bunu önerdim ikrardan almadı ama marangoza yaptırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…