Dubai'ye Taşınıyorum :(

Ben bilmem dubai nasildir ama esim surekli gidiyor bir arap ulkesinden cok hintli ve uzak dogulularin oldugu bir ulkeymis cok caydirici cezalari varmis ve tamamen vatandaslik vermeyen bir ulke 32 yildi yanlis hatirlamiyorsam sonrasinda sizi tekrar ulkenize gonderiyorlar evet refah seviyesi cok yuksek ama tamamen paranin konustugu bir zenginlik varmis egitim konusunu bilemicem

Kızlar herkese merhabalar ....
Kısmet olursa yaz'a doğru Dubai'ye taşınacağım.. Sebebine gelirsek, 2 tane kızım var ve iyi eğitim almalarını istiyorum. Benimde geçmişte Türkiye'de yaşadığım bazı travmalar var. Kızlarımında bu tarz muameleye maruz kalmalarını istemiyorum. Bu yüzden kesin gitmeye karar verdim işim de hazır. Benim tek sorunum oraya ittiğim de çocuklarıma nasıl bakıcı bulacağım? Ve çocuklarım nasıl alışacaklar ? bu süreci en kolay nasıl atlatırız ? Daha önce Dubai'ye gitmiş, yada hala orada yaşayan arkadaşlarım varsa , bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim ...,
İnanın düşünmekten başıma ağrılar giriyor . ne yapacağım nasıl altından kalkacağım diye düşünmekten çok yoruldum :KK43: biri yardım edebilir mi ? Dubaide yaşam nasıldır ? çocuklarla nereye gidilir ?; nasıl daha kaliteli zaman geçirilir ? Yardımcı olacak kişilere şimdiden çok teşekkür ediyorum :) Sağlıcakla kalın....

Merhaba, tatil için Dubai'ye gittim. Güzel ve sıcak bir ülke. Mayıs ayında gitmiştik biz o zaman bile dayanılmaz bir sıcaklık varken yazın hiç dışarı çıkılmayacak kadar sıcak olduğu söylendi. Tam bir alışveriş cenneti. Lüks, şaşa, bir sürü turist, alışveriş merkezleri... Her yer bina yeşillik zaten yok. Çölün üzerine her şeyi yapay olan bir şehir inşa etmişler resmen. Bir de kesinlikle vatandaşlık vermiyor. Rehberimizin söylediğine göre de vatandaşı arap bir kadın arap olmayan biriyle evlenirse dahi eşi vatandaşlık hakkına sahip olamıyor. Fakat arap bir erkek farklı ülkeden biri kadınla evlenirse ancak o vatandaşlık alabiliyormuş.
İki yönü var ama Dubai'nin. Biri zenginlik ve asıl vatandaşlarının sürdüğü hayat diğeri de çalışan kesimin hindistanlı, pakistanlı, endonezyalı vs kesimin sürdüğü hayat. Eski Dubai merkezinin bulunduğu yerde dar kötü sokaklar ve bu insanlar. Gitmiş görmüş biri olarak yaşar mıyım diye kendime sorduğumda cevabım sanırım hayır olurdu. Tabi o the palm bölgesindeki lüks evlerden arabalardan vereceklerse neden olmasın :) Kısaca arap değilsen orada yaşam o kadar da zevkli olmayabilir. Her şey onlara güzel. Devletleri çok iyi bakıyor onlara. Ama gezip görmeye tatile gitmek isteyenlere tavsiye ederim.

Merhaba,oncelikle egitim sisteminin turkiyeden daha ileri bir seviye oldugunu dusunuyorum kesinlikle yerlesilmesi gereken bir sehir..
Ama orada konaklama turkiyeye gore daha pahali kiralar cok yuksek eger orada kira verecekseniz gelirinizin yuksek seviyede olmasi gerekiyor.
Cocuklariniz okul cagina kadar turkiyede dogup buyumusler oraya alismalari cok uzun surebilir yazin 50dreceyi bulan sicaklik var kisin ise bi okadar soguk tabiki orada yaz kis ayrimida bizim turkiye ile ayni aylarda degil tek beni dusunduren cocuklarinizin oraya alisma sureci oldu baska hic bir konuda dusunemeden gidebilecek yer huzur var herseyden once korku ile uyuyup korku ile uyanacak bir durum yok ne demek istedigimi anlamissinizdir siyasi olaylar oldugu icin fazla aciklama yapmak istemiyorum..herkez rahat ve tutarcilik konusundada belirli yerlerden belirli saatlerde gidip alkolunu de alabilirsiniz yolda esinizle el ele de gezebilirsin clup lere gidip eglenebilirsnizde gereken rahatlik var anlatmak istedigim cok baski yaratan bir sehir degil bazi arkadaslar yazmislar oraya nasil ayak uydurabileceksin basini bile kapttiriyorlarmis..yanlis bilgi dubaide bu kadar baskin bir toplum yok kendim gitmedim fakat yillardir giden arkadaslarimdan duydugum bilgileri baslastim sizinle umarim hayirlisi olur .
.

Türkiyede de kaliteli yasayabilirler neden dubai yada neden baska bi ülke..burdada eğutim iyi

Dubainin eğitimi iyimiymis ki ? Ben gezi için düşünüyordum ki bu şekilde bile pahali geldi.3-4 günlüğü 3 bine yakındı. Yani genel itibariyle de pahalı bjr yerdir.birazda eğitim için kültürleri farklı sanki.tamam suç oranı düşük müslüman ülke.Ama aslında ne tarz bir eğitim istediğinize bağlı. Ne tarz bir iş yapiyorsunuz? Nasıl Dubai'ye yollama kararı aldılar. Aslında dubai yi geçtim şehri degistirseniz yine Türkiye de bu bile istediklerinizi karşılar bence.

Bunu neye göre söylediniz hangi eğitim iyi mesela?
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Her ne kadar egitim sistemi kotu desek de basla bjr ulkenin sartlari gitmeden bilemeyiz.En azından üniye kadar burda dursaniz .sonrasında çocuklar zaten yurtdisinda eğitime yüksek lisans doktoraya gidebilirler

Her hangi bir bilgim yok Dubai ile ilgili ama kızlarınızla birlikte bir Arap ülkesine gitmeniz beni şaşırttı. Arapların kadınlara bakışı, giyimlere karışması her şeyi malum sonuçta.

Benim arkadaşım gezmek için turist olarak oraya gittiğinde bile başını kapattırmışlar. Gerçekten doğru yer mi sizce orası
Dubai de baş kapatmak zorunlu değil aksine oldukça açık olan insanlar var

Valla bi tanıdığım orda yaşıyor. Bakıcı bulamadıkları için kadın hiçbir yere çıkamıyor. Durumu da iyi. Çok sıkışınca türkiyeden bi akrabasına bilet yolluyodu orada harcayacağı tüm masraflar ona ait olarak öyle birkaç günlüğüne geçici bir çözüm buluyodu. Bana anlattıkları zor geldi yaşamda daha da zordur bakıcı kısmı dolayısıyla yani..

Valla bi tanıdığım orda yaşıyor. Bakıcı bulamadıkları için kadın hiçbir yere çıkamıyor. Durumu da iyi. Çok sıkışınca türkiyeden bi akrabasına bilet yolluyodu orada harcayacağı tüm masraflar ona ait olarak öyle birkaç günlüğüne geçici bir çözüm buluyodu. Bana anlattıkları zor geldi yaşamda daha da zordur bakıcı kısmı dolayısıyla yani..

Canım bakıcı sorunu halloldu gibi bişey bi arkadaşım 5 yıldır dubai de yaşıyor bakıcısı etiyopyali çok memnunum dedi bana da o bakıcınin akrabası gelecek bakalım hayırlısı olsun

X