- 18 Temmuz 2014
- 125
- 279
Canım ben senin demek istediğini anladım. Sen namazın içinde Arapca ya da Türkçe farketmez dua edilmez ama namaz bitiminde dua ederken dilin önemi yok diyorsun bunu anladım ama işte bu namazında kilinis şekli böyleymiş ya kalbinden geçir ya da başka bir dil namazı bozar sen dileğini arapca söyle diyor. Ben kalbimden geçiriyorum mesela ve namaz bitince de duamı normal ediyorum.
Allah cümlemizin dualarını kabul etsin. Dua için niyet ,samimiyet ve ihlas gerek rabbim nasip etsin bizlere de.
Arapça bilmiyorsanız derken kuran okumaktan bahsetmiyorum bu namazda namaz sonrasında secdeye varıldığında hala namazda olunuyor namaz bitmemiş olunuyor o yüzden namazda Türkçe dua edilmez demek istedim sadece.Galiba yanlış anladın beni
Namazda okunan süreler tabiki arapça okunur namaz arapça kılınır bir düzeni vardır
Bazı dualar var namaz sonrası veya içimizden gelince yaptığımız dualar arapça yapılır
Ben namaz da okunan sürelere bir şey demiyorum ki 4 mezheb diyorsun örnek veriyorsun
Arapça bilmiyorsan diyorsun da kardeşim benim dua gruplarım var kuran hatimlerim var biliyorum arapçayı
Benim dediğim şu
Şuan ki konu da kılınan namazdan bahsediyorum
Siz diyorsunuz ki secde de okunucak dua yi ezbere okunucak tamam sorun yok bunda
Benim katılmadığım durum şu siz diyorsunuz ki niyetiniz neyse onu da arapça yazip ezberleyip secde de onuda arapça olaraka okunucak diyorsunuz
Bende diyorum ki bakın namazda sürelerden bahsetmiyorum niyetimizin arapça okunmasından bahsediyorum belki diyorum o anki feyizle niyetim dışın da içinden bir ekleme geldi ekledim yani bu dua olmaz mi diyorum
Bana mezhep diyorsunuz arapça bilmiyorsanız diyorsunuz
Neyse Rabbim niyetleri duaları bilendir kimin ne gibi dileği varsa mevlam kabul etsin
Arapça konuşmayı biliyorsanız bişey demiyorum zaten.
Mesheplerden bahsederken de hiç bir meshepte namaz da Arapça dışında başka bir dil kullanılmaz dedim sadece
İçimden geldiği gibi dua edemilirim dediğinizde Mesheplerden örnek verdim. Namaz bitiminde hengi dilde dua edersiniz farketmez. Hangi hocalara sorarsanız sorun benim dediğimi diyecektir ama yinede tabiki siz bilirsiniz isteyen istediği gibi kılar.