- Konu Sahibi lollapalooza
Allahın ve Resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun. Bu yazıyı forumda gezerken okuduğum dertli insanlar ve çaresizler için yazmak istedim. Öyle güzel ve öyle büyük bir Allahımız var ki üzerimizdeki nimetlerini saymaya kalksak, şükrünü eda edelim desek heralde başımızı seccadeden kaldırmasak da yeterli olmaz. Bu kadar nimetin içinde yine de fıtratımız gereğince elimizde olmayana yöneliyoruz. Nefsimizin istediği her şeyi elde etme çabamız da bizi aslında bir nevi duaya yaklaştırıyor. Fakat çok fazla idrak hatalarımız var, Allahımız affetsin. İlk olarak eş, evlat, mal vs bunların hepsi dünya üzerindeki "araç" lardır ve bizi tek "amaç" olan Allah a yönlendirmesi gerekir. Mesela evladın olduğu zaman şükredersin, Allah ı tanıtır öğretir O nun yoluna hizmet edecek şekilde yetiştirirsin. Ya da malın olduğunda Allah yolunda harcarsın, infak edersin vs..Ne yazık ki bugünün dünyasında roller değişmiş. Allah ı dünyalıklara kavuşmak için araç olarak görmeye başlamışız. "Allahım sana 5000 Yasin okuyayım, sen de bana dünyalığımı ver. Dünyalığı verdiğinde iş güçten fırsat bulursam anacağım sen affet beni." Ya da bizlere bir dert verdiğinde onca verdiği nimeti unutup "neden ben" diye hayıflanıp haşa isyana yönelir olmuşuz. Allah bizleri ve cinleri ancak ve ancak O na kulluk edelim diye yaratmıştır. Dua tabiki edeceğiz ama ihlasla ve samimiyetle. Dua acizliğimizi hatırlatacak, dua O na yakınlaştıracak. Yoksa tüccar ibadeti gibi "al 3000 Yunus suresini (haşa) ver sevdiğimi vermezsen de daha kapını çalmam" anlayışıyla Rabbimizin büyüklüğünü anlayamadığımızı gösteriyoruz. Okuyun tabiki istediğiniz kadar dua ama o dualar sizi Allah a yaklaştırmıyorsa, Allah a yakınlığa vesile olmuyorsa, her an Allah ın huzurunda olduğunuz bilincine erdirmiyorsa bir yanlışlık var demektir. Tevhid dinidir İslamiyet. Yani Teklik. La İlahe İllallah ı yaymak için gelmiştir tüm Peygamberler en temelde. Dönüp bakın hayatınıza tevhid üzere mi yaşıyorsunuz? Sonra tekrar dönün Rabbinize ama ihlasla. Unutmayın O bizleri imtihan için yarattı. O bizlerin teslim olanlardan yani müslümanlardan olmamızı istiyor. Dünyalıklardan önce O na kavuşmak için bir yol isteyelim, hidayet ve ilim isteyelim. Siz O nun razı olduğu bir kul olun belki O zaman içten bir Allah la dünyayı yerinden oynatırsınız.