Bir Müslümanın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe yanında bulunan görevli bir melek ona ‘duan kabul olsun aynı şeyler sana da verilsin’ diye dua eder.” (Müslim Zikir 87 88; İbni Mâce Menâsik 5)
AÇIKLAMA:
gelin birbirimize dua edelim. tanımadığımız insanlara dua edip, onlardan dua alalım. salı günü listemizi açıp, perşembe akşamı 18.00 de kapatıyoruz. katılmak için listeyi kopyalayalım ve kendi duamızı ekleyelim. perşembe gecesi teheccüd namazı kılıp duamızı edelim. kalkamayanlar ise cuma vakti yani sela ile ezan arası duasını etsin. regl olmak katılmaya engel değildir.
YAPILIŞ:
Sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab
Euzubillahimineşşeytanirracîm Bismillâhirrahmânirrahîm
Elhamdülillâhi Rabbil Âlemîn Vessalâtü vesselâmü alâ seyyidinâ Muhammedin ve ala âlihi ve sahbihi ecmaîn.
Ya Erhamerrahimin Ya Erhamerrahimin Ya Erhamerrahimin
26 AĞUSTOS CUMA KADİR GECESİ DUA LİSTESİ
1- kahvekolik.... Allah'ım sen kahvekoliğin, eşinin ve ailesinin tüm geçmiş günahlarını affeyle, hidayet ver doğru yoldan ayırma. dünyada ve ahirette mutluluk ver. evlerine huzur ver komşusunun eziyetinden kurtar, tez vakitte komşusunun taşınmasını nasip eyle Ya Rabbim. hayatı boyunca evle ve komşuyla sorun yaşamasın Allahım. Allahım kahvekoliğin bebeğine sağ salim kavuşmasını nasip eyle. hayırlı, sağlıklı, kolay bir hamilelik dönemi ve doğum nasip eyle. hayırla, sağlıkla evladını büyütmeyi nasip eyle. sağlıklı, gazsız, geceyi gündüzü bilen, kolay, akıllı ve dünya tatlısı bi bebek olur inşallah. sağlıklı, imanlı, hayırlı bir evlat olur inşallah. hiç bir yarattığın kahvekoliğe, bebeğine, eşine ve ailesine en ufak zarar veremesin, Sen engel ol Sen mani ol Ya Rabbi. paralarına bereket ver kolay geçim ver biri bin yap Ya Rabbim, şüphesiz sen herşeye kadirsin. bu mübarek gecenin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eyle Allahım.
2- aysenur.gee.. Allah'ım bu mübarek günlerin ve kadir gecesinin yüzü suyu hürmetine kıldığımız namazları tuttuğumuz oruçları kabul eyle..ayşenur kuluna hayırlı bir iş ver ve senin yolunda olan günahıı sevabı bilen içkiden sigaradan kumardan uzak duran, ailesine sahip çıkabilecek hayırlı bir kısmet ver.huzur ve mutluluk ver içindeki sıkıntılardan kurtar..ayşenurun ailesinin ve tüm Ümmeti Muhammedin bütün günahlarını affeyle Ya Rabbim..beni ve tüm Ümmeti Muhammedi cehennem azabından koru cennetine nail olan kullarından olmayı nasip eyle..ne kadar dua bekleyen insan varsa hepsinin dualarını kabul eyle.sana layık bir kul efendimize layık br ümmet olmayı nasip eyle..amin amin amin..
3-Suskun_sultan. Allah'ım mübarek günlerde ettiğimiz duaları kabul eyle.Kıldımız namazları tuttuğumuz oruçları kabul eyle. Suskun kuluna hayırlı işler naisp eti. şer kapıssını kapat. HAyır kapısını Aç. Allahım onun sevdiği insanla evlenmesi onun dini ahireti için hayırlı ise sen nasip et. işlerini kolaylaştır.sağlık sıhhat ver. Annesinin babasının, abisinin günahlarını affet. Abisinin sınavlarını vermesini nasip et. Hayırlı bir yuva kurmasını naisp et. Ey ALLAHım, ilmine güvenerek senden suskun_kulun için hakkında hayırlısını istiyorum, gücümüze güç katmanı istiyorum. Suskun kulunun günahlarını affet. DOğru yolundan ayırma. Mutlu yuva kurmasını nasip et. Allah ona aşkla, muhabbetle bağlı bir eş, Nasip et. Hakkında V.Y kulun hayırlı ise Mutlu bir yuva nasip et onlara. Birbirliri için hayırlı olmasını nasip et. Yakaladıkları mutluluğu daimi et. Aileleri arasında sevgi muhabbet ver. El açıp dua eden birbiri için dua eden kullarına hayırlı yazılar yaz. İyi insanlarla karşılaştır.
4-toredo....Allahım bu mubarek gecede tüm peygamberlerimizin yolundan gitmeyi ve onlara verdiğin dünya nimetleri kadar benide doyurup giydirmeni istiyorum..Ey Büyük Allahım sen biz kullarının zaten ne istediğini bilensin.
bize hayırlı olanları nasip eyle..toredo kulunun kardeşine namuslu helal süt emmiş kız nasip eyle.toredo kulunun hayırlısı ile evlenmesini nasip eyle.annesine sağlık sıhhet ve iman ver.kardeşine gümrük işinde iş nasip eyle..AMİNNNN
5-UMUDUM...Allahım sen umudun kulunun gönlündekini biliyorsun onun için hayırlısıyla en kısa zamanda evlenmelerini nasip et desilde kalbinden onu soğut işindeki sıkıntıların tez zamanda bitmesini işyerindekilerin onu sevip saymasını işyeri en kısa zamanda öğrenmesini ve patronuyla sözleşme yapmalarını nasip et rabbim evine huzur ver babası bir işe girip çalışsın imanını tam yapmasını nasip eyle rabbim
6.PamukPrensesPathem..Ya erhamerrahimin,Allahım,sen pathemi ailesini sevdiklerini nişanlısını koru kolla,herseyın en hayırlı olanını nasıp et haklarında,pathemın asker kardesıne yardımcı ol,kolaylık ver,hayırlı teskere nasıp et.annesını babasını dedesını başlarından eksık etme,saglık mutluluk huzur afıyet bereket ver,imandan kurandan namazdan ayırma,hayırlı gecım nasıp et hayırlı ınsanlarla karsılastr hep.pathem sana şukredıor,sen nişanlısıyla onu ayırma tamamına erdr,cok guzel gelın olsun,herseyı agız tadıyla hayrlısıyla cok gzuel olsun,utandırma keske dedırtme pısman etme yarabbim.aşkları sevgı ve saygıları ömür boyu bıtmesın.aılelerıne ve bırbırlerıne hep hayırlı olsunlar.kımse mutluluklarını huzurlarını bozmasın,sen muhafaza et.hayırlı komsular,komsuluk nasıp et.nişanlısına sadece gunduz calıscagı iş nasıp et hayırlısıyla.kız kardesıne bebegını hayırla sahlıkla kucagına almayı nasıp et tez zamanda.yar ve yardımcımız ol hepımızın,bu duaya amın dıyen dıllerın tum hayrlı dualrını kabul eyle gunahlarımızı af eyle bu mubarek gecede yarabbım .amın amın amın
dua bitiminde:
Ey Rabbim!..
Resûlünün senden istediğini istiyorum.
Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum.
Ey Rabbim!..
Kulağımın şerrinden, gözümün şerrinden, dilimin şerrinden, kalbimin şerrinden elimin şerrinden sana sığınırım.
Ey Rabbim!..
Ben zayıfım, rızan yolunda benim zaafımı kuvvetlendir.
Beni nasiyemden tutup hayra sevk et.
İslam'ı rızamın en son noktası kıl.
ALLAH'IM!..
Senden sıhhat, afiyet, güzel ahlak, kadere rıza istiyorum.
DUALARIMIZI KABUL ET GERİ ÇEVİRME YA RABBİ!...
AMİN AMİN..
amin amin kabul buyur Ya Rabbim.
Sübhâne rabbike rabbil izzeti ammâ yasifûn, ve selâmun alel-mürselîn, vel-hamdü lillâhi rabbil âlemîn. el- fatiha