Dua edelim mi?Tüm Kalbimizle ama

Bu gecede nasıl dua edelim?
Bunu da Hazret-i Âişe (r.a.) vasıtasıyla yine Peygamberimizden, öğrenelim:
"Dedim ki, 'Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?’
Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam "Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî (Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin' buyurdu"

arkadaşler verdıgımız gecıcı rahatsızlıktam dolayı ozur dılıyoruz cok şükür konumuz bu bolume taşındı topıkımız kapanmadı hakkınızı helal edın

ya yine kapattılar inanmıyorum yaa rica ediyorum ordan oraya atmayın bizi zaten buraya gelmiştik bi arkadaş konuyu kapatmadan direk bizi başka yere aktardı

ya yine kapattılar inanmıyorum yaa rica ediyorum ordan oraya atmayın bizi zaten buraya gelmiştik bi arkadaş konuyu kapatmadan direk bizi başka yere aktardı

nerdeyiz kızlar,bir oraya bir buraya.burdamıyız artık yani.bu arada selvin için bitmiş ama ben 21 tane daha okumuştum onun için,dün de 30 okumuştum,yazmıştım size.umarım kayıt etmissizidir.

nerdeyiz kızlar,bir oraya bir buraya.burdamıyız artık yani.bu arada selvin için bitmiş ama ben 21 tane daha okumuştum onun için,dün de 30 okumuştum,yazmıştım size.umarım kayıt etmissizidir.

vallaha bilmiyorum canım inşallah burdanda atmazlar sanki kötü bişeymi yapıyoruz anlayış bekliyorum lütfen yaa
hayatım sen okuduklarını tek tek söyleme bize listeye yazdığın kadarını oku cuma günü duasını yap.
[/SIZE][/SIZE]

ayy çıldıracam kimse yokmu nerelerdesiniz bi çare bulalıımmmm :gitme:

vallaha bilmiyorum canım inşallah burdanda atmazlar sanki kötü bişeymi yapıyoruz anlayış bekliyorum lütfen yaa
hayatım sen okuduklarını tek tek söyleme bize listeye yazdığın kadarını oku cuma günü duasını yap.
[/SIZE][/SIZE]

aysecim merhaba, valla 1 gün ugramadım neler olmuşş,biz şimdi burdanmı takip edecegiz yaa, ben bugün işe başladım zaten akşamlarım yogun geciyor böyle takip etmek cok zor olacak.:çok üzgünüm:bu arada ben okumaya devam ediyorum selvinn için bitince yazacagım da nereye yazacagım bilmiyorum.kafamçokkarıştı buradan da başka bir yere degiştirilirse konumuz bana ve diğer arkadaşlarımıza özel mesaj atabilirseniz daha cabuk haberimiz olur diye düşünüyorum.malum çalışanlar için vakit sınırlı oluyor canım.opuyorumnanaktan

aysecim merhaba, valla 1 gün ugramadım neler olmuşş,biz şimdi burdanmı takip edecegiz yaa, ben bugün işe başladım zaten akşamlarım yogun geciyor böyle takip etmek cok zor olacak.:çok üzgünüm:bu arada ben okumaya devam ediyorum selvinn için bitince yazacagım da nereye yazacagım bilmiyorum.kafamçokkarıştı buradan da başka bir yere degiştirilirse konumuz bana ve diğer arkadaşlarımıza özel mesaj atabilirseniz daha cabuk haberimiz olur diye düşünüyorum.malum çalışanlar için vakit sınırlı oluyor canım.opuyorumnanaktan

cnm benimde kafam karıştı önce tek dua bölümü burasıymış buraya aktardılar daha sonra yardımcı oldu birisi konuyu silmeden taşıdılar şimdi tekrar kapattılar konumuzu buraya verdiler yine....
cnm okuduklarını bi yere yazmak zorunda değilsin kaç tane aldıysan cumaya kadar oku selvinn adına duanı et

burdayım ben canım ama ben zaten yeni üye oldum hiç bilmiyorum ki nasıl oluyor bunlar:1shok:, sana fikir veremiyorum oyuzden..bilen birisi yazsın lütfennn..

bende çok tecrübeli değilim hayatım bilmiyorum
gerekirse yeni konu açalım toplayalım arkadaşlarımızı tekrardan baksana kimse gelmiyoo :1no2:

bende çok tecrübeli değilim hayatım bilmiyorum
gerekirse yeni konu açalım toplayalım arkadaşlarımızı tekrardan baksana kimse gelmiyoo :1no2:

yeni konu acmak onemli degilde konumuz dua oldugu için bizi buraya almışlar anladığım kadarıyla.yeniden konu acsak yine aynısı olur bence. kimse neden gelemiyo cünkü ben bayagı ugraştım mesajlar bi görünüyo bi görünmüyo bayagıda vaktimi aldı yani bizim topicteki mesajların tamamını görüp buraya gelmem.diğer arkadaşlarımızda görememiştir.ne yapacagız bilmem..:kızgın::kızgın::kızgın:

yeni konu acmak onemli degilde konumuz dua oldugu için bizi buraya almışlar anladığım kadarıyla.yeniden konu acsak yine aynısı olur bence. kimse neden gelemiyo cünkü ben bayagı ugraştım mesajlar bi görünüyo bi görünmüyo bayagıda vaktimi aldı yani bizim topicteki mesajların tamamını görüp buraya gelmem.diğer arkadaşlarımızda görememiştir.ne yapacagız bilmem..:kızgın::kızgın::kızgın:[/QUOTEa

tamam konumuz duada neden burda diğerleriyle aynı topikte paylaşım yapıyoruz anlamıyorum fazla karmaşık olur böyle
hem burdakileride rahatsız ederiz,birileriyle irtibata geçmemiz lazım
arkadaşlarımızın burayı kolay bulması için ne yapmamız lazım

kızlar ben konu sorumlusuna şikayetimi söyledim
böyle burada olmazki canım karışıklık oluyor
elif hanımdı sanırım bizi kapattıran ona tekrar rica ettim bakalım cevabını bekliyorum
inş. topiğimize tekrar devam ederiz.
yarın sanırım cevap verir su anda çevrimdışı gözüküyor.
songül hanımada anlattım durumu ama malesef oda çevrimdışı bakalım yarını bekliyecegiz artık yada size önerecegim bir site var orada tefriciye okuyorlar aynı bizim yaptıgımız gibi oraya yönlendirrim sizi ne dersininz?

Son düzenleme:
kızlar ben elıf ablayla konuscam
sız daha buraya yazmayın
sıze cevap verırım ben
ama buyuk ıhtımalle dını konular burda
yasak dıye kapandı topık
ama sızınkı dını konu konusuldugu degıl
bırbırıne destek ıcın tefrıcıye cekme yerıydı
haber alıyım sıze ulastırırm olmazsa burdan devam edersınız
bırbırımıze destek oluruz uzulmeyın :KK43:(

yeni konu acmak onemli degilde konumuz dua oldugu için bizi buraya almışlar anladığım kadarıyla.yeniden konu acsak yine aynısı olur bence. kimse neden gelemiyo cünkü ben bayagı ugraştım mesajlar bi görünüyo bi görünmüyo bayagıda vaktimi aldı yani bizim topicteki mesajların tamamını görüp buraya gelmem.diğer arkadaşlarımızda görememiştir.ne yapacagız bilmem..:kızgın::kızgın::kızgın:[/QUOTEa

tamam konumuz duada neden burda diğerleriyle aynı topikte paylaşım yapıyoruz anlamıyorum fazla karmaşık olur böyle
hem burdakileride rahatsız ederiz,birileriyle irtibata geçmemiz lazım
arkadaşlarımızın burayı kolay bulması için ne yapmamız lazım

ayse ben sevin için 100 tane okudum 200 demiştim ama bitmiş 100 okudum şimdi sıra kimde başladımı bulamıyorum listeyi bana bilgi verirseniz sevinirim canım devam ediyoruz değilmi?canım haberinizi bekliyorum

Duanın gücü
ABDULLAH AYMAZ Zaman 2005-05-09

Muhammed Bozdağ `ıstemenin Esrarı` isimli kitabında diyor ki: 2700 hasta üzerinde yapılan 23 ilmi araştırma, kendilerine haberleri olmadan dua edilen hastaların yüzde 57`sinde, ağrının azalması ve iyileşmenin hızlanması gibi tesirler ortaya çıkarmıştır. (Annals of Internal Medicine 2000; 132: 903- 910)
Dua ettiğinizde, yaratılan iyileştirici enerji hedefine ulaşıyor ve tesirini gösteriyor. Ateist düşünürlerden Dan Barker, bu durumu, plasebo yani hastaları iyileştireceği telkini ile verilen kimyevi tesiri olmayan boş ilaçların tesiri olarak tarif ediyor. Duayı dinleyen ve isteneni yaratan Tanrı olmasa bile, aynı tesirlerin kendini sevdiklerine bağlı hisseden her hastada ortaya çıkacağını savunuyor.
Dr. Franklin Loehr gibi araştırmacılar, bu teze itiraz ettiler. Eğer dua bitkilere ve hatta cansızlara da tesir ediyorsa, ateist Dan Barker`in iddiası doğru olamazdı. Nitekim, bir grup bitki için olumlu, diğer grup bitki için de olumsuz dua yaptılar. Olumlu dua yapılan bitkilerin her defasında daha hızlı filizlendiğini ve daha gür yetiştiğini tespit ettiler. Ardından canlı bitkiler yerine, onları sulamada kullandıkları cansız suya dua edip üflediler. Dua edilen suyla beslenen bitkilerin filizlenmesi dua edilmeyen suyla beslenenlerden daha canlı ve hızlı gerçekleşiyordu. Bu deneyleri defalarca tekrarladılar ve hep aynı neticeyi aldılar. Bu durum, dua ile akan enerjinin, sadece insanların sağlıklarında değil, canlı bitkilerin ve cansız maddelerin üzerinde de tesirli olduğunu ispatlamaktadır. Detay için, (Debra Williams, `Scientific Research of prayer: Can the power of prayer be proven?`, http: /www.plim.org)`a bakılabilir.
`Müminin mümine en iyi duası nasıl olmalıdır?` sorusuna Bediüzzaman Hazretleri 23. Mektup`ta `Kabul sebepleri dairesinde olmalı. Çünkü, bazı şartlar dahilinde dua makbul olur. Kabul şartlarının toplanması nispetinde makbuliyeti ziyadeleşir. Bu cümleden olarak: Dua edileceği vakit, istiğfar ile manevi temizlenmeli; sonra makbul bir dua olan salavat-ı şerifeyi şefaatçi gibi zikretmeli ve sonunda yine salavat getirmeli. Çünkü, iki makbul duanın ortasında bir dua, makbul olur. Hem ona gıyaben yani onun yokluğunda, arkasından dua etmeli. Hem hadiste ve Kur`an`da gelen mesur dualarla dua etmelidir.`
Daha sonra bunlara; dünya ve ahirette sıhhat ve afiyet isteme hem dünya ve ahirette hasene isteyip cehennem azabından korunmayı dileme gibi cami dualarla dua etmeyi, hem hulus, huşu ve hulus-ü kalp ile dua etmeyi, hem namazların sonunda, bilhassa sabah namazından sonra, hem mübarek mevkilerde, bilhassa mescitlerde, bilhassa meşhur mübarek gecelerde, hem Ramazan`da, bilhassa Kadir Gecesi`nde dua etmeyi ilave ederek, bunların kabule yakın olacağının Rahmet-i ılahiye`den kuvvetle ümit edildiğini beyan ediyor. Onun için en azından sevdiklerimizin bir listesini yapıp onların hiç haberi yokken onlar için bol bol dua edelim... Cenab-ı Hak dualarımızı kabul etsin... Amin.

nerdeyiz biz kizlar ayrica selvinden sonraki arkadasimiza direk baslasin yeni katilan arkadaslarimiz, cunku listemiz kalabalik ve gittikce kalabaliscakti insallah.

kızlar ben konu sorumlusuna şikayetimi söyledim
böyle burada olmazki canım karışıklık oluyor
elif hanımdı sanırım bizi kapattıran ona tekrar rica ettim bakalım cevabını bekliyorum
inş. topiğimize tekrar devam ederiz.
yarın sanırım cevap verir su anda çevrimdışı gözüküyor.
songül hanımada anlattım durumu ama malesef oda çevrimdışı bakalım yarını bekliyecegiz artık yada size önerecegim bir site var orada tefriciye okuyorlar aynı bizim yaptıgımız gibi oraya yönlendirrim sizi ne dersininz?

saolasın mekselina haber beklliyoruz senden
burda olmazsa artık o dediğin siteye yönlendirirsin bizi bi bekleyelimde...

X