Yenice driclor edinmiş biri olarak ben de bu konu hakkında bir yorumda bulunmak isterim :) efenim bir hiperhidroz hastası olarak ellerimden ve ayaklarımdan kendimi bildim bileli terlemekten bitap düşmüş bir insanım. doktorlara gittim hepsi aynı şeyi söylüyor. başta terkur verildi, onunda içinde aliminyum var fakat işe yaramadı ne yazık ki. iyontoferez, yani ufak elektrik dalgaları ile terlemeyi azaltabiliriz dediler, açıkçası denemek istemedim. hemen zaman açısından da sıkıntılıydı.. botox u hiç düşünmedim. en sonunda canıma tak etti ve ameliyat olayım dedim. hangi doktora gitsem diye tavsiye ve bilgi almak için yıllardır bildiğim cildiye doktorundan randevu aldım. akşamına ets hakkında biraz daha araştırma yapmak istedim, doktor randevusuna 5 gün vardı. neyse o akşam ne hikmetse ets yaptırmadan önce iyi düşünün şeklinde bir makale buldum. okuduklarım pek hoşuma gitmedi, memnun olmayan insanların yorumları ise gerçekten iki kez düşündürecek şekildeydi. özelde de yaptıracak durumda değilim şuan. devlette klipssiz ets yapılıyor. doktordur, ilaçtır bu tip konularda pek şanslı sayılmam ki toplumun %3'ünde rastlanan bi rahatsızlığa sahip olmam da bunu kanıtlar nitelikte sanırım
:)) yan etki varsa kesin bana denk gelir
isyankar mı oldu biraz ne
neyse driclor u buldum, kullanıcı yorumları hep olumluydu. işe yaramaz ama yine de bi deniyeyim dedim. gittim eczaneden aldım. bu sırada eczacıya da ets hakkında bilgisi olup olmadığını sordum. çok bilgisi olmadığını fakat kesme biçme işine pek sıcak bakmadığını söyledi gülerek :)) 3 gün oldu driclor u kullanmaya başladım ve dirseklerime kadar süzülen, ellerimden şıpır şıpır damlayan ter büyük ölçüde azaldı
tek kötü yanı kaşıntısı :)) kaşındığı için haliyle az miktarda da kızarıklık mevcut ama inanın bunu çekmeye razı oluyor insan. sosyal hayatımı mahvediyordu, kimseyle tokalaşmak dahi istemiyordum. e ameliyat olsan (bu arada korkum da var tabii ki :)) ) bu sefer ameliyattaki ufakta olsa aksilikler var, sonrasında refleks terlemesi var, elden terlemeyelim derken popodan, belden terlemekte istemem açıkçası :))
bu arada doktor randevumu da bugün iptal ettim :)) bu güzel ilaç inşallah bir sorun çıkarmaz
Allah'a emanet artık :))
neyse biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim :)) hepinize kuru, sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim