dr yalnızca sezeryan amaliyat ediyor ne yapayım?

Normal doğum için doktora ihtiyacınız yok ki doğumu zaten siz yapıyorsunuz sizi asiste edecek ebe ve asistanlar olması yeterlidir ama konu sezeryana dönerse iyi bir doktorunuz olmalı. Bunu düşünerek hareket etmenizi öneririm.

işre bazı normal olacak denılenlerde sezeryana dönme olasılığı olabiliyormuş. ama ben zaten basta bı dr secip sona kadr benı daha yakından bılen bı dr kontrolunde olmak istiyodum sonradan öğrendım..

Merhaba arkadaslarlar bende bu konuya yazmadan edemedim.. bende trdeki cogu drlari hic ama hic anlamiyorum. Milleti kandirmaktan baska parayi dusunmekten baska birsey yapmiyorlar!!! Ben belcikada kaliyorum ve burda hic trde oldugu kadar sezeryan olmuyor dogumlarda hatta cok ama coooook az. Herzaman oncelik normal. Bi arkadasim hamileydi son haftalardaydi bebegin kafasi yukarida yani tersti. Dr son dakikaya kadar donmesi icin ugrasti ve normal dogumu gerceklestirdi. Fakat trde hemen sezeryan!! Ben ordaki cogu drlarin insanlari kandirdiklarini dusunuyorum.

Merhaba arkadaslarlar bende bu konuya yazmadan edemedim.. bende trdeki cogu drlari hic ama hic anlamiyorum. Milleti kandirmaktan baska parayi dusunmekten baska birsey yapmiyorlar!!! Ben belcikada kaliyorum ve burda hic trde oldugu kadar sezeryan olmuyor dogumlarda hatta cok ama coooook az. Herzaman oncelik normal. Bi arkadasim hamileydi son haftalardaydi bebegin kafasi yukarida yani tersti. Dr son dakikaya kadar donmesi icin ugrasti ve normal dogumu gerceklestirdi. Fakat trde hemen sezeryan!! Ben ordaki cogu drlarin insanlari kandirdiklarini dusunuyorum.

bunun için sürekli iy dr iyi dr diye arayış içindeyiz ne yazık ki..

ben de öyle düşünüyorum ama eğer normal olursa başladığım özellikle sectğım doktor olmayacak normal doğumda beni üzen o..
Olmasin canim sen normal yaptiktan sonra ebe bile olsa ayni isi yapiyo seni bilmeyen birinin eline birakmazlar korkma:)

Bende dr umla alakali ayni endiseye dusmustum normal dogum taraftariym dr umla konustum rahatim simdi yoksa degistiricektm banada sezeryan yapyo genelde demislerdi ama normal dogurabilirsin dedi dr um bana 1.59 boyum ve minyonum bende:KK39:

Bende dr umla alakali ayni endiseye dusmustum normal dogum taraftariym dr umla konustum rahatim simdi yoksa degistiricektm banada sezeryan yapyo genelde demislerdi ama normal dogurabilirsin dedi dr um bana 1.59 boyum ve minyonum bende:KK39:

sen yine bendeen uzunsun 1.54 benm :KK70:

sen kaçıcı haftadasın? ne zaman karar ver normal yapabileceğine
Şartlar uygun oldugu taktirde canim bende kan sulandiricilar kullanyorum mesela endisem bundandi diger sartlar uygun oldugu taktirde bu ilaclarin bi engel teşkil etmedigini acikladi drum banada bu nedenle yapablrsin dedi minyonsun yinede yapamzsin demedi ok.

Şartlar uygun oldugu taktirde canim bende kan sulandiricilar kullanyorum mesela endisem bundandi diger sartlar uygun oldugu taktirde bu ilaclarin bi engel teşkil etmedigini acikladi drum banada bu medenle yapablrsin dedi mintonsun yinede yapazsin demedi ok.

hayrlı hamilelikler geçirmen dileği ile.. teşekkür ederim

arkadaşlar dr sadece sezeryan amaliyat edıyor eğer ormal olma ihtimali olursa baska asistan doktorlarına devrediyor. ben daha başındayım istiyorum ki ne olursa olsun tek doktorda devam edeym sizce baska dr mu bakmalıyım sezeryan kabul mu etmeliyim üstelik minyonum da.. minyolar normal doğum zor diyorlar.
neden stres yaptınız ki? doktorunuzdan memnunsanız değiştirmeyin. neden insanlar sezeryana karşılar anlamış değilim. o da bir doğum yöntemi sonuçta. ve devlet hastanesinde ya da üniversitede doğum yapacaksanız orada dediğiniz gibi normal doğuma ebeler, asistanlar falan giriyorlar.

Şimdi doktor için sezaryen büyük kolaylık. Doktor anlatırken anne içinde kolaylikmis gibi anlatıyor ama sezaryen yaşayan biri olarak kesinlikle kolay değil.

Karın kaslarını kesiyor. Altında rahimi kesiyor. Bebeği çıkardıktan sonra bunları dikiyor.

Epidural ve anestezinin etkisi geçtikten sonra başlıyor o kesik yerleri ağrımaya. Emziren bir anne olduğun için öyle sana normal ameliyatlarda sonra doktorların bol bol verdiği ağrı kesicileri antibiyotikleri vermiyorlar canım. Seni acıların ile başbaşa birakiyorlar.

Alt karın kaslarını kestikleri için yataktan tek başına kalkamiyorsun. Tuvalete tek oturamiyorsun. Cis yaparken bile canın acıyor. İlk 2 gün böyle. Beni genel anestezi yapmışlardı, boğazıma hortum sokmuslardi. Boğazimda gıcık vardı. Oksururken dikişler sizliyordu. Gülmek ağlamak öksürmek yasak.

Ben 1 hafta içinde kendim tuvalete gidebiliyordum. Ama yataktan tek basima kalkmam tek basima Yatman falan 2 haftayı buldu.

Ağrılar da 1 hafta içinde azalarak bitmişti.

Bir 6 ay kadar da fikirlerin olduğu yerde hissizlik oluyor. Dokunmak kaşımak falan çok rahatsız edici.

Onun yerine en başta normal doğumu destekleyen bir doktor ile devam etmen en güzeli. Sezaryen aksilik durumunda başvurulacak sadece hayat kurtarmak amaci olan bir yöntem.

Doktorun takvimini daha verimli hale getirmek için kendinden fedakarlık yapma bence. Sorunsuz bir gebeliğin olursa zaten ebe bile doğurtur. Allah sağlık içinde kavuşturulması bebeginize

ben de öyle düşünüyorum ama eğer normal olursa başladığım özellikle sectğım doktor olmayacak normal doğumda beni üzen o..

Seçtiğiniz doktor kim. Prof veya perinatalog falan ise zaten bu insanların takvimleri çok yoğun sen zaten bunlara zaten acil bit durumda ulaşamıyorsun bile. O yüzden doktoru iyi seç.

Onceki gebeliğimde sorun olduğu için dedik ki bu gebelikte perinataloga gideyim. Randevular falan hep dolu ama gebelik süreci başlayınca kolaylaşır. Acil bir şey olursa yine yanıt falan verir.

Neyse bizim gebelik başladı. Bi akşam titreme ile birlikte kanama başladı. Gece yarısı ne yapacağımı bilemedim. Doktoru ertesi sabah aramaya başladım. Açmıyor. Dedim ameliyatta falandir. Bir yandan muayenehaneyi arayıp not bırakıyorum falan. O gün ben ulaşamadım. Ertesi sabaha randevu verdiler. Kendisi ile konuşmadık. Zaten acil durumu bir gece önce yaşamışım. Yani ancak 2 gün sonrasına doktora ulaşabiliyorum falan.

Şimdi hem normal bir kadın doğum doktoru hem de perinatalog a gideceğim. Çünkü ilk gebelik sebebiyle yapılması gereken bazı ekstra testler olacak. Onları perinatalog yapacak. Yani 2 doktorum olacak. İlaç verdiklerin de ben kullanıp kullanmamaya karar vereceğim. Kadın doğum doktoruma gece gündüz whatsapp üzerinden bile ulaşabilmek istiyorum. Öyle bir doktor çok daha işime yarayacak gibi.

2 aylığım daha değişirsem en başta değişmek fikrindeym..
dogum yapıp yapamayacagını 2 aylıkken anlıyamaz canım.9,ay vajınal ultrasonla catıya bakar durum degerlendırmesı yapılır yapar veya yapamazsın der.dırek kesıo senınkı baska dr gıt canım zaten toplasan 3 kere gıtmısındır.

Seçtiğiniz doktor kim. Prof veya perinatalog falan ise zaten bu insanların takvimleri çok yoğun sen zaten bunlara zaten acil bit durumda ulaşamıyorsun bile. O yüzden doktoru iyi seç.

Onceki gebeliğimde sorun olduğu için dedik ki bu gebelikte perinataloga gideyim. Randevular falan hep dolu ama gebelik süreci başlayınca kolaylaşır. Acil bir şey olursa yine yanıt falan verir.

Neyse bizim gebelik başladı. Bi akşam titreme ile birlikte kanama başladı. Gece yarısı ne yapacağımı bilemedim. Doktoru ertesi sabah aramaya başladım. Açmıyor. Dedim ameliyatta falandir. Bir yandan muayenehaneyi arayıp not bırakıyorum falan. O gün ben ulaşamadım. Ertesi sabaha randevu verdiler. Kendisi ile konuşmadık. Zaten acil durumu bir gece önce yaşamışım. Yani ancak 2 gün sonrasına doktora ulaşabiliyorum falan.

Şimdi hem normal bir kadın doğum doktoru hem de perinatalog a gideceğim. Çünkü ilk gebelik sebebiyle yapılması gereken bazı ekstra testler olacak. Onları perinatalog yapacak. Yani 2 doktorum olacak. İlaç verdiklerin de ben kullanıp kullanmamaya karar vereceğim. Kadın doğum doktoruma gece gündüz whatsapp üzerinden bile ulaşabilmek istiyorum. Öyle bir doktor çok daha işime yarayacak gibi.

seçtiğim doktor profosor daha ilgili olabiliceğini düşünmüştüm ama aynen dediğiniz gibi..

dogum yapıp yapamayacagını 2 aylıkken anlıyamaz canım.9,ay vajınal ultrasonla catıya bakar durum degerlendırmesı yapılır yapar veya yapamazsın der.dırek kesıo senınkı baska dr gıt canım zaten toplasan 3 kere gıtmısındır.

evet haklısın yakın olması avantaj diye düşündüm ondan gitmiştim şimdi baktığım doktor bır cuk saat uzaklıkta en yaknı ne yapsam sizce=?

evet haklısın yakın olması avantaj diye düşündüm ondan gitmiştim şimdi baktığım doktor bır cuk saat uzaklıkta en yaknı ne yapsam sizce=?
bırbucuk saat uzaklıktakı dr bır gıt otekının goruslerını demeden sana bır baksın oda bişi dıyemez ama kesın konusmayabılır mesela sezaryen olucaksın ıllakı demeyebılır oradan gorusunu anlıyabılırsın.bence uzak olan dr bır gorun.bende yapamadım normal dogum9.ay dr baktı catıdan dolayı dogum yapamayacagımı soyledı yapamadım ayrıca sezaryende kotu bısı degıl ama bebegın ufaksa normalde kolayca dogabılır kesılmeden canım bı arastır sen

bırbucuk saat uzaklıktakı dr bır gıt otekının goruslerını demeden sana bır baksın oda bişi dıyemez ama kesın konusmayabılır mesela sezaryen olucaksın ıllakı demeyebılır oradan gorusunu anlıyabılırsın.bence uzak olan dr bır gorun.bende yapamadım normal dogum9.ay dr baktı catıdan dolayı dogum yapamayacagımı soyledı yapamadım ayrıca sezaryende kotu bısı degıl ama bebegın ufaksa normalde kolayca dogabılır kesılmeden canım bı arastır sen

gitmeyi düşündüğüm dr normal de doğum yaptırıyor. gelişime göre ve herşey yolundaysa isteğe göre.. sizde hiç açılma olmamış mı çatı muayenesınde. sezeryana da karşı değilim ama normal de olma ihtimali varsa onun taraftarıyım

gitmeyi düşündüğüm dr normal de doğum yaptırıyor. gelişime göre ve herşey yolundaysa isteğe göre.. sizde hiç açılma olmamış mı çatı muayenesınde. sezeryana da karşı değilim ama normal de olma ihtimali varsa onun taraftarıyım
açılmayla çatı aynı şey olmuyor acılma olmustu 6 cm fakat kemık yapısından dolayı bebegın kafasında sorun olabılır dedı ve olmaz dedı ısrar edıorsanız ben cekılırım baska dr gelır deyınce sezaryan oldum 3kılo 600 gr dogmustu kızım

X