- 28 Ekim 2008
- 6.979
- 147
-
- Konu Sahibi EstetikEditor
arkadaşlar op.dr.doktor tuba erdoğana(boğaziçi tıp merkezi)göğüs büyütme ameliyatı olan varsa lütfen fikirlerini paylaşsın.acilll
canım cevabın için teşekkür ederim:) bana' cc söyleyemem kaç beden büyümek istediğini sen bana söyleyeceksin ben ameliyat sırasında bir kaç boyut silikon deneyerek senin istediğin boyuta yakın olanı sana uygun olanı takıcam'dedi.şuan a cup takıyorum,c kup yaparım dedi.2beden büyütücek göğüslerimi.ben cc olarak kaça tekabul ediyor diye ısrar edincede 250cc-280cc arası sana denerim bakarım dedi.(250cc ve 280cc arasında ne kadar fark var kaç cc ler var daha arasında bilemiyorum tabi ama..) kas altı teknik yapacağını söyledi göğüsümün üstü çok olmadığı için kas üstü yaparsa silikon belli olurmuş.ancak bildiğim kadarıyla kas altı koyulan silikonlarda kas silikonu eziyor ve kötü bir görüntü oluyormuş ne kadar doğru?meme altı kesisinden yapacak.arkadaşın boğaziçi tıp merkezinden memnun kalmışmı?ben forumda yeni olduğum için sana özelden mesaj atamıyorum.bana mail adresini mesaj atabilirmisin bir kaç sorum olacak sana.çok teşekkür ederim şimdiden.
canım cevabın için teşekkür ederim:) bana' cc söyleyemem kaç beden büyümek istediğini sen bana söyleyeceksin ben ameliyat sırasında bir kaç boyut silikon deneyerek senin istediğin boyuta yakın olanı sana uygun olanı takıcam'dedi.şuan a cup takıyorum,c kup yaparım dedi.2beden büyütücek göğüslerimi.ben cc olarak kaça tekabul ediyor diye ısrar edincede 250cc-280cc arası sana denerim bakarım dedi.(250cc ve 280cc arasında ne kadar fark var kaç cc ler var daha arasında bilemiyorum tabi ama..) kas altı teknik yapacağını söyledi göğüsümün üstü çok olmadığı için kas üstü yaparsa silikon belli olurmuş.ancak bildiğim kadarıyla kas altı koyulan silikonlarda kas silikonu eziyor ve kötü bir görüntü oluyormuş ne kadar doğru?meme altı kesisinden yapacak.arkadaşın boğaziçi tıp merkezinden memnun kalmışmı?ben forumda yeni olduğum için sana özelden mesaj atamıyorum.bana mail adresini mesaj atabilirmisin bir kaç sorum olacak sana.çok teşekkür ederim şimdiden.
canıımm ben de boğaziçine tuba hanıma gitmeyi düşündüm muayene için ama bu forumda giden pek kimseleri göremeyince wazgeçmiştim. ama hala da tuba hanm aklımda... doktor sende nasıl bir izlenim oluşturdu. güwen werdi mi iyi yapacağına dair? anladığm kadaryla sen de zayıfsn we göğsün çok yok. çnkü benm öyle we doktorum muayenede banada 260 cc fln önerdi.
mentor kullancağını söylemişsin, sen mi istedin bu markayı doktor mu önerdi canım? sana da bana da olmak isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah canımm hepimiz memnun oluruz =))
canıımm ben de boğaziçine tuba hanıma gitmeyi düşündüm muayene için ama bu forumda giden pek kimseleri göremeyince wazgeçmiştim. ama hala da tuba hanm aklımda... doktor sende nasıl bir izlenim oluşturdu. güwen werdi mi iyi yapacağına dair? anladığm kadaryla sen de zayıfsn we göğsün çok yok. çnkü benm öyle we doktorum muayenede banada 260 cc fln önerdi.
mentor kullancağını söylemişsin, sen mi istedin bu markayı doktor mu önerdi canım? sana da bana da olmak isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah canımm hepimiz memnun oluruz =))
Eger hiç gögsün yoksa gerçektende,çokta dolu dolu gögsüm olsun istemiyorsan,yani fazla dikkat çekmesin,biraz olsun yeter diyorsan ve evlenip çocuk filan dogurmadıysan eger 280cc senin gözünü doyurur.Ama sen yinede 300cc de biraz ısrar et,denesin ameliyatta yani,ısrarını üzerine basa basa tekrar et.Kas altı olması,doktorun dedigi gibi daha iyi olur,çünkü gögüs dokun pek yok sanırım,eger kas üstü takarsa silikon kenar kısımlardan belli olur ve bagırır ben silionum diye.Kas altı daha dogal bir görüntü verir.Kas altında kas proteze baskı yapar ama kötü bir görüntü vermez,sadece takılan protezi ezdigi için daha KÜÇÜK görünür.Yani 300cc lik bir protez takarsa bir boy küçügü,yani 280cc lik bir protez görüntüsü verir.O yüzden diyorum,doktoruna 300 cc olsun diye ısrar et.Senin ısrarını görürse dener mutlaka,inşallahta gögüs dokun alır.Benim altta gögüs dokum vardı,üst kısımda yoktu.Bana 400cc takıldı,inanki ancak gözümü doyurdu.Ama ben iki çocuk emzirdim,memişler gevşemişti,o yüzden 400cc yi rahat rahat aldı.Eger sen bekarsan,çocuk filan emzirmediysen bu kadar cc yi tavsiye ediyorum,yoksa en az 3500cc yi önerirdim.Tekrar ediyim kas altına koyulan protez kötü bir görüntü oluşturmaz,daha dogal durur,kas üstüne göre..(Sana kas zarı altı yöntemini şiddetle tavsiye ederim ama o hastanede bu yöntem yapılmıyor ne yazıkki.)Ama kas altına damla silion takması benim kafamı karıştırdı,genellikle bütün doktorlar kas altına yuvarlak silikon takma taraftarıdır,çünkü kas üstten proteze baskı yaptıgından dolayı zaten yuvarlak silikon dogal olarak damla şeklini alıyor.Damla silikonun zaten üstte fazla dolgusu ypk,genellikle alt kısım daha dolu dolu,kas altıda koyulursa üst kısım iyice baskıya magruz kalacak,bu sefer üst lobun çok dolu dolu durmaz.Doktoruna yuvarlak silikon istedigini söyle bakalım kabul edecekmi,ben sana bu durumda yuvarlak silikonu öneririm.Mentor marka kullanıyormuş,bendede mentor takılı,menmunum yumuşaklıgından,kıvamından,bu iyi.Ama düz yüzeylisi var,birde pürtüklü yüzeylisi var.Sana hangisini kullanacak? Bunu da ögren,önemli bu çünkü.Düz yüzeyli protezler kapsüllenme yapabiliyor,fiyat olarakda daha ucuz,pürtüklü yüzeyler kapsüllenmeyi önlüyor.Yani kıssaca pürtüklü yüzey,yuvarlak,300cc kas altına yaparsa bence güzel olur.Birdaha doktorla görüşmeni isterim senden.Arkadaşım menmun kalmıştı hastaneden,ebn onun yalancısıyım valla.Ama burundan ameliyat olan arkadaşımde menmun yani.Mail adresimi özelden yazıyorum.Ama bazen bana teklf gelmiyor,eger kabul edilmezse anlaki bir problem var.Yine buradan bana sorularını yazabilirsin canım.Ben takip edecegim.:79:
Forum kurallarının bu kısmını yeniden hatırlatmak istedim.
* Son olarak sitemizin bu bölümü çok geniş bir bilgi kaynağına sahip olsa da sanal bir dünya. Seçimlerinizi yaparken buradaki bilgiler ile kendi tecrübelerinizi, doktor görüşmelerinizi harmanlayın. Bazı mesajlarda buradaki yorumlara çok güvendim o doktora gittim böyle oldu deniyor. Kendi hissettiğiniz dışında hiçbirşeye körü körüne inanmayın.
Öncelikle önem vereceğiniz şey doktorunuzun söyledikleridir. Son zamanlarda bu forumda kişilerin büyük protezlere yönlendirildiklerini hissediyorum. Hepinizin kendi aklı fikri var. Öncelikle doktorunuzun söylediklerini dikkate alın. Büyük istiyorsanız buradaki yorumlardan etkilenerek değil kendi iradenizle bunu isteyin ve doktorunuza anlatın. Eğer vücut yapınız uygun ise zaten sizin istediğinizi yapacaklardır yapmazlarsa da sebebini anlatacaklardır. İşinize gelmezse başka doktor seçersiniz. Herhalde bunları ayırt edecek eğitimleri burada kendi deneyimlerini paylaşanlar değil doktorlar almışlardır.
Hepinize güzel paylaşımlar dilerim.
Eğitimlerimizden hiç şüpheniz olmasın....bizde üzerinde durduğunuz konuya hassasiyet gösteriyoruz zaten..daha önce bu ameliyatı geçirmiş kişiler ile fikir alışverişinde bulunuyoruz,bunları doktorlarımızlada konuşuyoruz.doktorun değinmeyi unuttuğu noktalar olabiliyor,böylece doktora soru yönelterek durumun daha netleşmesini sağlıyoruz.İyi çalışmalar....
Forum kurallarının bu kısmını yeniden hatırlatmak istedim.
* Son olarak sitemizin bu bölümü çok geniş bir bilgi kaynağına sahip olsa da sanal bir dünya. Seçimlerinizi yaparken buradaki bilgiler ile kendi tecrübelerinizi, doktor görüşmelerinizi harmanlayın. Bazı mesajlarda buradaki yorumlara çok güvendim o doktora gittim böyle oldu deniyor. Kendi hissettiğiniz dışında hiçbirşeye körü körüne inanmayın.
Öncelikle önem vereceğiniz şey doktorunuzun söyledikleridir. Son zamanlarda bu forumda kişilerin büyük protezlere yönlendirildiklerini hissediyorum. Hepinizin kendi aklı fikri var. Öncelikle doktorunuzun söylediklerini dikkate alın. Büyük istiyorsanız buradaki yorumlardan etkilenerek değil kendi iradenizle bunu isteyin ve doktorunuza anlatın. Eğer vücut yapınız uygun ise zaten sizin istediğinizi yapacaklardır yapmazlarsa da sebebini anlatacaklardır. İşinize gelmezse başka doktor seçersiniz. Herhalde bunları ayırt edecek eğitimleri burada kendi deneyimlerini paylaşanlar değil doktorlar almışlardır.
Hepinize güzel paylaşımlar dilerim.
Bence sende git görüş,muayenede ücret alınmıyor,aklında kalmasın arkadaşım.Yine başka doktorlarlada görüşürsün.Kafana ve bütçene hangisi olumlu gelirse ona karar verirsin.
canım ben boğaziçi tıp merkezine op.dr.veli arslan'ın ismini formdan duyup gitmiştim ancak veli bey kas üstü ve meme ucundan ameliyatı yapacağını söyledi bana.bende açıkçası meme ucu istemedim ve kkas üstündede silikonun çok belli olacağını düşündüm ama veli beyde çok tatlı bir doktor gerçekten.sonra tuba hanımla tanıştık orada.meme altından ve kas üstünden yapacağını söyledi.doğal olmasından yana göğüslerin bende öyleyim.çok büyük değil ama dolgun göğüslerim olsun istiyorum.bunun içinde 2beden büyütmek yeterli dedi bana yani c cup olacakmış.250cc 280 cc arası sana deniycem dedi.kafamda hiç bir şey çok net değil.ama çok fazla araştırdıkçada aklım iyice karışıyor..:18: sen nereden bilgilendin tuba hanımla ilgili olarak??
ewt arzumcum gitmezsem aklımda kalıcak anladım. gidicem inşallah hatta başka doktorlarada gitmeliyim yaa olmayacak böylebugn randewu alıcam bakalaım nezmna wericekler. kafama takılan , boğaziçinin dha uygun fiyatla ameliyat yapması... tabiki bu bütçemiz için daha iyi ama neden bu kadar fark war. sen boğaziçinin, kas zarı altı ameliyat yapmadığnı söylemişsin, neden yapmıyolar acaba? bu mudur fiyatı düşüren? benimde kafama yatan kas zarı altı ameliyatıydı...
arzumcum uzun uzun anlatmışsın arkadaşım teşekkür ederim(bu arada seni ekledim smn den 3103 olan benim canım) ben 1.65boyunda 56kiloyum.çok büyük göğüsler istemiyorum tabi ama dolgun göğüslerim olsun istiyorum.Bekarım,sarkma yok göğüslerimde.şuan 75a takıyorum.tuba hanım bana cc ısrarla sormama rağmen ben cc söylemiyorum,sen bana kaç beden sütyen takmak istediğini söyle ben bu isteğin doğrultusunda silikon deniycem ameliyat esnasında dedi.ben biraz daha ısrar edincede, 250-280cc arası denerim dedi.250cc ve 280cc arasında yalnızca 260cc yokmu zaten??bu cc ler arasında ne kadar fark var? pürtüklü yüzeymi yoksa düz yüzeymi onu sorucam canım çok teşekkür ederim.damla protez konusundada ben damla istiyordum hep görüntü çok daha doğal diye direk damla diye gttim tuba hanımda kas altı yuvarlak olur demedi damla yapalım dedi.veli beyde damla demişti..? kas altı olunca ne kadar küçülürki silikon acaba? 280cc 250 olurmu kas altı diye? ne zor işmiş ya bu karar aşaması..bu arada boğaziçi tıp merkezinde ameliyat olan forumdaki bayanın adı neydi acaba tuba hanıma amel.olmuş olan bayan?onunla konuşsam ne güzel olur sağol arzumcum
Fiyatın daha uygun olması tabi bütün tahlilerin ve ameliyatın kendi çalıştıkları hastaneden dolayı olmasından da kaynaklanıyor.Yani genelde doktorlar muayenehanelerinde kontrol ediyorlar va anlaşmalı oldukları hastanelerde ameliyata giriyorlar.Yaptıkları ameliyatlarda hastaneye ücret ödüyorlar,bu durumda kendilerine kalan parada azalma oluyor.Bu yüzden fiyat artıyor.Eger çalıştıkları yer hastane olunca ameliyat ücreti düşüyor,yani ayrıca ameliyat ücreti ödenmiyor,bilmem anlatabildimmi.Ben demirciaslıyada sordum,mesela protezin yüzeyi düzmü,pürtüklü yüzeymi diye.Bu ameliyat fiyatını etkiliyor tabi.Düz yüzeyli protezler artık pek kullanılmıyor,kepsüllenme yapabiliyor,fiyatı daha uygun.Seçeceginiz protez bence pürtüklü yüzey olsun.Birde teknikten teknige göre fiyat degişiyor.Kas zarı altı teknigi daha deneyim gerektiren,bir teknik.Her doktor yapamıyor bu teknigi.Bu da fiyatı etkiliyor.Umarım aydınlatıcı bilgiler verebilmişimdir sana.Ama yinede git görüş en azından bilgi alırsın,belki kafana yatar,belli olmaz.Ama 5000 ytl ye kadar bir bütçe ayırabilirsen sana benim doktorum Hasan Fındıgı öneririm.