selam kızlar. tüm yazdıklarınızı okudum ama hala korkum ve heyecanım geçmedi :)
benim aslında büyük bi burnum var ama hiç ameliyat olmayı düşünmemiştim, manken miyim model miyim,
estetik olup napıcam kafasında bi hatunum :)) ben çok sık grip olan bi insandım ve sık sık burnum tıkanırdı bu yüzden. sürekli doktorlardaydım ama hep dahiliyeye giderdim. içtiğim antibiyotiğin haddi hesabı yoktu. en son bundan bir ay önce hasta oldum yine ve bu sefer kbb'ye gittim. doktor dedi ki, senin burun kemiğin sola doğru eğri, devüasyon var ve burnunun iki kenarındaki kesecikler allerjik sebeplerle şişmiş. senin sık hasta oluşun, tıkanıklıklardan dolayı dışarı atılamayan mukus ve diğer akıntıların sürekli içine akması, ameliyat şart dedi. o günden beri bendeki endişeyi varın siz düşünün
doktor serdar öztürk benim erkek kardeşimin doktoru. bundan 3,5 ay önce oldu ameliyatını. onun da 2 kere burun kemiği kırılmıştı, o yüzden eğriydi ve günden güne ucu aşağı düşüyordu. o yüzden hem sağlık, hem estetik amaçlı ameliyatını oldu. çağ hastanesinde yapıldı. söylediğine göre, ameliyatın başından bugüne kadar, canının acıdığı tek an eline açtıkları damar yoluymuş :) hiçbir ağrısı sızısı olmadı, öyle ki her gün 3 kere alması gereken ağrı kesicilerini almayı unutuyodu :) ilk 3 gün tamponlardan dolayı tıkanıklık ve buna bağlı olarak nefes alma ve yemek yeme güçlüğü oldu ama bu 3 gün, kardeşimin ameliyatındaki sıkıntılı tek süreçti diyebilirim. sonrasında hiçbir problem yaşamadı. şişlikleri de bayağı indi, tanımayanlar hiç anlamıyor ama biz bildiğimiz için sanırım, iki gözünün ortasındaki kısım ve burun ucundaki şişlikleri farkedebiliyoruz. her gün 3 defa masajlarını aksatmadan yaptı, hala da yapıyor. son derece doğal bi burun, estetik olduğu kesinlikle belli değil.
şimdi ben de serdar beye ameliyat olmak istiyorum, ama bi takım problemlerim var. ilki, ben istanbuldayım. ailem ankarada, o yüzden kalacak yer falan sorun değil de, kontroller, dikiş ve atel alınması gibi, doktoru görmem gereken anlar bana çok sıkıntı yaratır mı? şehirdışından ameliyat olan tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum :)
ikincisi temmuzun 7'sinde düğünüm var. ocak sonu-şubat başı gibi ameliyat olmayı planlıyorum, o zamana kadar görüntüm düzelir mi? düğün fotolarımda şiş bi suratla poz vermek istemem
üçüncüsü, ben parfümerim, yani parfüm tasarlıyorum. işim burnumla yani. koku alma hissiniz azaldı mı, ya da ne kadar zamanda tam anlamıyla normale döndü? çünkü işin bu kısmı beni özellikle korkutuyor, ya eskisi gibi koku alamazsam... doktor beni bu konuda rahatlatmaya çalıştı ama yine de tecrübeli arkadaşlardan duymayı tercih ederim.
sonuncusu da, ameliyata psikolojik olarak hiç hazır değilim aslında... çok damdan düşer gibi oldu benimki, o yüzden korkuyorum. hem ameliyat, kesik, iğne, dikiş, narkoz ödümü koparıyo, hem de sonrası. ya kendimi sevmezsem? ya burnum çok güzel olsa bile bana yakışmazsa? ya burnum güzel olsa ve bana yakışsa bile, ben kendimi benimseyemez, aynada yabancılar ve kötü hissedersem? çok mu abartıyorum acaba
(
uzun yazdım kusura bakmayın. umarım aklıma takılanlara cevaplar bulabilirim. herkese geçmiş olsun.