• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr şahap inmez ve hymeneplasti

Qamzeee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
76
0
0
Ankara
KIZLIK ZARI TAMİRİ (DİKİMİ)(HİMENOPLASTİ) NASIL YAPILIR?

İşlem çoğunlukla lokal anestezi (% 80) veya genel anestezi (%20) ile yapılabilir.

1-KISA SÜRELİ OLAN TAMİRLER

Planlanan cinsel ilişkiden 2 ila 3 gün önce yapılan tamirlerdir. Yırtık olan zarın iki kenarı canlı doku için insize edilir ve kısa sürede emilen özel dikişlerle dikilerek yırtık olan parçalar iğcik şeklinde birleştirilir. 2 ila 3 gün sonra yapılan cinsel ilişkide birleştirilen bölgenin zorlanmasıyla kanama olur.

2-UZUN SÜRELİ (KALICI TİP) TAMİR (FLEP KAYDIRMA)

İleri derecede parçalanmış büyük yırtıklarda veya cinsel ilişkinin en az 2 ay sonra planlanması durumunda kalıcı tip kızlık zarı tamiri yapılır. Bu operasyonda vagina mukozası özel bir teknikle kaydırılarak (flep kaydırma), yırtık yerlerin yerine yeni kızlık zarı yapılır. Kalıcı tip kızlık zarı tamirinde; hastanın kendi vajina mukozası kullanılır. Zaten kızlık zarının doğuştan oluşumunda; vajina mukozasının dışarı katlanması söz konusudur. Bu operasyonda yapılan da; kızlık zarının, normal doğasına (fizyolojisine) uygun olarak yapılması işlemidir. Farklı bir doku değildir.
Bu işlemde yapılan dikişler, çok kaliteli dikişlerdir, en az 2 ayda kendiliğinden emilirler (erirler). İlk cinsel ilişkiye de operasyondan 2-2,5 ay sonra başlamak gerekir. Bu yöntem kalıcı olup, 5 ila 10 yıl sonra bile ilişkiye girilse de kanama olur. Burada,hekimin bilgisi ve tecrübesi SON DERECE ÖNEMLİDİR.

Cinselliği özgür yaşayana da muhafazakar olanada saygım var... Bu ameliyatı düşünenlere yada yaptıranlara saldırmak dğeil amacım tam tersi, saygı duyuyorum. Onları buna iten bizim ataerkil toplumumuz... Sadece merak ediyorum arkadaşlar dürüst olmak bu kadar zor mu? bu ameliyatı yaptırıp evlenince evlendiğiniz erkeğe yalan söyleyince omuzlarınızda yük olmayacak mı? yalan söylemenin agırlıgı uzerınızde olmayacak mı? Rahat uyku uyuyabilecek misiniz? Eğer bi erkek sırf bakire olmadıgınız için sizden ayrılacaksa zaten o sevgi değildir. yanlış adamla berabersiniz demektir... Bu operasyonu yaptırıp yükümden kurtuldum oh diyeni de duydum ve hayretler içerisinde okudum. Hayır yargılamıyorum.... Geçmişinizin arkasında durun pişmanlık yaşamayın. diger türlüsü çook zor çünkü. Sizin geçmişinize saygı duymayan adamla işiniz ne? Bende bir hata yaptım ama hıcbı zaman bu operasyonu düşünmedim. Düşüncesi gectiği an yalan mı söyleyecegim, yok olmaz diyorum. Neyse herkes kendi hayatından sorumlu sadece yazmadan edemedim...

Back