• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Dr. Brown Biberon

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim oğlum7,5aylık.çok gaz sorunu olduğu için 2.ayda kullanmaya başladık biberonu.ilk önce nukun biberonunu kullandı.oda iyiydi ama dediğim gibi gazlı olduğu için almıştık.şimdide başka biberonu almıyor.hem anne memesine en yakın biberon buymuş.hemen akıtmıyor,meme emer gibi çekmesi gerekiyor.bence hiç takılma başka şeylere.büyük olsun ne olucakki,nasılsa bebeğinde büyüycek.şimdiden hayırlısıyla sağ salim bebeğine kavuşman dileğiyle.opuyorumnanaktan

benim oğlum7,5aylık.çok gaz sorunu olduğu için 2.ayda kullanmaya başladık biberonu.ilk önce nukun biberonunu kullandı.oda iyiydi ama dediğim gibi gazlı olduğu için almıştık.şimdide başka biberonu almıyor.hem anne memesine en yakın biberon buymuş.hemen akıtmıyor,meme emer gibi çekmesi gerekiyor.bence hiç takılma başka şeylere.büyük olsun ne olucakki,nasılsa bebeğinde büyüycek.şimdiden hayırlısıyla sağ salim bebeğine kavuşman dileğiyle.opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim.

Merhaba,
Dr.Browns biberonların 4 çeşidi bulunuyor. İhtiyacınıza ve kesenize göre istediğiniz boyu alabilirsiniz. Eğer birden fazla alma şansınız yok ise en büyük boyunu almanızı tavsiye ederim. Emziğini değiştirerek 6 ay ve üzerine kadar kullanabilirsiniz.
Tüm biberonların ucundaki emzik 1 numaradır. Yani doğumdan itibaren kullanılabilir. Daha sonra 2 ve 3 numara ve Y kesim uçları ile bebeğinizin iştahına ve ihtiyacına göre değiştirebilirsiniz.
Dr.Browns Doğal Akış biberonları sadece bebeklerden gaz sancısını azaltmakla kalmaz aynı zamanda mamanın içine hava karışmasını önleyerek mamdaki A,C ve E vitaminlerinin de vitamin değerlerini korumasına yardımcı olur. Yani bir portakal suyunu bebeğinize vitamin değerini kaybetmeden içirebilirsiniz.

Ayrıca geniş ağızlı veya dar ağızlı biberonlar arasında herhangi bir fark yoktur. Hepsinden aynı parçalar ve aynı büyüklükte emzik vardır. Sadece geniş ağızlı biberonlar daha kolay doldurulur ve daha kolay temizlenir. Bir de emziği anne göğüsünü andırdığı için bazen bebeklerin alışması daha kolay olabilir.

Benım oĞlum dogdugu andan ıtıbaren genıŞ agızlı dr browns kullanıyorum benım goguslerım hıÇ buyumedı hamıllegım boyunca ve sutumde ılk 11gun bır damla bıle olmadı Şımdı 3aylık hala mmada yıyor benıde emıyor

geniş agızlı al temızlemesı kolay oluyor ben 120cc almıstım suan devam edıyorum 2009 yılında anne bebek fuarına gıtmıstım orda cok ınceledım ve bu markaya karar vermısıtım ve oylede yaptım aldıgım en ıyı seylerden bırı verdıgım parayı hak ettı

eşimin kuzenıde benden 12gun sonra dogum yaptı uyduruk bır marka almıs zıyarete gıtmıstık bebek bogulcak gıbı oldu anlattım benım kını gosterdım ertesı gun esı almıs kullandıktan sonra benı aradı allah senden razı olsun bebgımın genzıne kacmadan ılk defa mama içtidıye:)))

yalnız arkadaslar benımde bır sorum olcak ben aptamıl kullanıyorum ılık suda ama erımıyor sıcak suyun içine koydugum zamanda çalkaladıgım zamandabıberondan dıssarı fıskırıyor sızınde boyle oluyormu mamayı o an içmedıgı zaman ısıtmak ıstedıgımde aynı sorun oluyor yanlarından akıyor sız bu tarz sorun yasıyormusunuz

bende bebeklerim doğduğundan beri browns dar ağızlı biberonlardan kullanıyorum.tavsiye ederim.bebeklerim hiç sıkıntı yaşamadılar gaz yönünden. temizlemek için zaten biberon fırçası kullanıyorum,yani geniş ağızlı olması hiç bi avantaj oluşturmuyo bu yönden. bebeği beslerken biberonun meme kısmında hiç hava olmaması gerekiyo. bunun için geniş ağızlı biberon kullanırken dar ağızlıdan daha dik konumda tutmak gerekiyo. dar ağızlıyla beslemek bu yüzden daha kolay sanki..ben 120 cc lik almıştım. bebeklerim şu an 1,5 aylık-100cc mama içiyolar...miktarı arttırmam gerektiğinde yetmeyecek..mama ölçüleri 30-60-90-120 -1,2,3,4 ölçek şeklinde verildiği için mesela 120 cc mama vermem gerktiğinde bu biberon küçük kalacak, bu yüzden bebeğini sadece mama ile besliyosan eninde sonunda en büyük boyu olan 240 lığı alıyosun..ama yeni doğmuş bi bebek için çok büyük duran bi şişe..bu yüzden bence her iki boyunuda al sen

yalnız arkadaslar benımde bır sorum olcak ben aptamıl kullanıyorum ılık suda ama erımıyor sıcak suyun içine koydugum zamanda çalkaladıgım zamandabıberondan dıssarı fıskırıyor sızınde boyle oluyormu mamayı o an içmedıgı zaman ısıtmak ıstedıgımde aynı sorun oluyor yanlarından akıyor sız bu tarz sorun yasıyormusunuz

evet canım dr brawn's da o fışkırma sorunu var malesef.ben biberonu ithal eden firmaya bile yollattım yapacak bişi yok oluyo dediler.suyu çok ılık yapma ama kaynak da yapma kaynak olunca yapıyo.elinin dayanacağı sıcaklık yeter.bide kalan mamayı fazla bekletme hele hiç ısıtma at yenisini hazırla.oda sıcaklığında en fazla 1 saat beklet.

aptamıl kullanıyorum ve içinde tanecıkler ılık suda kolayla erımıyor sııcak suda bıle 3 4 dakıkada erıyor ılıkta herhalde 5 6 dak bulur buna sabredecek oğlum yok mememı agzınz sokana kadar olan surede bıle kıyamet koparıyor nere yolladan canım bana bu konuda bılg verırmısın

aldığım yere götürdüm onlar yolladılar.ama dediğim gibi sonu çıkmadı.bizde aptamil AR kullanıyorduk bizimki sıcak suda çabuk eriyordu yaa seninki niye olmuyor acaba?

aptamıl 1 kullanıyorum çalkalarken goruluyor içindekı minik minik tuz gıbı dıyeyım onların erımesı gerekıyormus mineralmısler ardaım milupayı oyle dedıler

ılık suda erımesı 4 5 dakıkayı buluyor sıcak suda daha kolay erıyor onun için sıcak su kullanıyorum ozamanda fıskıtıyor

Back