• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Dr. Brown Biberon

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

denizerdo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2010
349
0
96
Ankara
Dr. Brown biberon almayı düşünüyorum. Ama dar ve geniş ağızlısı var. 120 ve 240 ml si var. Hangisini alacağımı bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

ben kullanıyorum canım bebeğim aşırı kustuğu için önermişti dr dar ağızlısını ve 240 lık olanı aldım herkes bu çok büyük dedi ama bir kaç ay sonra daha büyüğü gerekecekti onun için onu aldımm memnunum ama kendi ucundan başka uc olmuyoo ben denedim diğer biberonlardan farkı kalmadı bebeğim yine aşırı kustuu

doğumdan hemen sonra kullanacaksan eğer küçük 60 ml lik olanı kullanmanı tavsiye ederim.ben hamileyken geniş ağızlı olan 120 liği almıştım ama doğumdan hemen sonra mama vermeme gerekirken kullanamadım.120 lik olan daha büyük bebekler için tasarlanmış olacakki bebek emmeden kendiliğinden akıyordu sanırım ucundaki delik daha geniş.şimdi bebeğim 2.5 ayına yaklaştı ve yeni 60 ml. lik biberon küçük gelmeye başladı emerken akışı yetmiyor.artık 120 lik olanı kullanıyorum.yakında uzun olan 240 ml liğe geçeriz sanırım.
yani bebeğin ayına bağlı biberon boyu.hemen kullanacaksan 60 ml.
bi kaç ay sonra ise 120 ml liği,
6 aydan sonra meyve suları vs. için kullanacaksan 240 ml lik boyu tavsiye ederim..
ay ne çok yazmışım.. :)

Son düzenleme:
geniş ağızlı olan ve 240 ml olanı tercih et derim
çocuk büyüdükçe 120 yetmeyebilir, sonuçta anne sütü alma devrinden sonra da süt içebilir bu biberonla

bende 120 ve 240ml olanını almıştım ikisi biyerdeydi ve çok uyguna almıştım bebeğim 4 aylık sadece emiyo ama yavaş yavaş alışsın diye veriyorum suya alışsın diye ama biberonu ağzına bile almıyo inş.alışır

Ben Ayaş'ta oturuyorum. Çocuk olunca Ankara'ya gidip gelmesi zor olacak. Acil lazım olursa diye şimdiden almak istedim. Ama ilk bebeğim olduğu için bebek doğunca nasıl biberon gerekir bilemiyorum. Dediğiniz gibi 240 lık büyük gelirse hemen kullanamam. Ama ben sonrası için de kullanılabilsin istiyorum. Bu biberonların başları değişebiliyor galiba. Bebeğin ayına göre numaraları var sanırım. Ama iyice kafam karıştı. Sonuçta çok masraf yaptık ve yanlış bişeylere para vermek istemiyorum.

dr browns dar agızlı 120 kullanıyorum. zaten bınde bı bıberona ıhtıyac oluyo oda bana yetıyo...

Ben de 120 ml olanı kullanıyorum. Şimdilik yetiyor... Tutması falan da zor olmuyor. Ama bu biberon bence süper, chicco kullanırken çok fazla gaz sorunu yaşamıştık, dr. browns' la bu sorun aza indirgendi diyebilirim.

ben geniş ağızlıda almıştım dar ağızlıda.240 lıklardan almıştım ama bebeğim damaklı emziğe alışkındı,geniş ağızlılara göre damaklı emzik bulamadığım için onları kullanamıyorum.ama bence bebeğini biberona hiç alıştırma.benimki alışıp beni emmeyi bırakmıştı,çok zorda kalsanda kaşıkla falan verirsin.ama dr browns gaz için süper diyebilirim :)

ben geniş ağızlı 120 ve 240 lık almıştım.bence 60lık hiç alma derim boşuna fazladan para vermiş olursun çünkü 1-2 ay sonra yetmez o.eğer çok küçükken kullanman gerekirse yedek emzik alırsın onu takarsın.zaten çok çabuk bozuluyo emzikleri.yedek alman gerekecek.şu anda bize 260 yetmiyo.350 falan lazım full dolduruyorum az geliyo :)))tabi bizimki 1 yaşında. önceleri 120 lik kullanırsın sonradan onu su biberonu yaparsın.

Ben de 120 ml olanı kullanıyorum. Şimdilik yetiyor... Tutması falan da zor olmuyor. Ama bu biberon bence süper, chicco kullanırken çok fazla gaz sorunu yaşamıştık, dr. browns' la bu sorun aza indirgendi diyebilirim.

Ben de gaz konusundaki ününü duydum bu biberonun. Umarım öyle bir sıkıntımız olmaz ama benim de bağırsaklarım sipastik ve normalin iki katı uzunluğunda, bebeğimden korkuyorum:( Biraz da bu nedenle biberonu önemsedim.

ben geniş ağızlıda almıştım dar ağızlıda.240 lıklardan almıştım ama bebeğim damaklı emziğe alışkındı,geniş ağızlılara göre damaklı emzik bulamadığım için onları kullanamıyorum.ama bence bebeğini biberona hiç alıştırma.benimki alışıp beni emmeyi bırakmıştı,çok zorda kalsanda kaşıkla falan verirsin.ama dr browns gaz için süper diyebilirim :)

Haklısın ben de hiç istemiyorum biberona alışmasını. Ama bebeğim 2 aylıkken işe başlamam gerekiyor. Kaşıkla idare edebilir miyiz bilmiyorum. Sanırım biberon kullanmak zorunda kalıcam. Süt makinesi de alıcam. Bu arada damaklı emzik nedir? Emzik işine hiç bakmadım da. Emzik almam da lazım mı?

ben geniş ağızlı 120 ve 240 lık almıştım.bence 60lık hiç alma derim boşuna fazladan para vermiş olursun çünkü 1-2 ay sonra yetmez o.eğer çok küçükken kullanman gerekirse yedek emzik alırsın onu takarsın.zaten çok çabuk bozuluyo emzikleri.yedek alman gerekecek.şu anda bize 260 yetmiyo.350 falan lazım full dolduruyorum az geliyo :)))tabi bizimki 1 yaşında. önceleri 120 lik kullanırsın sonradan onu su biberonu yaparsın.

Maşallah bebeğine:)
Ben de 60 lık düşünmüyorum. Çok küçük onlar. Geniş ağızlı rahat kullanılıyo mu?

bebişinin biberona alışıp seni bırakacağını sanmıyorum çünkü Dr. Brawn's emziklerinin delikleri küçük öle rahat rahat gelmiyo.biz Ar mama kullandığımız için y-cut emziğini kullanmıştık onun delikleri daha fazla ve büyük.Ar mama (reflü maması) yoğun olduğunan orijinal emzik yetmemişti.yanlız dediğim gibi emziği çok çabuk bozuluyo yani deliği hemen büyüyo çocuğun ağzından taşıyodu mama kaç kere boğulacaktı neredeyse :(( ama belki bizim mamamızdan kaynaklanıyor da olabilir.
ağzının geniş ya da dar olması pek bişi değiştirmiyo yani kullanımı etkleyeceğini sanmıyorum.ben alırken geniş ağızlısı vardı onu aldık ama bişi farketmiyo.

bebişinin biberona alışıp seni bırakacağını sanmıyorum çünkü Dr. Brawn's emziklerinin delikleri küçük öle rahat rahat gelmiyo.biz Ar mama kullandığımız için y-cut emziğini kullanmıştık onun delikleri daha fazla ve büyük.Ar mama (reflü maması) yoğun olduğunan orijinal emzik yetmemişti.yanlız dediğim gibi emziği çok çabuk bozuluyo yani deliği hemen büyüyo çocuğun ağzından taşıyodu mama kaç kere boğulacaktı neredeyse :(( ama belki bizim mamamızdan kaynaklanıyor da olabilir.
ağzının geniş ya da dar olması pek bişi değiştirmiyo yani kullanımı etkleyeceğini sanmıyorum.ben alırken geniş ağızlısı vardı onu aldık ama bişi farketmiyo.

Aman dikkat et bebeğine. Yardımın için teşekkür ederim.

Haklısın ben de hiç istemiyorum biberona alışmasını. Ama bebeğim 2 aylıkken işe başlamam gerekiyor. Kaşıkla idare edebilir miyiz bilmiyorum. Sanırım biberon kullanmak zorunda kalıcam. Süt makinesi de alıcam. Bu arada damaklı emzik nedir? Emzik işine hiç bakmadım da. Emzik almam da lazım mı?

canım emzik derken biberon emziğinden bahsediyorum.bende 3 aylıkken seminere başlamıştım,bide elektrikli pompa alıp sağıp eve bırakıyodum sütümü.ama bir hafta gibi kısa bi zamanda biberona alıştı.çok uğraştım biçok yol denedim,tüm biberonları denedim ama işe yaramadı bıraktı beni.senin başına gelmesini istemem yaşayan biri olarak çok zor.ben herşeye rağmen 11 ay boyunca sağarak verdim sütümü ama bu çok eziyetli ve yorucu oluyo.o yüzden uyarayım seni biberona alışmasın diye..

canım emzik derken biberon emziğinden bahsediyorum.bende 3 aylıkken seminere başlamıştım,bide elektrikli pompa alıp sağıp eve bırakıyodum sütümü.ama bir hafta gibi kısa bi zamanda biberona alıştı.çok uğraştım biçok yol denedim,tüm biberonları denedim ama işe yaramadı bıraktı beni.senin başına gelmesini istemem yaşayan biri olarak çok zor.ben herşeye rağmen 11 ay boyunca sağarak verdim sütümü ama bu çok eziyetli ve yorucu oluyo.o yüzden uyarayım seni biberona alışmasın diye..

En çok korktuğum şey bu işte. Sürekli duz ediyorum sütüm bol olsun ve bebeğim emmeyi bırakmasın diye. Keşke bebeğimizi bırakıp işe gitmek zorunda kalmasak. :gitme:

canım benim oğlum 240lık geniş ağızlı biberon kullanıyor.tavsiye ederim,hem içindeki aparatlardan dolayı bebeğinin hava yutması engelleniyor,çok fazla gaz yapmıyor.

Back