• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down testi yaptıranlar

Se_Aksen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
8 Mart 2019
1
1
1
37
Merhabalar, ben aranıza bugün katıldım. 11 Haftalık hamileyim ve doktorum down sendromu için test yaptırmamı önerdi. Bu konuda biraz araştırma yaptım ve bir çok test olduğunu gördüm. Bu tür test yaptıranlar varsa destek alabilir miyim?

Canım eylül annesisin sanırım eylül anneleri forumuna veya ekimse ekim anneleri forumuna gelebilirsin :)
İkili test demek istemiş sanırım doktorun
Yaptırdım ve şükür bişey cıkmadı
Cocugu aldırmayı düşünmüyorsan aslında cokta gerekli değil bence down denilip down sendromlu cıkmayan bicok kişi var moral bozuyor eger bir risk cıkarsa

Buda burada kalsın daha cok paylasım yapıp cevap alabilirsin :)

Ben yaptırmadım canim, Aldırma gibi bir düşüncem olmadığı için o stresi yaşamak istemedim o yüzden testleri yaptirmicam 2li 3lü 4lü yu sadece ayrıntılı ultrasonu yaptıracağım inşallah.

Ben yaptırmadım canim, Aldırma gibi bir düşüncem olmadığı için o stresi yaşamak istemedim o yüzden testleri yaptirmicam 2li 3lü 4lü yu sadece ayrıntılı ultrasonu yaptıracağım inşallah.
Siz bilirsiniz kendi tercihiniz ama,bu testler önemli,stres yapan şeyler de değil.dogumda bir sıkıntı olduğunda o testleri soracaklar.benimle aynı zamanda ıraklı bir bayan testlerin hiç birini yaptırmadığı için(Ne konuda bilmiyorum) bayağı sorun olmuştu.doktor kızmıştı falan.bence bebeğin için yaptirmalisin.

Siz bilirsiniz kendi tercihiniz ama,bu testler önemli,stres yapan şeyler de değil.dogumda bir sıkıntı olduğunda o testleri soracaklar.benimle aynı zamanda ıraklı bir bayan testlerin hiç birini yaptırmadığı için(Ne konuda bilmiyorum) bayağı sorun olmuştu.doktor kızmıştı falan.bence bebeğin için yaptirmalisin.
Doktoruma sordum eğer herhangi bir sikinti çıktığında aldırma gibi düşüncen yoksa yaptirma kafani bulandırma hic boşuna, ama 20 ya da 24. Haftada tam net hatırlamıyorum detaylı ultrason var mutlaka onu istiyorum dedi. Doktorum zorunlu bırakmadı kararı bana bıraktı.
Bu konuda doktorlarda ikiye ayrılıyor kimi çok gereksiz görürken kimi istiyor. Ve ben internetten okuduğumda ki burada da cok okudum bir cok kişi en ufak değerin ters çıkmasında cok stres girdikleri.
Doktorumun izni ile yaptırmayı düşünmüyorum.
Çünkü doktorumda bunlar %100 sonuc vermez dedi saglik dedigimiz hasta hasta dedigimiz sağlıklı doğabiliyor dedi. Bu yüzden ben gerek görmedim haftasına gelince detaylı ultrason yaptıracağım sadece inşallah

Merhabalar, ben aranıza bugün katıldım. 11 Haftalık hamileyim ve doktorum down sendromu için test yaptırmamı önerdi. Bu konuda biraz araştırma yaptım ve bir çok test olduğunu gördüm. Bu tür test yaptıranlar varsa destek alabilir miyim?
Merhaba Canım, ben geçen hafta Nace testi yaptırdım. Sanırım bir kaç güne sonuç çıkacak. Ben bu testi kafamı rahatlatmak için yaptırdım. Eğer böyle bir test önermişlerse Nace testi öneririm. Ben bu testleri bir süre araştırdım. Yurt dışında yaşayan dostlarımdan da destek aldım. Bir tüp kan aldılar ve yurt dışına gönderdiler. Bekliyoruz.

Son düzenleme:

Benim araştırdığım kadar herhalde kimse uğraşmamıştır. Benim de kafam çok karışmıştı. En sonunda Nace testini yaptırdım. Çok memnun kaldım. Doktorum bu testi önermekte çok haklıymış

Ben de 3 hafta sonra yaptiricam devlet hastanesinde ikili tarama testi sonra iki hafta aralıkla sanırım üçlü ve dörtlü tarama testleri . bugün doktorumla konuştum devlet amniyon sentez de yapıyor ama bazı riskleri var dedi bir de harmony testten bahsetti bazı kurumlar yapıyor ama yüksek meblalari var 2750- 3500 TL. Gibi

Benim araştırdığım kadar herhalde kimse uğraşmamıştır. Benim de kafam çok karışmıştı. En sonunda Nace testini yaptırdım. Çok memnun kaldım. Doktorum bu testi önermekte çok haklıymış
Neden buna karar verdiniz ben de şuan araştırıyorum da o yüzden soruyorum bilgim yok. Ayrıca ücreti ne kadar

İyi akşamlar arkadaşlar
Bende bu sıkıntılı günleri hem üzülerek hemde mutlu olarak düşünüyorum.Geçen ağustos ayında Prof dr um ikili tarama testimde ve nt değerlerimde bir yükseklik olduğunu söylediğinde başımızdan kaynar sular döküldü ve önerilen bu testleri incelemeye başladık tek tek 3-4 firmayı aradık hepsi en iyisinin kendi testi olduğunu söyleyerek diğer testleri hep kötülediler ancak genlab daki uzman diğer firmalar hakkında tek kelime etmeden genlab nace testi en ince ayrıntısına kadar anlattı.Hiç unutmuyorum eşim bana moral olsun diye yemek yapmışken yemek masasında hiç bir kelimeyi kaçırmamak için telefonun sesini açarak beraberce dinledik.Bu laboratuvar 30 yıla yakın geçmişi olduğu ve tüm dna dizilimini inceleyen tek test olduğunu ve medikal firmaların veremediği resmi onaylı rapor sunması bizi çok etkiledi.
Allah binlerce kere razı olsun kısa sürede normal sonuç geldiğinde dünyalar bizim oldu .
Sağlığının iyi olduğunu öğrendikten sonra o rahatlıkla biraz şımarıklık ☺️yapıp cinsiyeti merak edip sorduk ama maalesef bizim için cinsiyet değil bebeğinizin sağlığı herşeyden önemli cevabını aldık.
Tekrar teşekkürler genlab🙏

Herkese merhaba
Canım o kadar sıkkın ki bilgili olanlardan yardım istiyorum
2li tarama testinde sonuç
Papp a değer 0.5 ml, mom 0.45
Hcg değer 81, mom 1.75

Yaş riski 1:614
Biyokimyasal trisomy 21 riski 1:149
Kombine trisomy riski 1:632
Trisomy 13/18 + NT <10000

Doktor risk olduğunu ve bir perinatoloğa gitmem gerektiğini söyledi
Sizce nasıl çok mu risk var 😢

Herkese merhaba
Hcg değer 81, mom 1.75

Hic canini sıkma benim hcg 230 mom degerim 5 geldi..seninkiler dusuk.bende de aksine risk 1379/1 ama kan degerlerim yuksek..harmony yaptirdik yurtdiisindan gelmesini bekliyoruz sonuclarin

Hic canini sıkma benim hcg 230 mom degerim 5 geldi..seninkiler dusuk.bende de aksine risk 1379/1 ama kan degerlerim yuksek..harmony yaptirdik yurtdiisindan gelmesini bekliyoruz sonuclarin
Sizin risk durumunuz olursa Allah korusun 1379da 1 ihtimal mi? Düşük bir ihtimal değilmiş neden harmony yaptırdınız? Cut off değerinin altında olmuyor mu bu risk?

Sizin risk durumunuz olursa Allah korusun 1379da 1 ihtimal mi? Düşük bir ihtimal değilmiş neden harmony yaptırdınız? Cut off değerinin altında olmuyor mu bu risk?
Serbest hcg yani kan degerim 230 mom degeri 2 olmasi gerekirken bende 5.46..sizin dusuktu mesela kan degeri..bebektr ve annede dolasan kan degeri oldugu icin doktorum risk gördü..evet cutt of degeri altinda aama bu seferde kan degeri yuksek.benim gibi olan pek yok zaten bu tedirgin ediyor sizin durumunuzu yasayip sorunsuz atlatan o kadar insan var ki ama kendi degerlerim gibi deger cok nadir denk geliyorum ve bu beni cok uzuyor

Serbest hcg yani kan degerim 230 mom degeri 2 olmasi gerekirken bende 5.46..sizin dusuktu mesela kan degeri..bebektr ve annede dolasan kan degeri oldugu icin doktorum risk gördü..evet cutt of degeri altinda aama bu seferde kan degeri yuksek.benim gibi olan pek yok zaten bu tedirgin ediyor sizin durumunuzu yasayip sorunsuz atlatan o kadar insan var ki ama kendi degerlerim gibi deger cok nadir denk geliyorum ve bu beni cok uzuyor
Anladım.. lütfen üzülmeyin inşallah ikimizde sağlıklı olduklarını öğreniriz
Harmony test devlette yapılabiliyor mu?

Herkese merhaba
Hcg değer 81, mom 1.75

kafam rahat etsin diyorsan en güzeli genetik test yaptırman. ben 10.cu haftada NIFTY yaptırdım. yaştan dolayı risk vardı. çok şükür şimdi kafam rahat. bende tüm testleri internetten araştırdım. uzun zamandır türkiyede çalışıyorlarmış. birkaç kişiden yurtdışına giderken kanın bozulduğunu testi tekrar yaptırmak zorunda kaldıklarını duyunca nifty daha cazip geldi bana. birde sadece down sendromuna bakmıyorlarmış. 70 tane genetik hastalığa bakıyorlarmış. yaptırmışken iyisini yaptırmak istedik. kafamız rahatladı.

kafam rahat etsin diyorsan en güzeli genetik test yaptırman. ben 10.cu haftada NIFTY yaptırdım. yaştan dolayı risk vardı. çok şükür şimdi kafam rahat. bende tüm testleri internetten araştırdım. uzun zamandır türkiyede çalışıyorlarmış. birkaç kişiden yurtdışına giderken kanın bozulduğunu testi tekrar yaptırmak zorunda kaldıklarını duyunca nifty daha cazip geldi bana. birde sadece down sendromuna bakmıyorlarmış. 70 tane genetik hastalığa bakıyorlarmış. yaptırmışken iyisini yaptırmak istedik. kafamız rahatladı.
Peki bu pahalı bir test mi?

Back