Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah evladınızı analı babalı büyütsün. Analiz sonucu bedir acaba? Down sendromu mu? Öyle olsun veya olmasın kucağınızda bir melek var ve size ihtiyacı var. Ona en iyi şekilde annelik yapıcaksınız. Bol bol sevgi şevkat ilgi göstericeksiniz. Hamileyken belli miydi acaba veya herhangi bir sıkıntı bivar mıydı bebişte?azönce kromozom analizimizin sonucu çıktı bebeğim 33 günlük ne yapacağımı bilmiyorum çok korkuyorum![]()
azönce kromozom analizimizin sonucu çıktı bebeğim 33 günlük ne yapacağımı bilmiyorum çok korkuyorum![]()
Sana genetik bozuklugu olan bir kardesle buyumus biri olarak tavsiyem. asla dogurma. bir insan bir kere aci ceker, engellisi olan bir hayat boyu. ben anlamiyorum nasil rahatlikla dogur allah verdi, Allahin hediyesi gibi temennilerde bulanabiliyorlar. hersey uzaktan kolay.
Tabii ki yuce allah veriyor, tabii ki hastaligi ne olursa olsun hepsi birer melek. ama bunu bilerek dunyaya getirmek bir melege yapilacak en buyuk haksizlik en basta.
annem o donemde anlayamadiklari icin dogurdu. simdi kardesim allah uzun omur versin 43 yasinda, eskiden iyi kotu yururdu simdi tamamen yatalak oldu.
annem 68 yasinda, babam 79 yasinda. annemin bel fitigi ameliyati olmasi lazim, 2 yildir acisini cekip olamiyor, cunku kardesimi bakim evlerine, hatta kimseye birakmak istemiyor, oyle alismis ki yillardir, beraber yasamaya. ayri kalamiyor. allah onu benden sonraya koymasin diye gozyasi dokuyor. ben evimi, isimi, gucumu, kocami birakip her sene 3 ay kardesime bakiyorum ki annem biraz nefes alsin. babamin bir suru hastaligi var ama adamcagiz sesini cikaramiyor ki, kendi kendine hastaneye gidiyor, bir de anneme o yuk olmasin diye.
yani cok cook zor. gencken degil, ilerisini de dusunun. annem torun bakacakken, gun gectikce daha da bebeklesen kardesime bakiyor. allah kimseye yasatmasin diyorum sadece.
Benimde down sendromlu kizim var 4 yasindaBenim 10 aylık kızım hem translokasyon tipi down sendromlu hem de varyant tipi turner sendromlu bir denyarık damaklı.Hamileliğimde 4 tane doltor takip etti anomali taraması ,2li ve 4lü testler,ayrıntılu ultrasonlar en ufak bir risk dahi çıkmadı.Muhteşem bir hamilelik geçirdim herşey normaldi.dığumda uyuşmadım çektiğim acıyı bir ben bir allahım bilir 5 sene sonra bir sevinçle bebeğim geldi ve down semdrom riski desiker kan aldılar bir ay sonra sonuç çıktı biz hhiç beklemezken iki sendrom çıktı inanın çok zor günler yaşadım ama meleğimin gülüşü gerçekten ömre bedel onun hem annesi hem öğretmeniyim işi bıraktım herşeyi birlikte yapıyor ve öğreniyoruz iyi bir eğitimle iyi yerlere gelebiliyorlar ben bu konıda çok bilinçlendim ve kendimi geliştirdim dileyen aileler varsa benimle bağlantıya geçebilirler.ilk konuya cevap veren arkadaş kesinlikle doğurmasın falan demişin yıllar önce bu kadar ilgi ve eğitim yoktu sana da hak veriyorum ama herşeyden önce o da bir insan evladı onu da Allah etten kemikten yarattı gelişimi birkaç ay geriden gelebilir birden fazla hastalıkşarla mücadele edebilir ama o da istemezdi sizlere yük olmak ve ızdırap çektirmeyi emin olun ve bu dünyanın öbür tarafı da var yaptıklarınızı hayıflanarak anlatacağınıza cennet kapısından elinizi tutup gireceğiniz için mutlu olmanız lazım.Meleğime sevgilerimi gönderiyorum...
Okuduğum en mantıklı yorumdu. Şuan 16 haftalık hamileyim ve bebeğim %99 down sendromlu. Allah vermiş doğur diyenlerle muhattap olmamak için telefonlara çıkmıyorum. Ben annesiyim her şeyine katlanabilirim ama 40 yaşındayım başka çocuğum da yok, ben öldükten sonra ona kim bakabilir? Çalışıyorum, emekli olmama 18 yıl var, istifa etsem eşim evi geçindiremez, çalışsam sağlam çocuğu bakıcıya güvenemezken derdini anlatamayan çocuğu kime güvenebilirim? Doğmuş bebek için yapacak bir şey yok, en iyi şekilde korumaktan başka ama bütün bunları düşününce hamileyken down sendromu olduğu bilinen çocuğu dünyaya getirmek çok büyük haksızlık diye düşünüyorum
Yazınızı okudum ben de hamileyim gece gündüz dua ediyorum Rabbim beni böyle bi ikilemde bırakmasın böyle bi kararı vermek anlattiginiz gibi yaşamayan biri olarak da olsa vermek çok zor çünkü pozitif test sonucunu öğrendiğimiz andan sonra inanilmaz bi mutluluk bi mucize ve bi süre sonra ikilem varsa bu acı çok zor siz de çok haklısınız gerçekten bişey diyemiyorum sadece dua ediyorumSana genetik bozuklugu olan bir kardesle buyumus biri olarak tavsiyem. asla dogurma. bir insan bir kere aci ceker, engellisi olan bir hayat boyu. ben anlamiyorum nasil rahatlikla dogur allah verdi, Allahin hediyesi gibi temennilerde bulanabiliyorlar. hersey uzaktan kolay.
Tabii ki yuce allah veriyor, tabii ki hastaligi ne olursa olsun hepsi birer melek. ama bunu bilerek dunyaya getirmek bir melege yapilacak en buyuk haksizlik en basta.
annem o donemde anlayamadiklari icin dogurdu. simdi kardesim allah uzun omur versin 43 yasinda, eskiden iyi kotu yururdu simdi tamamen yatalak oldu.
annem 68 yasinda, babam 79 yasinda. annemin bel fitigi ameliyati olmasi lazim, 2 yildir acisini cekip olamiyor, cunku kardesimi bakim evlerine, hatta kimseye birakmak istemiyor, oyle alismis ki yillardir, beraber yasamaya. ayri kalamiyor. allah onu benden sonraya koymasin diye gozyasi dokuyor. ben evimi, isimi, gucumu, kocami birakip her sene 3 ay kardesime bakiyorum ki annem biraz nefes alsin. babamin bir suru hastaligi var ama adamcagiz sesini cikaramiyor ki, kendi kendine hastaneye gidiyor, bir de anneme o yuk olmasin diye.
yani cok cook zor. gencken degil, ilerisini de dusunun. annem torun bakacakken, gun gectikce daha da bebeklesen kardesime bakiyor. allah kimseye yasatmasin diyorum sadece.
Kesinlikle çok haklısınız.O kadar zor ki hayat hem onlar için hem de ona bakanlar için.Dogur demek çok kolaySana genetik bozuklugu olan bir kardesle buyumus biri olarak tavsiyem. asla dogurma. bir insan bir kere aci ceker, engellisi olan bir hayat boyu. ben anlamiyorum nasil rahatlikla dogur allah verdi, Allahin hediyesi gibi temennilerde bulanabiliyorlar. hersey uzaktan kolay.
Sorun yok dimi bebegindeYazınızı okudum ben de hamileyim gece gündüz dua ediyorum Rabbim beni böyle bi ikilemde bırakmasın böyle bi kararı vermek anlattiginiz gibi yaşamayan biri olarak da olsa vermek çok zor çünkü pozitif test sonucunu öğrendiğimiz andan sonra inanilmaz bi mutluluk bi mucize ve bi süre sonra ikilem varsa bu acı çok zor siz de çok haklısınız gerçekten bişey diyemiyorum sadece dua ediyorum
Bana sadece 2 kisi dogur dedi ama bilemiyorum aniden karar verildi ve alindi bebegimKesinlikle çok haklısınız.O kadar zor ki hayat hem onlar için hem de ona bakanlar için.Dogur demek çok kolay
İkili tarama testi temiz çıktı ama o süreci beklemek olumsuz ihtimalin varlığını düşünmek sonrasında karar verme sürecini herşeyin kritiğini yapmıştım.Sorun yok dimi bebeginde