• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down sendromu tekrarlama durumu

Sağlıkla büyütün yavrularınızı tüp bebek fiyatlarıyla hiç bilgim yok yeni yeni bir bebek fikrini alışmaya başladım ama çok korkuyorum yani sizde nasıl olmuştı tekrarlarsa korkularınızı nasıl aştınız
Amin inşallah teşekkür ederim…Arka arkaya iki kaybım olduktan sonra psikolojik destek almaya başladım içimizdeki acı geçmiyor ama geçmeyeceğini ve zamanla kabulleneceğimi öğrendim, bir nebze de olsa bana faydası oldu öneririm almanızı eğer çok kötü hissediyorsanız.Ben çok kötüydüm

20. Haftada detaylı ultrasonda bebeğimde sorun çıktı ve nıpt testi amniyo sentez sonucu derken hepsi trizomi 21 pozitif dedi 24 . Haftada gebeliğimi sonlandırdık o kadar acıydıki normal doğum ile rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin ben şimdi yeniden bir gebelik düşünsem tekrarlarmı korkusu sardı bu arada genetik tarama testinde eşimdede bendede kromozomlarımz normal çıktı benim gibi böyle birşey yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayan varlı yoksa genetik taramalı tüp bebekmi yaptırmam gerek bilgisi olan varmı lütfen yardımcı olun😞

Sağlıkla büyütün yavrularınızı tüp bebek fiyatlarıyla hiç bilgim yok yeni yeni bir bebek fikrini alışmaya başladım ama çok korkuyorum yani sizde nasıl olmuştı tekrarlarsa korkularınızı nasıl aştınız
13. Hafta ende kalınlığı yüksel burun kemiği küçük dediler Dr Dr gezdim şehirdeki bütün prrnatoloğa gittim enson cvs yaptır hemen çıkar sonucu dediler çıktı Malesef down dendi istemeyerek normal doğumla 13 haftalık oğlumu aldılar benden ama hep diyorum ya değildiyse ya sağlıklıysa diye ama test yapıldı insanların nasıl test yapılıp hastalıklı olmuyor içim içimi yiyor Allahım bir daha sınamasın böyle bişeyle ne beni ne kimseyi şimdi yine bebek istiyorum ama ya yine hasta olursa kafayı yiyecem şimdiden ne yapmalıyım bilmiyorum

13. Hafta ende kalınlığı yüksel burun kemiği küçük dediler Dr Dr gezdim şehirdeki bütün prrnatoloğa gittim enson cvs yaptır hemen çıkar sonucu dediler çıktı Malesef down dendi istemeyerek normal doğumla 13 haftalık oğlumu aldılar benden ama hep diyorum ya değildiyse ya sağlıklıysa diye ama test yapıldı insanların nasıl test yapılıp hastalıklı olmuyor içim içimi yiyor Allahım bir daha sınamasın böyle bişeyle ne beni ne kimseyi şimdi yine bebek istiyorum ama ya yine hasta olursa kafayı yiyecem şimdiden ne yapmalıyım bilmiyorum
Acı yarıştırmak gibi algılamayın ama en azından daha küçükken fark edilmesi sizin için çok iyi olmuş cvs yüzde yüz sonuç yani o bahseden kişi ikili test filan yada ultrasondan sonra bunları konuşıyor içinizi birde bunlarla sarmayın zaten acısı o kadar çok ki birde bununla üzülmeyin

Acı yarıştırmak gibi algılamayın ama en azından daha küçükken fark edilmesi sizin için çok iyi olmuş cvs yüzde yüz sonuç yani o bahseden kişi ikili test filan yada ultrasondan sonra bunları konuşıyor içinizi birde bunlarla sarmayın zaten acısı o kadar çok ki birde bununla üzülmeyin
Sizin bilginiz nedir bu konuda Allahım kimseye yaşatmasın böyle birşeyi

Sizin bilginiz nedir bu konuda Allahım kimseye yaşatmasın böyle birşeyi
Yani bilgi derken yaşayan insanlar daha hakim oluyor konuya 23 haftalık bebeğimi kaybetmek zorunda kaldım bende trizomi 21 ilk önce nıpth tesi pozitif sonra amniyosentez pozitif çıktı😞 detaylı ultrason da bulgularla başladı serüvenimiz ama ne diyim böyle olması gerekiyormuş kalbinizi birde öyle sağlıklımıydı düşüncesi ile yormayın bide suçlamayn diycem ama ben aşamıyorum onu işte 😞

20. Haftada detaylı ultrasonda bebeğimde sorun çıktı ve nıpt testi amniyo sentez sonucu derken hepsi trizomi 21 pozitif dedi 24 . Haftada gebeliğimi sonlandırdık o kadar acıydıki normal doğum ile rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin ben şimdi yeniden bir gebelik düşünsem tekrarlarmı korkusu sardı bu arada genetik tarama testinde eşimdede bendede kromozomlarımz normal çıktı benim gibi böyle birşey yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayan varlı yoksa genetik taramalı tüp bebekmi yaptırmam gerek bilgisi olan varmı lütfen yardımcı olun😞
Merhabalar, Bizimde bebeğimizin 13. haftada cvs biyopsi sonucu kesinleşmişti triomi 21 olduğu. Trizomi 21'e bağlı ciddi kalp anomalisi de görünüyordu. Sizinle benzer süreçleri yaşamışız bizde 14. haftada sonlandırmıştık gebeliği. Öncelikle bu çok zor bir karar ve deneyim kimsenin bizi yargılamaya hakkı yok, sizi çok iyi anlıyorum ekim ayında kaybettim bende bebeğimi henüz 1 ay önce hazır hissedebildim yeniden hamile kalmak için kendimi. Benimde korkularım vardı tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım diye. o yüzden PGT'li tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Geçtiğimiz ay tüp bebek sürecine başladık 10 tane yumurtam toplandı hepsi döllendi ama PGT testi için 5. güne gelmesi gerekiyordu embriyoların, embriyoların yalnızca 1 tanesi 5. güne gelebildi ve biyopsi alınıp teste gönderildi. Eşimin sperm kalitesiyle ilgili sorunlar olduğunu öğrendik şimdi onunla ilgili bir ürolog'tan tedavi gördükten sonra tekrar yumurta toplama sürecine başlayacağım. Ama uzun lafın kısası sizi çok iyi anlıyorum. Benim gibi korkularınız fazlaysa genetik taramalı tüp bebek öneririm

Canım banada demişlerdi Dow sendrom li sonlandiralim dendi ama ben inat edip doğurdum çokta sağlıklı bir şekilde doğdu teslerin hiç bir sonucu doğru çıkmamıştı şuan 7 buçuk aylık oldu ve ben tekrar hamileyim hiç bir testi bu sefer kabul etmedim aylarca üzüldüm dedim bu sefer gulucem dedim 14 haftalık olduk
İnat edip doğurmanız %50 risk almış olduğunuzu gösteriyor ya engelli doğsaydı ? Başarıymış gibi inat ettiğiniz tecrübenizi başkasının basitliğiymiş gibi göstermeyin sizin şansınıza öyle olmuş ama belki bu hanımefendide öyle olmayacaktı ? Keşke veya acaba dedirtmek yerine sadece fikir verin veya teselli edin

Yani bilgi derken yaşayan insanlar daha hakim oluyor konuya 23 haftalık bebeğimi kaybetmek zorunda kaldım bende trizomi 21 ilk önce nıpth tesi pozitif sonra amniyosentez pozitif çıktı😞 detaylı ultrason da bulgularla başladı serüvenimiz ama ne diyim böyle olması gerekiyormuş kalbinizi birde öyle sağlıklımıydı düşüncesi ile yormayın bide suçlamayn diycem ama ben aşamıyorum onu işte 😞
Asla kendinizi suçlamayın sağlıklı mıydı diye de düşünmeyin risk almanız sizin doğuma kadar stres yaşamanıza sebep olurdu bence doğru olanı yaptınız doğurduğunuzda engelli doğsaydı imtihan olurdu şimdi bu acıyı yaşamanız da imtihan bu sebeple üzülmeyin lütfen boş konuşanlara da bakmayın bu işlerde doktorla inatlaşmak olmaz . Lütfen üzülmeyin. Her 3 çocuktan 1 tanesi down sendromu riski taşır sizde birincisi öyle olduysa diğerleri sağlıklı olacaktır . Üzülmeyin ❤️

Hangi fetal dna’yi yaptirdiniz? Ben inanmiyorum her testi yaptirdiginiza. Fetal dna’da yanilma bayi 0’dan az cunku, kusura bakmayin burda konu sahibine kendini suclu hissettirip dram yaratmaya calisiyorsunuz
Aynen öyle henüz “down sendromu” yazmayı bilmeyen kişi gelmiş doktorla inatlaşmasını başarıymış gibi anlatıyor. Konu sahibi zaten zor günler geçiriyor neden bu suçlu hissettirme duygusu ben de anlamadım

Canım banada demişlerdi Dow sendrom li sonlandiralim dendi ama ben inat edip doğurdum çokta sağlıklı bir şekilde doğdu teslerin hiç bir sonucu doğru çıkmamıştı şuan 7 buçuk aylık oldu ve ben tekrar hamileyim hiç bir testi bu sefer kabul etmedim aylarca üzüldüm dedim bu sefer gulucem dedim 14 haftalık olduk
Bir tanıdığımda hiçbir testi kabul etmemişti ve gerçekten çocuğu da çok sağlıklı bu testlerde gerçekten dans sendromu sonucunu alan çok kişi tanıdım ve gördüm psikolojik bozukluktan başka bir şey değil.

Bir tanıdığımda hiçbir testi kabul etmemişti ve gerçekten çocuğu da çok sağlıklı bu testlerde gerçekten dans sendromu sonucunu alan çok kişi tanıdım ve gördüm psikolojik bozukluktan başka bir şey değil.
Belki down sendromlu bebegin dogmasini istemeyecek anne ya da baba? Neden sadece psikolojik bozukluk olsun?

Belki down sendromlu bebegin dogmasini istemeyecek anne ya da baba? Neden sadece psikolojik bozukluk olsun?
Ama bebekler sağlıklıydı düşünsenize işte bebeğiniz sağlıklı ama bebeğiniz down sendromlu deniliyor aile de sağlıklı bir bebek için erken karar verip onu aldırmış oluyor sizce bu vebal değil mi kesin sonuç vermeyen bir test ve aile bu konuda illaki psikolojik olarak yıpranıyor. Bir arkadaşıma söylemişlerdi arkadaşım haftalarca maf olmuştu kimseye de söyleyememişti çünkü karar. Vermek zordu tabi ilk gebelik de olunca ne yapacağını bilememişti ama aldırmayacaktı karar vermişti bu süreçte neler atlattığını biz biliyoruz. Ve bebeğinde hiçbir sağlık sorunuda çıkmadı iyiki de aldırmadım diye hala dua eder.

Embriyolara pgt yaptırdınızmı?

Nerede yaptınız nipt testini

Back