down sendromu denilip sağlıklı doğan bebekler

ipek alperen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
1
12
1
38
Merhaba. Ben sizlerle yaşadığım deneyimimi paylaşmak için üye oldum bu siteye. gebeliğimin onikinci haftasında bebegimde ense kalınlığı olduğunu ve down sendromu olabilecegini söyledi doktor. onlarca doktora gittim sonra şehirşehir dolaştık hepsi aynı şeyi söyledi erzurumda bir doktor yüzde yetmiş down sendromu her an karnında olebilir dedi. ense kalınlığı 6m dedi.aylarca ağladım sizladim. asla aldirmayi dusunmedim ama hamileliğiM mahvoldu. sadEce her gün saatlerce dua ettim allaha yalvardım. her ay farkli doktora gittim hep olumsuz şeyler söyledi doktorlar. ve ağustos ayında doğum yaptım. amelyattan çıkar çıkmaz down sendromu mu diye sordum ebelere.onu nerden çıkardın aslangibi bir bebek dediler. evet çok şükür sapasaglamdi oğlum. aylarca ağladigim yanıma kâr kaldı. olsun razıyım. ve buraya yazma sebebim sakın inanmayın doktorlara. sakin aldirmayin öyle dediler diye.allaha tevekkül edin dua edin. Rabbim için her şey çok kolay. belki gerçekten öyleydi de dualar sayesinde Rabbim şifa verdi.

Cok sukur, ne cok sevindim senin icin bilemezsin.
Bir arkadasim dogmadan kendisi icin "dogarsa yuruyemicek" denildi. Anne ve babasi cok dusunduler ama aldirmadilar. Simdi ise kendisi cok iyi bir sporcu. Beni cok etkiledi bu durum. Herseye ragmen umudunu kaybetmemek gerek demek. Allah evladini sana bagislasin.

Gerçekten zok sasırtıcı bır hıkayeymıs sızınkı. Ense kalınlıgı anormal olup normal bır bebek dunyaya getırmıssınız

Artık doktorlar cok ınce eleyı sıkı dokuyor ondan sıze rısklerı anlatmıslardır. Benım 2lı testım ve ense kalınlıgı normal olmasına ragmen ayrıntılı ultrasonda kalpte parlaklık gordu dıye rısk var dedı doktorum. Gercekten cok zor bır duygu

canım benim senin adına öyle cok sevindimki allah kimseye göstermesin hayirli sağlikli akilli evlatları kucagimiza almayi nasib etsin.. bende 12 haftalikken 2.5 mm dendi ense kalinligi ve riskli dedi peritonolojiye gonderdi ama ben gitmek istemedim 16. haftada 3 lu test yaptircam insallah saglikli benim bebegim inaniyorum ben...

18 haftalık hamileyim.bendede down sendromu oldukça yüksek çıktı. sıvı aldırmayı kabul etmedim.şimdi 17 şubatta detaylı ultrasyonu bekliyorum.lütfen dua edin ben ve oğlum için.

Allah hepimizin evladını korusun. Ben de sırf bu yüzden 2li test yaptırmadım. Doktorlar bilmez Allah bilir diyorum.

Diyelim ki ben çocuğumu dünyaya getirdim ve 5 yaşında bir sakatlık yaşadı. Aaa bu çocuk sakat diye onu öldürecek miydim? Bu ne kadar korkunç birşeyse benim için anne karnında down sendromlu diye öldürmek aynı şekilde korkunç...

Yazık kim bilir şimdiye kadar kaç sağlıklı bebek down sendromlu zannedilerek annesinin karnında öldürüldü.. aileleri de iyi bir şey yaptık zannederek seviniyor...

amniyosentez yaptırmış mıydınız? ancak oradan kesin down sendromlu olup olmadığı anlaşılır. sadece ense kalınlığı ile hüküm vermek tahminde bulunmaktan öteye geçmez.

ben şöyle düşünüyorum şayet ikili testte riskim çıkmış olsaydı amniyosentez yaptırırdım. kromozomsal bir hastalığı varsa da bilmek isterdim geri kalan haftalarda acaba bebeğim hasta mı stresi, üzüntüsü ve düşüncesi ile yaşamak yerine. sonuçta bebeğimde down veya başka kromozom hastalığı varsa bilerek doğuma girmeyi tercih etmedeki diğer nedenim ise bu hastalık hakkında bilgi edinip ona göre hareket edebilmek. mesela downlu bebeklerde kalp hastalığı da görülme olasılığı yüksekmiş. belki doğumda çocuk kardiyoloğunun hazır bulunması gerekli. ya da kromozom hastalığı yoksa ki amniyosentez kesin sonuç veriyor. o zaman neden ensesi kalın diye araştırma yapılır muhtemelen dolaşım sistemindeki bir sorundan dolayı ensesi ödem yapmıştır ve downlu bebek görünümündedir. geçen gün ntv de aynı konuya ele alan bir program vardı bebeğin ensesi kalın çıkmış aile amniyosentez yaptırmış. kromozom hastalığı çıkmamış. bu durumda doktorlar ensesi niye kalın diye araştırmaya başlamış. bebek kalp hastası çıktı. doğumunda kalp doktoru bulundu. biraz bekleyebilir operasyon için demiş doktor. ileriki aylarda ameliyat olup iyileşmiş bebiş. aile şayet amniyosentez yaptırmasaydı doktor bu bebek downlu deyip geçiştirip araştırma yapmayabilirdi.

Merhaba arkadaşlarr. 12 haftalık hamileyim. İkili taramaya gittiğim günden beri dünyam yıkılmış durumda. ölçüm yapmadılar ve beni perinatoloğa gönderdiler. Orda yapılan ölçüm sonucunda bebeğimin ense kalınlıgı 5,5 çıktı. burun kemiği gelişmemiş ve deri altı ödemi var. Dolayısıyla Down sendromu teşhisi koydu yada kalbinde bir sıkıntıda olabilir dedi. Amniyosentez önerdi . Pazartesi günü yaptırcaz... Fakat korkmuyoda değilim . Ya sonuçlar ümit ettiğimiz gibi çıkmazsa diye . Allah'tan ümit kesilmez diyorum ama korkularımında önüne geçemiyorum. Benim içinde dua edin ne olur ...

Kizlar tarama testinde benim ablam icin de down sendromu riski yuksek cikmisti.Sonrasinda yanlis teshis oldugu bilindi.Rabbim hepinizin yar ve yardimcisi olsun insAllah

Merhaba 12 haftalik hamileyim bende bugu kontrolumde doktorumda bana ense kalinliginin 6 m oldugunu ve down sendromu supesi oldugunu soyledi haftaya carsamba tekrar bakilicak bu yazdiklarini okuyunca suan tamda senin durumundayim.ins senin bebegin gibi saglikli olur benim bebegimde

Arkadaşım benimde 12 . haftamda aynısını söyledi doktor . Ve cvs yaptrdm çok şükür temiz cıktı . Bol bol dua et . Rabbim korktuğuna uğratmasın inşallah .

Merhabalar! Bahsettiğiniz durum şu an benim bebeğimde de söz konusu. 21+0 da yaptırdığım ayrıntılı ultrasonda (ki benim takip olduğum doktorum perinatolog zaten) kalbinde parlaklık gördü. Başka hiçbir negatif belirteç yok , istersem amniyo yaptırabileceğimi ama gerek olmadığını söyledi. Ben bunun üstüne birde çapanın bir hocası olan Dr. İbrahim kalelioğluna gittim. O da amniyoya gerek duymadı. istersem harmony test yaptırabileceğimi ama bebeğin ona göre sağlıklı olduğunu söyledi. Sizin neticeniz ne oldu çok merak ettim. Ben ne olursa olsun bebeğimi istiyorum ama yine de tecrübelerinize ihtiyacım var.

pikolata78 arkadasima katiliyorum. Aldirmak istememeniz kendi tercihiniz olabilir ama gelecekte yavrunuzu rahat ettirebilmek ve yasanabilecek kotu seylere karsi hazirlikli olmanin neresi kotu olabilir ki. Ustelik genetik bozukluk ile yavrusunu dunyaya getirmek istemeyenlerin de kendilerine gore hakli sebepleri olabilir illa cinayet bilmem ne gozuyle bakilmamasi gerekli diye dusunuyorum. Herkesin kendi gorusu inanci ve durumu devreye girer. Ve anne ve anne adaylari olarak birbirimize destek olmamiz gerekir suclayip kotulemek degil. Amniyosentez ve dna kan testleri disindaki her test ense kalinligi da dahil ihtimaldir arkadaslar kesin teshis bunlarla konulamaz. Doktor size riskinizi soyluyor. Down sendromundan baska genetik rahatsizliklar da var bebeginizde olabilecek sadece en meshuru bu diye direk down olabilir diyorlar. Bilincli olmak ve sizi ve yavrunuzu nelerin bekledigini, bir rahatsizlik durumunda ona nasil yardimci olabilecegimizi ogrenmek annelik gorevidir bence. Amniyosentezden korkuyor ve maddi imkaniniz varsa nifty yada prenatest gibi testleri yaptirip kolayca sonuc alabilirsiniz. Umarim hepimizin bebisleri saglikla dunyaya gelir bunlar sadece ilk annelik endiseleri olarak gecmiste kalir.

Merhaba öncelikle hayırlı doğumlar dilerim.Sizin yazınızı okurken benim yaşadıklarım gözümün önünden geçti,birebir aynı sorunları yaşadık ve doktorlarımdan aynı cevapları aldım tarama testleriniz temiz ise bu kalpteki ekojen odak yani parlama tek başına hiçbirşey ifade etmiyor,gönlünüzü ferah tutun hatta 34.haftada kaybolmuştu bizimki,aralık ayında Doğum yaptım ve kızım sapasağlam yalnızca yaşadığım kabuslardan dolayı çok huysuz,sizde rahat bir hamilelik yaşayın zira huysuz bir bebeğiniz olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…