Çocuk Hastalıkları down sendromlu bebek anneleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nurlucennet

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2015
602
396
36
Arkadaslar yenı bebegım oldu 20 gunluk down sendromu oldugunu ögrendık. Hem cok üzgünüm hemde bi çıkmazdaym ne yapmam gerekiyor nerden başlıcam erkn egıtıme baslamk çok önemlıymış. Tecrubelı annelerden fıkır ve moral istıyorum.

Öncelikle cok cok gecmis olsun.
Down sendromu düzgün bi eğitim ve sevgiyle yüksek ölçüde gelişme sağlayabiliyor.
Nasıl yapıcağınız konusunda pek bilgim yok.
Ama şundan emin olun,saf tertemiz iyi niyetli bir cocugunuz olucak:) ben hep down sendromlu cocukların böyle olduğunu düşünüyorum.
Allah yardımcınız olsun bebeğinizle uzun ömürler versin

hamılelık takıplerınız duzenlı olmusmuydu? gereklı testler fılan yapıldımı?
doktor sızı hamıleykenden hazırlardı dıye soyluyorum bunları
bundan sonrası ıcın bı fıkrım yok Allah gule oynaya buyumeyı nasıp etsın

Daha onceden biliyor muydunuz bu durumu üzülmeyın benım cocuğuma da böyle dedıler uç yıl önce ve büyük araştırma yaptım terapılerı falan oluyormuş hatta burda bı forum var orda herkes anlatmış oraya bı göz atın sabır istıyor ama olsun ıyı bın eğitimle hersey daha ıyı olur inşallah

Öncelikle bebeginiz hayirli olsun. Downlu annesi değilim ama zihin engelliler öğretmeniyim.rehberlik arastirma merkezinden egitim kurumlariyla ilgili bilgi alabilirsiniz. oncelikle Bebeğinizi diger bebeklerinden farkli gormeyin. Herkes birseyler soyleyecek, aciyarak bakacak hepsine kulak tikayin gormezden gelin. Bebeginizle gurur duyun ezilip buzulmeyin. benim ailelerde gordugum en buyuk sorun her isi kendilerinin yapmasi. Cocuk hicbirseyi ogrenemiyor ve baskasina bagimli oluyor. Beklentileriniz yuksek olsun fakat bu konuda diretince hayal kirikligina ugrarsiniZ.Neden bunu yapamiyor diye kendinizi uzmeyin yipratmayin. onu cok sevin tek ihtiyaci sevgi. Umarim imtihaninizi en basarili sekilde verirsiniz. Rabbim yardimciniz olsun. Bebisinizi de kocaman opun benim yerime

merhaba ,öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun.sağlıkla büyüsün inşallah..down sendromu hastalık değil sadece farklılıktır.yeni anne olarak böyle bir durumla karşılaşınca eminim üzüntü ,korku tedirginlik yaşıyorsunuzdur.
size adreslerini vereyim,ben bu dernreğin gönüüllsüyüm,bulunduğum şehirde olmasa da online çeviri falan yapıyorum.okuyun isterseniz,gerekirse iletişim kurun,ilgileneceklerine eminim.
http://ulusaldown.com/down-sendromlu-bebeginiz-mi-oldu/

Şu anda kalbınde sorun var ayrıca trıod bezlerı çalışmıyor. O kadar üzgünüm kı. Bızı neyın bekledıgını de bılmıyorum. Fızyoterapıyle hızlı gelişim saglanabılıyormuş. Merak ettıgım devletten mı destek alcaz yoksa kendımiz mı özel uzman bulcaz

Şu anda kalbınde sorun var ayrıca trıod bezlerı çalışmıyor. O kadar üzgünüm kı. Bızı neyın bekledıgını de bılmıyorum. Fızyoterapıyle hızlı gelişim saglanabılıyormuş. Merak ettıgım devletten mı destek alcaz yoksa kendımiz mı özel uzman bulcaz
tiroid rahatsızlığı down send. bağımsız bildiğim kadarıyla.
tek doktor görüşü mü aldınız?
önce sakin olun lütfen..konusunda uzman bir çocuk doktoruna götürün,öncelikle teşhisten emin olun..o zaten sizi bu hastalıkları için de yönlendirecektir.tirod için ilaç kullanması gerkiyor,bir ark. bebeğinde de var.ama tbunların hepsine doktorunuz karar verecek..
önce doğru teşhis sonra doğru tedavi...
fizyoterapi diyorsunuz ,henüz bebeğiniz 20 günlük...lütfen kulaktan duyma bilgilerle hareket etmeyin..
öncelikle bebeğiniz şu an sizin ilgi ve sevginize muhtaç bunu da unutmayın lütfen..

Kalp, dolaşım rahatsizligi çok sık oluyor. Tedavisi var bunların, üzülmeyin de 20 gün sonra mı Anladınız? Doğduğu zaman anlamadı mi Kimse? Evde doğdu varsayiyorum

Allah gule oynaya büyütmeyi nasip etsin.
Sabırla, sevgiyle, geç kalmadan güzel bir eğitim almaları mümkün.
Üzülmemeye çalışın, her şey güzel olacak inşallah..

Troıdı takıp altında hap kullanıyoruz kalbıde takıp altında 3 damarı acık kılo alımı önemlıymış.ne zekası ne de fızıkı olarak gerıkalsın istemıyorum

X