• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down sendrom riski. Lütfen yardım edin.

Berna0640

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2019
9
0
1
33
12 haftalık hamileyim. Ve 2li tarama testinde doktorum bana down sendromu riski var ama net değil dedi. Yaşım henüz 28 ve 1 bebeğimi erken doğumdan ötürü kaybettim.
Age risk : 1: 768
Biochemical trisomy 21 risk : 1:120
Combined trisomy 21 risk : 1:623
2li kan testi verirken doktor kontrolünde ultrasonda bebeğin şimdilik sağlıklı olduğu ve burnu vs oluştuğunu söyledi.
NT : 1.3 olduğunu söyledi....
2li kan testi sonucundaki konuşmamız beni ve eşimi ciddi anlamda endişelendirdi. Bu konuda bilgili olanlar varsa bana yardımcı olabilirmi. Şimdiden teşekkür ediyorum...

Kanda genetik tarama testi yaptırın. Risk orada da yüksek çıkarsa amniyosentez yaptırırsınız. Doktorunuz ne yapmanız gerektiği konusunda sizi yönlendirmedi mi?

Aynı zamanda trombosit hastası olduğum için kan sulandırıcı 2 adet iğne kullanıyorum. Biri 3günde 1 diyeri hergün olmak üzere

12 haftalık hamileyim. Ve 2li tarama testinde doktorum bana down sendromu riski var ama net değil dedi. Yaşım henüz 28 ve 1 bebeğimi erken doğumdan ötürü kaybettim.
2li kan testi verirken doktor kontrolünde ultrasonda bebeğin şimdilik sağlıklı olduğu ve burnu vs oluştuğunu söyledi.
2li kan testi sonucundaki konuşmamız beni ve eşimi ciddi anlamda endişelendirdi. Bu konuda bilgili olanlar varsa bana yardımcı olabilirmi. Şimdiden teşekkür ediyorum...
Aynı zamanda trombosit hastası olduğum için kan sulandırıcı 2 adet iğne kullanıyorum. Biri 3günde 1 diyeri hergün olmak üzere

Alıntı

Kanda genetik tarama testi yaptırın. Risk orada da yüksek çıkarsa amniyosentez yaptırırsınız. Doktorunuz ne yapmanız gerektiği konusunda sizi yönlendirmedi mi?
4li tarama yı bekleyelim ordada yüksek çıkarsa eğer sıvı alalım dedi. Kullandığım ilaçlarda etki edebilir kanısındayım aslında. Kendi doktorum çok büyük bir risk değil rahat ol dedi ama ben yinede rahat olamıyorum.

Pappa ve beta mom değerleriniz nedir? Ayrıca doktorunuzun dediği gibi risk var ama bu risk herkeste var ve sizin riskiniz yüksek değil

4li tarama yı bekleyelim ordada yüksek çıkarsa eğer sıvı alalım dedi. Kullandığım ilaçlarda etki edebilir kanısındayım aslında. Kendi doktorum çok büyük bir risk değil rahat ol dedi ama ben yinede rahat olamıyorum.
Kullandığınız hiçbir ilaç sonuçları etkilemez

Ultrasyonda normal görünüyorsa ense kalınlığı burnuda çıktıysa normaldir canım bir tanış da aynı şeyi söylemişler çocuk sapasağlam doğdu

Resim sizde görüldüğü acaba kan testinde tüm bilgiler mevcut olması gerekiyor
Diğer başlıkta gördüm değerleri..beta yüksek çıktığı için biyokimyasal yani kan değeriniz riskli çıkmış.pappa normal seviyelerde.doktorunuzun dediği gibi 4 lü taramayı bekleyin.beklemek istemiyorsanız ki bu zor gerçekten anne kanından alınan prena testler var ondan yaptırabilirsiniz.ama bir şey çıkacağını sanmıyorum

Kan sulandırıcı iğne sonucu etkilemez ki. Pek çok kişi hasta olmasa da kullanıyor. Özellikle tüp bebek hamileleri. Riskiniz yüksek değil. Yaşınız genç. Ben olsam kanda genetik test yaptırırdım.

Merhaba, anneden koldan kan alınarak yapılan kan testleri var, %100’e yakın sonuç veriyor, isterseniz amniyosentez öncesi bu Nifty/fetal dna testlerinden yaptırın, hem içiniz rahat eder hem de riskli bir işlem değil.

Merhaba.
Benim sonucum iyi cikmadi.
1.1 ense kalinligi.
37 yas.
3 farkli alanda kanama alani vardi.
12+1 de yaptirmistim.
Suan 15+3 um.
Dr um,yaptirmamdan tarad değildi, yaş ve kanama alanlari sebebiyle sonuc iyi cikmaz demisti.
Sonuc icin yorumu,
Anne kanindan y.disina gonderilen nifty testi
Ya da amniyosentez yaptirabilirsin.
Ama eğer aldirmayi dusunmuyorsan bosuna bunlarla ugrasmani tavsiye etmem dedi.
Ben yine de arastirma hastanesinden sali gunu icin randevu aldim. Ama sivi alma islemini sirf merakimi gidermek icin de yaptirmak icime sinmiyor.
Amniyosentez islemi olan bir cok kisinin hikayesini okudum. Canli ornekler de var cevremde. 10.000 de 1 risk cikip cocuu down sendromlu doğan, 57 de 1 risk cikip down sendromlu olmayan gibi.
Aslinda maddi imkani olan herkez hic 2 li 4 lu amniyosentez ile ugrasmadan direk nifty testi yaptırsin ve kafasi rahat ilerlesin hamileligi.
Bak benim sonucumu da ekliyorum,
Bu arada benim icim cok rahat,benim inancim ve gorusume gore zaten aldirmam asla, sadece tevekkül ederek dua ile içimi ferahlatiyorum.
Dogumdan sonra belli olacak benim icin bu acabalar.

Eklentiler

• 20190817_103847.jpg
    20190817_103847.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 387
Gebeligi sonlandirmayi dusunmuyorsunuz hic birsey yapmayin sakince dogumu bekleyin. Ama bir sorun durumunda sonlandirmayi dusunuyorsaniz nifty yaptirabilirsiniz. Onda da risk yuksek cikarsa ambiyosentez sonucuna gore sonlandirma yada direk amniyosentez... ben nifty yaptirdim.

Kan sulandiricilar bisey degistirmez. Bende hergun igne yapiyorum ayrica hap iciyorum

Arkadaşım bu süreci yaşadı detay detay herşeyi yazdı kızı oldu down sendromlu ama dünya tatlısı instagramdan takip etmenizi tavsiye ederim en azından böyle bi durum varsa bile üzülmeden geçirirsiniz ( kromozom_martısı ) bence bi girin bakın

Arkadaşım bu süreci yaşadı detay detay herşeyi yazdı kızı oldu down sendromlu ama dünya tatlısı instagramdan takip etmenizi tavsiye ederim en azından böyle bi durum varsa bile üzülmeden geçirirsiniz ( kromozom_martısı ) bence bi girin bakın
Herseyi yazdi derken bu forumda mi yazdi,okumak isterim hikayesini.

Hayır instagramda yazdı hamilelik sürecini bi doktorun aldır öbürünün aldırma dediğini herşeyi
Ben takip ediyorum arkadasi 2 yildir da. Kizina da hayranim bir gun gormesem özlüyorum melegimi. Haziran annelerinden tanidim onu faceden. Hatta hikaye kitabini da aldim imzali ;) kizima her gun okuyorum farkli farkli seneryolarla kombinliyerek heheh.
Ama hikayesini nasil kacirmisim ki. Bir daha bakim,eski gönderilerde mi aramaliyim.

Ben takip ediyorum arkadasi 2 yildir da. Kizina da hayranim bir gun gormesem özlüyorum melegimi. Haziran annelerinden tanidim onu faceden. Hatta hikaye kitabini da aldim imzali :KK66: kizima her gun okuyorum farkli farkli seneryolarla kombinliyerek heheh.
Ama hikayesini nasil kacirmisim ki. Bir daha bakim,eski gönderilerde mi aramaliyim.
☺️ Takip etmenize çok sevindim arkadaşım kendisi aynı zamanda akrabayız da kızının kitabını banada hediye etti ☺️ masalın kitabından diye başlayarak bazı uzun yazıları var ama eski gönderilerde kendisi bana süreci anlatmıştı o zaman da çok üzülmüştüm ama çok tatlılar ☺️☺️

Yeniden merhaba 16 haftalık oldu bebeğim ve dün 4lü taramaya girdim. Yaklaşık 30 dakika hoca ultrasonda bebeği kontrol etti. Herşeyi normal olarak söyledi ve uzunca baktı. Çıkarkende geçen seferki kan oranının yüksek olmasından ötürü tekrardan kan vermemi istedi. Kan tahlilim bugün çıktı 158 de 1 olarak çıktı diyer değerimde tam tersi oranda düşmüş. Kan değerlerin normal değil demiş doktor yarın tekrardan ultrasonda girecem. Ultrasonda herşey yolunda gözükürken kan değerlerimin bu şekilde olması çok yıprattı. Sizce bir sıkıntı varımdır????lütfen Dua edin bebeğim için 😭😭😭

Back