Dövme dövmesi olan kamuda yada bankada çalışabilirmi?

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,

kubrabarbaros_canbey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2010
230
1
arkadaşlar aranızda yada bıldıgınız varsa paylarşımısınız ben dövme yaptırmak ıstıyorum ama kamu kurumlarında yada bankada çalışma imkanımız azalıyomu eğer dövmelıysek.yanı dövme gorunur bır yerımızdeyse elımız kolumuz bılegımız gıbı..

böyle bir kural olduğunu bilmiyorum ama çok dikkat çekiciyse mülakatlarda şansın azalabilir. Bence makul boyutta ve makul bir yerde dövmenin zararı olmayacaktır canım...

Bir bankacı olarak şunu söyleyebilirim , bir kıyafet kuralımız vardır... bildiğiniz lacivert takım beyaz gömlek duruşu ,bayanlar ;aşırı makyajlı ,dekolteli ve gereğinden çok dikkat çekici olmamalı... görünüş prezantable olacak kısacası.. bu nedenle... eğer yaz aylarında kısa kollu giyiyorsanız dövmenizin görünmemesi gerek , ayak bileğinizdeyse de kamufle etmek durumunda kalacaksınız... çok ciddi bir sektör olmasından dolayı maalesef böyle renkli duruşlara üst düzey yöneticiler sıcak bakmıyor..eğer sırtta boyunda omuzda ise kıyafet kapatacağından sorun olacağını sanmıyorum... yeter ki mülakatta fark etmesinler.. şimdiden başarılar dilerim...

ben bankacıları görüyorum gayet de süslü püslü insanlar valla hiç sadesini görmedim..abartılı olmaması şartıyla niye sorun olsun ki.mülakatı bilemem ama memurluklarda zaten kpss ile giriyorsun,bi sorun çıkmaz..ben öğretmenim,yaza doğru geçici dövme yaptıracağım.kimsenin de bişey demeye hakkı yok,dedirtmem daha doğrusu:)))

ben özel bir bankada çalışıyorum ve elimin üzerinde,ensemde ve kolumda dövme var.ne mülakatta sorun yaşadım ne de çalıştığım yerde.şunu da belirtiyim, çok büyük ve dikkat çekici olmaması şartı ile sorun yaşayacağını sanmıyorum.zaman değişti,artık problem olmuyor böyle şeyler.
bir arkadaşım da devlete ait bir bankada çalışıyor onda da dövme var, sorun yaratmıyorlar yani :)

ben özel bir bankada çalışıyorum ve elimin üzerinde,ensemde ve kolumda dövme var.ne mülakatta sorun yaşadım ne de çalıştığım yerde.şunu da belirtiyim, çok büyük ve dikkat çekici olmaması şartı ile sorun yaşayacağını sanmıyorum.zaman değişti,artık problem olmuyor böyle şeyler.
bir arkadaşım da devlete ait bir bankada çalışıyor onda da dövme var, sorun yaratmıyorlar yani :)
sağol açıklaman için çünkü bende acaba bankaya baslarsam dıye korkup kastım kendımı okadar ıstememe ragmen bılegıme yaptıramadım ama artık rahatlıkla yaptırabılırım:)

canım bankayı bilmem ama benim eşim memur. 3 tane dövesi var, iki kolunda ve bir omzunda. kolundaki biri benim ismim ve kısa kollu bişeyler giydiğinde görünüyor. şimdiye kadar hiç sorun çıkmadı

kamu kurumunda çalışıyorum, hiçbir sorun olmuyor, sorun çıkaran olursa da ağzının payını veririm çünkü kılık kıyafet yasasında DÖVME YAPTIRAMAZ diye bi ibare bulunmuyor:KK53:

Güneydoğu bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının - kadın- erkek- büyük çoğunluğunda dövme olduğunu biliyorum. Hem el, yüz gibi görünen yerlerde dövmeleri var. O bölgelerde çok olağan bir durum olarak kabul gördüğü için sorun olarak değerlendirilmiyor bile.:) Ayrıca insanlar işlerini dövmeleriyle yapmıyorlar ki. Bırakın isteyenler istediği gibi yaptırsınlar!!!!!!!!!!

memurlar aşırı dövmeler yapamıyor sanırım. herkes böyle söylüyor çünkü.
ancak görünmeyen yerlerine yaptırabiliyorlar. benim çalıştığım dövmeciye polisler geliyordu dövme yaptırmak için.

bu arada memurluk bankacılık dışında dövmeli olmanın dezavantajlı olduğu meslekler var mı acaba???:26:

X