• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dostum şimdi ne yapıcak?

damar mavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
221
100
53
meraba kk
Şu an çok üzgünüm.10 yıllık bi dostum var ve çok zor bi dönemden geçiyor.2 oğlu var şuan boşanma aşamasında uyuşturucu aldatma gibi sebeplerden dolayı ama henüz dava açılmadı evden ayrılp yeni bi eve taşındı.Bi müddet ailesnde kaldı. Babası evden kovdu annesi çocuklarna bakmak istemiyo eski kocası olacak adam para yardımı yapmıyo emlakçıya borcu var cebinde 20 lirası yok.Tedbir nafakası konulabilir belki ama adamın ayagı alçıda şuan karşılayacak bi mülküde yok.Parasal anlamda elimizdn geldgnce arkadaşları olarak yardmcı olmaya çalışıyoruz ama bu böyle gitmez çalışmak zorunda ama çocuklara bakicak kmsesi yok. Kayınvalideside anneside bakamam diyorlar. Eski koca ortada yok.

Çocukların biri 4 biri bir buçuk yaşında okul çaglarıda degil kreş parası yok. Ben ayrı bi şehirdeym çocuk bakımında yardmcı olamıyorum.Ne yapıcagımızı şaşırmış durumdayız. Resmi olarak henüz boşanamadıgı için devletten yardım talep edilebilirmi edilirse yardım gelirmi bilmiyorz. Erzak sorun degil ama bunun kirası elktirik suyu var çocuklarn ihtiyaçları var bizim aklımıza bi çare gelmiyor. Çok üzülüyoruz.Ne yapabilicegimiz hakkında bi fikri olan varmı?

Eğer önceden çalışıyorsa ve ayağı alcidaysa da maaş odemesi devam eder. En azından işsizlik maaşı diye bir şey var.
Davayı açsın, nafaka talebinde bulunsun.
Çocuklar için bir yakın, komşu vs olmadan çok zor. birine bırakacak ki o kişide cuzi bir miktara bakmalı ki diğer ihtiyaçlarını karşılayabilsin. 4 yaşında olan en azından derdini anlatabilir. komşularına bir sorun belki biri çıkar..
Kadının ailesine diyecek bir şey bulamadım. Allah ıslah etsin.

Of of... Öyle anne babayı Allah bildiği gibi yapsın... Sağlam iş güç yoksa, arkada bir de aile yoksa evlenmek bildiğin rus ruleti bu memlekette. Sığınma evine gidebilir herhalde ama onun da süresi var. Haberlerde gördüm devlet 1500 küsür lira çocuk bakım yardımı yapacakmış AB projesi kapsamında ama çalışan olması gerekiyor bunun için. O ara dönemi böyle bir yerde geçirip, hem iş bulsa hem yardımı alabilse geçinir.

Eğer önceden çalışıyorsa ve ayağı alcidaysa da maaş odemesi devam eder. En azından işsizlik maaşı diye bir şey var.
Davayı açsın, nafaka talebinde bulunsun.
Çocuklar için bir yakın, komşu vs olmadan çok zor. birine bırakacak ki o kişide cuzi bir miktara bakmalı ki diğer ihtiyaçlarını karşılayabilsin. 4 yaşında olan en azından derdini anlatabilir. komşularına bir sorun belki biri çıkar..
Kadının ailesine diyecek bir şey bulamadım. Allah ıslah etsin.
malesefki adam sigortalı bi işte çalışmıyordu günü birlik işlerdi ama iyi kazanırdı o yüzden işsizlik maaşı seçenegi yok. Hiç samimi komşusuda yok yeni taşındıgı için ama yinede sölicem en azından soruştursun. Teşekkürler fikirlern için.

Of of... Öyle anne babayı Allah bildiği gibi yapsın... Sağlam iş güç yoksa, arkada bir de aile yoksa evlenmek bildiğin rus ruleti bu memlekette. Sığınma evine gidebilir herhalde ama onun da süresi var. Haberlerde gördüm devlet 1500 küsür lira çocuk bakım yardımı yapacakmış AB projesi kapsamında ama çalışan olması gerekiyor bunun için. O ara dönemi böyle bir yerde geçirip, hem iş bulsa hem yardımı alabilse geçinir.
sığınma evini bende tavsiye etmiştim ama çocukları zor i çocuklar piskolojilerinin kaldıramayacgnı düşünüyor. 4 yaşındaki babasına sana artık baba demek istemiyorum seni sevmiyorum demiş piskolojileri zaten dagılmş durumda kızın babasınında hakaretlerine maruz kaldılar durum çok üzücü ve zor :(

meraba kk
Şu an çok üzgünüm.10 yıllık bi dostum var ve çok zor bi dönemden geçiyor.2 oğlu var şuan boşanma aşamasında uyuşturucu aldatma gibi sebeplerden dolayı ama henüz dava açılmadı evden ayrılp yeni bi eve taşındı.Bi müddet ailesnde kaldı. Babası evden kovdu annesi çocuklarna bakmak istemiyo eski kocası olacak adam para yardımı yapmıyo emlakçıya borcu var cebinde 20 lirası yok.Tedbir nafakası konulabilir belki ama adamın ayagı alçıda şuan karşılayacak bi mülküde yok.Parasal anlamda elimizdn geldgnce arkadaşları olarak yardmcı olmaya çalışıyoruz ama bu böyle gitmez çalışmak zorunda ama çocuklara bakicak kmsesi yok. Kayınvalideside anneside bakamam diyorlar. Eski koca ortada yok.

Çocukların biri 4 biri bir buçuk yaşında okul çaglarıda degil kreş parası yok. Ben ayrı bi şehirdeym çocuk bakımında yardmcı olamıyorum.Ne yapıcagımızı şaşırmış durumdayız. Resmi olarak henüz boşanamadıgı için devletten yardım talep edilebilirmi edilirse yardım gelirmi bilmiyorz. Erzak sorun degil ama bunun kirası elktirik suyu var çocuklarn ihtiyaçları var bizim aklımıza bi çare gelmiyor. Çok üzülüyoruz.Ne yapabilicegimiz hakkında bi fikri olan varmı?
kaymakamlığa ve kadın derneklerıne basvursun elbet bırsey cıkar...

Belediye ,kaymakam,kim varsa gidip yardım isteyecek.
bulunduğu yerde yardım dernekleri de vardır mutlaka onlara da gitsin.
Allah yardımcı olsun.

sığınma evini bende tavsiye etmiştim ama çocukları zor i çocuklar piskolojilerinin kaldıramayacgnı düşünüyor. 4 yaşındaki babasına sana artık baba demek istemiyorum seni sevmiyorum demiş piskolojileri zaten dagılmş durumda kızın babasınında hakaretlerine maruz kaldılar durum çok üzücü ve zor :KK43:
sığınma evi en iyi çözüm işede sokarlar,çocuklarını kreşede verirler arkadaş çevresi olur en azından çocukların.

Böyle kadınları okuyunca çok üzülüyorum :( anne babası da ne iyileşmiş sokaktaki kuşlar böcekler evladına sahip çıkar birde insan diye dolaşıyorlar. . Ne diyeyim adaletsiz bu hayat hemde hiç acımıyor :işsiz:keşke elimizden birşey gelse

sığınma evi en iyi çözüm işede sokarlar,çocuklarını kreşede verirler arkadaş çevresi olur en azından çocukların.
Haklısın bu konuyu bikez daha konnuşucam ama ev tutmuş yerleşme aşamasında şuan o yüzdn buna yanaşacagını pek düşünmüyorum

Böyle kadınları okuyunca çok üzülüyorum :KK43: anne babası da ne iyileşmiş sokaktaki kuşlar böcekler evladına sahip çıkar birde insan diye dolaşıyorlar. . Ne diyeyim adaletsiz bu hayat hemde hiç acımıyor :işsiz:keşke elimizden birşey gelse
Kesinlikle.Bu kadar merhametsiz olmak anlaşılır gibi degil malesef.Umarım bi çıkış yolu bulabiliriz.

Back