DOSTLUK HİKAYESİ (Mevlana)

Cilek

🦋
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2008
5.665
54
363

Gerçek Dostluk

Mevlana ve bir öğrencisi, dostluğun ve arkadaşlığın konu edildiği bir söyleşiden çıkmışlar, yolda birlikte yürüyorlardı. Biraz ileride yolun
kenarında, iki köpeğin koyun koyuna sokulmuşlar, birlikte uyumakta olduklarını gördüler. Öğrencisi, biraz önceki söyleşinin de etkisi altında
kalarak, bu görüntü karşısında çok duygulandı ve bu duygusunu Mevlana ile paylaşmak istedi:

"Efendim şu manzaraya bakın" dedi. "Ne denli yüce bir ders alınacak dostluk örneği, değil mi?"

Mevlana, öğrencisinin bu heyecanı karşısında hafifçe gülümsedi ve kişisel çıkarların nice dostlukları yakıp kül ettiğini anımsattıktan sonra ona, unutamayacağı bir ders verdi:

"Evlat, sen onların arasına bir kemik atıver de, bak o zaman gör dostluklarını" dedi.

"Bir dostluk, kişisel çıkar karşısında unutulmayacak denli sağlamsa, ancak o
durumda bir değer ifade eder ve ancak o zaman onun adına gerçek dostluk denilir."
a.s

cnm bnm ne kadar önemli bir konuya değinmişsin bu yazı ile
paylaşımın için tşk ler...
dostluklar , bencil olunmadığı, çıkar gözetilmediği sürece dostluktur..

Canım benim Emeğine sağlık çok güzel bi paylaşım olmuş opuyorumnanaktan
Çıkarsız dostluklar kurmamız dileğimle...
Şeniz

çok güüzel arkadaşlığın içine çıkar girdiği zaman olmuyor
teşekkürler çilekiimm a.s.
sen gerçek dostsun çiçeğiimm opuyorumnanaktan

ınsanı gulumsetıp dusunduren hos bı hıkayee..........
herkese cıkarlar ugruna dahı olsa kaybeymeyecegı dostluklar dılegımle,,tabı bana da..........cunku Dost kazıgı yedımm mı zamanında??Evet yedım malesef..........

cnm bu güzel paylasım için çokkk tşkler a.s.
ne güzel demiş mevlana alkisalkisalkis
cıkarsız dostluklar kurmamız dilegiyle .......... ( aynen katılıyom sedoşuma )

mevlana dan çıkarılacak okadar ders varki say say bitmez bu forum bile yetmez
çok teşekkürler adaşım paylaşım için

teşekkürler çileka.s.!mevlana okunması ve örnek alınması gereken nadir kişiliklrdendir bence!...a.s

günümüzde gerçek dost bulmak çok zor mutlaka dost dediğimiz kişiden bir şekilde nasıl olursa olsun bir kazık yemişizdir gerçek dostluk hiçbir çıkar gözetmeden yeri geldiğinde kendinden maddi manevi fedakarlık yapan kişidir aynen kadınlar kulübünde olduğu gibi ben bütün sırlarımı sıkıntılarımı kimseye söyleyemediklerimi burada sizlerle paylaşıyorum ve biliyorum ki bunlar bana eksi olarak geri dönmüyor:enbuyukkk:

oyyy ağlattın beniimafoldumben benim hiç çıkarsız dostum olmadı hepsinin işi bitince arkalarına bile bakmadan kaçtılarrbenneyaptımki

Çok azaldı ama hala var çıkarsız dostluklar...olmalıda...neye yarar yoksa insanlığımız?

Tek çıkarı bir Allah razı olsun olan insanlar var...Allah razı olsun onlardan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…