• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Dostinex

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

145347

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
91
86
3
Arkadaşlar merhaba aranızda dostinex ilaç kullananlar var mı herhangi bir faydasını gördünüz mü bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim

Ben 11 yıldır kullanıyorum, tabii ki faydasını gördüm, ancak ilk yıllar daha aktif fayda sağlamıştı, hipofiz bezindeki kisti kucultmustu. Son yillarda etkisi biraz azaldı ancak hala etkili. Sorularınız varsa yazabilirsiniz.

Benim prolaktin değerim 34.50 cıktı doktor 8 hafta kullanmamı söyledi sadece cumartesi günleri içiyorum bugün ikinci hapı alicam umarım bi faydası olur sadece biraz baş dönmesi bulantı ve baş ağrısı yaptı sizde de oluyor mu

Evet biraz yapar, tansiyonu oynatiyor biraz cunku, o yuzden yatmadan kisa bir sure once içiyorum sorun olmuyor. Prolaktininiz cok iyi sorun etmeyin, cok az yuksek, cok ciddiye alinacak bir durum değil. Her kadında farkında olmasalar da zaman zaman yukselen bir hormon.

Ben gebelik için kullanıyorum inşallah ise yarar tek engel prolaktin şimdilik 😕

Benim prolaktin değerim de 3 yıldır yılda bir kez yükseliyor. 8 tabletlik dostinexi pazartesi perşembe yarım tablet olarak 2 ay kullanıyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında prolaktin değerim 72 çıkmıştı. Hipofiz MR çekindim ancak bir sorun görülmedi. Dostinex bende baş ağrısı yapıyor ancak yatmadan hemen önce içince etkilerini uykuda atlatabiliyorsunuz. Ancak bende ağlama krizleri oldu istemsiz bir şekilde saatlerce ağlıyorum. Biraz ağır bir ilaç ama prolaktin gebeliğe engel olduğundan kullanmak şart

Aynı etkiler bende de oluyor hatta geçen cumartesi kullandığım için bütün hafta boyunca çok ağır bi baş ağrısıyla uyanıyorum ilk defa böyle oldum ama mecbur kullanmaya devam edicem sinir ve agresiflik hali ilaçtan önce de vardı şimdi de var gerçekten patlayacak yer arıyorum bazen bazen de dediginiz gibi istemsizce ağlamak geliyor içimden

Benim prolaktin değerim de 3 yıldır yılda bir kez yükseliyor. 8 tabletlik dostinexi pazartesi perşembe yarım tablet olarak 2 ay kullanıyorum. Geçtiğimiz Ocak ayında prolaktin değerim 72 çıkmıştı. Hipofiz MR çekindim ancak bir sorun görülmedi. Dostinex bende baş ağrısı yapıyor ancak yatmadan hemen önce içince etkilerini uykuda atlatabiliyorsunuz. Ancak bende ağlama krizleri oldu istemsiz bir şekilde saatlerce ağlıyorum. Biraz ağır bir ilaç ama prolaktin gebeliğe engel olduğundan kullanmak şart
Aynı etkiler bende de oluyor hatta geçen cumartesi kullandığım için bütün hafta boyunca çok ağır bi baş ağrısıyla uyanıyorum ilk defa böyle oldum ama mecbur kullanmaya devam edicem sinir ve agresiflik hali ilaçtan önce de vardı şimdi de var gerçekten patlayacak yer arıyorum bazen bazen de dediginiz gibi istemsizce ağlamak geliyor içimden
İstemsizce ağlamak ilacin olduğu kadar prolaktinin de etkisi kizlar... Sut hormonu emziren annelerde salgilaniyor ve düşünün lohusalik doneminde ne kadar hassas oluyorlar.. Maalesef hormonların uzerimizde duygusal etkisi cok fazla.. Ben reklamlara ağlayıp, sonra buna aglanir mi diye gülüyordum, ki bahsettigim reklamlarda hüzünlü tek bir öğe bile yokken🤦‍♀️ uyku düzeninizi, stres seviyenizi gözden geçirin. Sıkı ic camasirlari giymemeye ozen gosterin. Sizi üzen konulardan uzak durmaya gayret edin.

Merhaba arkadaşlar, bende geçen ay dostinex'e başladım. Salı ve cuma günleri yarım doz şeklinde alıyorum 36 çıkmıştı prolaktinim. Uyumadan hemen önce aldığımda baş dönmesi, yorgunluk ve uyku gibi yan etkilerinin daha azaldığını gördüm. Dostinex ile ilgili merak ettiğim sizde adet gecikmesi olmuş muydu? Benim dün adet olmam gerekiyordu ve aslında çok düzenlidir ama hala olamadım şuan bir belirtisi de yok. Sizde bu şekilde adet gecikmesi olmuş muydu? Bir de doktorum bu ilacı kullanırken gebe kalmamamı önerdi, bu ilacı kullanıp sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alanlar var mı? Boş gebelik, düşük gibi bir sürü şey okudum bu konuda o yüzden biraz endişeliyim

Merhaba arkadaşlar, bende geçen ay dostinex'e başladım. Salı ve cuma günleri yarım doz şeklinde alıyorum 36 çıkmıştı prolaktinim. Uyumadan hemen önce aldığımda baş dönmesi, yorgunluk ve uyku gibi yan etkilerinin daha azaldığını gördüm. Dostinex ile ilgili merak ettiğim sizde adet gecikmesi olmuş muydu? Benim dün adet olmam gerekiyordu ve aslında çok düzenlidir ama hala olamadım şuan bir belirtisi de yok. Sizde bu şekilde adet gecikmesi olmuş muydu? Bir de doktorum bu ilacı kullanırken gebe kalmamamı önerdi, bu ilacı kullanıp sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alanlar var mı? Boş gebelik, düşük gibi bir sürü şey okudum bu konuda o yüzden biraz endişeliyim
Adet gecikmesi gibi bi belirti olmadi bende korunuyor muydunuz aklıma direk hamile olabileceğiniz geldi korunmadiysaniz hamile kalmış olabilirsin test yap istersen adetin geçiyorsa

Adet gecikmesi gibi bi belirti olmadi bende korunuyor muydunuz aklıma direk hamile olabileceğiniz geldi korunmadiysaniz hamile kalmış olabilirsin test yap istersen adetin geçiyorsa
Çok kolay hamile kalabileceğimi sanmıyorum aslında amh ım çok yüksek değildi. Hatta yumurtlarımın güçlenmesi için doktor vitamin verdi. Ovülasyon dönemine dikkat ederek korunmuştum bu ay ama hiç ihtimal vermiyorum dediğim gibi hamileliğe biraz daha gecikirse test yapacağım

kızlar bu ilacı doktor bana da verdi hiçbir test yapmadan... ve son gittiğimde devam et dedi şimdi ben hamile kalırsam ya o ilaç zararlı değil midir

kızlar bu ilacı doktor bana da verdi hiçbir test yapmadan... ve son gittiğimde devam et dedi şimdi ben hamile kalırsam ya o ilaç zararlı değil midir
Evet aslında hamilelikte zararlı doktorum düzenli olarak gebelik testi yapıp dikkat etmemi söyledi çünkü korunmuyoruz her an herşey olabilir

Ben de bu ay kullandım sadece iki kez kullandım doktorum öyle istedi bir salı bir cuma yuttum, etkilerine gelirsem eğer göğsümn ucundaki beyaz akıntı anında kesildi. yatarken yutunca pek bir etkisi kalmıyor galiba bende hafif baş dönmesi ve uyku hali yaptı. Adetim dün olması gerekiyordu olmadı halen bekliyorum 🤔

Ben de bu ay kullandım sadece iki kez kullandım doktorum öyle istedi bir salı bir cuma yuttum, etkilerine gelirsem eğer göğsümn ucundaki beyaz akıntı anında kesildi. yatarken yutunca pek bir etkisi kalmıyor galiba bende hafif baş dönmesi ve uyku hali yaptı. Adetim dün olması gerekiyordu olmadı halen bekliyorum 🤔
Tamamen aynı durumdayız benimde dün adet olmam gerekirdi olamadım. Hem hamile kalmak için sabırsızlanıyorum hem de kötü şeyler olabilir diye endişeleniyorum çok garip. Adetin 3. Günü ben başka bir doktora gidip tekrardan test yaptırıcam belki düşmüş olabilir prolaktin diye

Evet aslında hamilelikte zararlı doktorum düzenli olarak gebelik testi yapıp dikkat etmemi söyledi çünkü korunmuyoruz her an herşey olabilir
Aynen işte canım ben de o yüzden bıraktım kullanmayı yumurtlama günüm geçti çünkü.. zaten tetkit yapmadan vermişti anlamadım

Tamamen aynı durumdayız benimde dün adet olmam gerekirdi olamadım. Hem hamile kalmak için sabırsızlanıyorum hem de kötü şeyler olabilir diye endişeleniyorum çok garip. Adetin 3. Günü ben başka bir doktora gidip tekrardan test yaptırıcam belki düşmüş olabilir prolaktin diye
Doktora gitmiştim iki hafta önce bir sürü yumurtan var demişti değerlendirdm akşamına :KK76::KK76: ve yüz üstü yatıp bekledim birkaç defa o yüzden umudum var azıcık

Aynen işte canım ben de o yüzden bıraktım kullanmayı yumurtlama günüm geçti çünkü.. zaten tetkit yapmadan vermişti anlamadım
Aslında adetinin 3.günü kan verip baktirabilirsin eğer yüksekse ilacını iç bence çünkü yüksek prolaktin hamileliği engelliyor ayrıca doktor hormon tahlili yapmadan nasıl bu ilacı verdi ki

Kizlar onceden bu ilaci icerken gebe kalinmasi onerilmezdi, ancak son yillarda yapilan arastirmalar, ilacin bebek üzerinde simdiye kadar herhangi bir olumsuz etki saptanmadigi yonunde imis, bununla ilgili bilimsel yazilar var imis. Bunu her doktor bilmiyor cunku, her doktor her konu ile ilgili son arastirmalari takip edemez. Bunu soyleyen endokrinoloji doktorum, yani tam da alanından biri. Sonrasinda yaptıgm araştırmalarda da bu söylemi pekstirmis oldum. Artık gebe iken bile, gerektigi durumlarda ilaca devam edilebiliyormus. Doktorunuzla birlikte hareket etmeye Devam edin, biraz iciniz rahat olsun diye yazdım 💗Sevgiler.

Back
X