Dörtlü taramada down sendromu orta risk?

Fantastikivi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2021
249
79
25
Merhaba anneler 21 haftadayım dörtlü test yaptı özeldeki doktorum ve orta risklisin dedi sonuç Tr.21 riski doğumdaki 1:869 Yazmış. İkili üçlü testim normal temiz geldi benim anlamadığım ikilisi üçlüsü normal olup dörtlüsü anormal gelen ve sonucunda downlu bebeği olan var mı hani böyle bir şey olsa ilk testlerde de çıkmaz mı bir de ense kalınlığı falan ölçerken hiç anormal denilmedi bacağı uzun uzun boylu olacak galiba dedi ama down riskin var dedi ilk gebeliğim üzüldüm biraz ne yapacağımı bilemedim bana bilgi verebilir misiniz?

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    170,4 KB · Görüntüleme: 2.739
Merhaba anneler 21 haftadayım dörtlü test yaptı özeldeki doktorum ve orta risklisin dedi sonuç Tr.21 riski doğumdaki 1:869 Yazmış. İkili üçlü testim normal temiz geldi benim anlamadığım ikilisi üçlüsü normal olup dörtlüsü anormal gelen ve sonucunda downlu bebeği olan var mı hani böyle bir şey olsa ilk testlerde de çıkmaz mı bir de ense kalınlığı falan ölçerken hiç anormal denilmedi bacağı uzun uzun boylu olacak galiba dedi ama down riskin var dedi ilk gebeliğim üzüldüm biraz ne yapacağımı bilemedim bana bilgi verebilir misiniz?
Doktorlar daha iyi bilir ama ultrason ile desteklemiyorsa cok da düşük değil riskiniz sorun olmaz bence zaten bir kaç haftaya detayliya girersiniz daha net belli olur sıkmayın canınızı

Doktorlar daha iyi bilir ama ultrason ile desteklemiyorsa cok da düşük değil riskiniz sorun olmaz bence zaten bir kaç haftaya detayliya girersiniz daha net belli olur sıkmayın canınızı
8 nisan da devlette detaylı ultrasona gireceğim bakalım bu ne diyecek özeldeki kesin sonuç istiyosan ver 3 bin lirayı sıvı alıp dna sına bakalım dedi 🤷🏻‍♀️

imkanınız varsa ankarada genoks vs de fetal dna yaptırın derim. sıvı almadan once en kesin yontem o. yuzde 99 sonuc veren bişey. sıvı alımı yuzde yuz veriyor ama onda da riskler var. daha 21. haftaymıssınız hala vaktiniz var. 3-4 bin tl veriyorsunjuz ama gebelikte kafa rahatlıgı çok degerli.

Ahh canım dün bende dörtlü tarama sonucumun riskli olduğunu öğrendim o kadar kötü oldum ki 😞 oysaki ikili tarama testim temiz çıkmıştı doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi 18+6 haftalık hamileyim yarına ayrıntılı ulturasona gireceğim çok korkuyorum inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı sıhatli kucağımıza alırız 😔

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    140,6 KB · Görüntüleme: 1.861
Ahh canım dün bende dörtlü tarama sonucumun riskli olduğunu öğrendim o kadar kötü oldum ki 😞 oysaki ikili tarama testim temiz çıkmıştı doktor herşeyin yolunda olduğunu söyledi 18+6 haftalık hamileyim yarına ayrıntılı ulturasona gireceğim çok korkuyorum inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı sıhatli kucağımıza alırız 😔
Canım ben 28 haftalık oldum detaylıya girdim çenesine ensesine burun kemiğine bakıldı şükür bir şey çıkmadı bu risk denilen şey senin yaşındaki kadınların ortalamasıymış yani direkt sende risk var değil mesela ben 23 yaşındayım benim yaşımdaki hamile 869 kişiden birinde bu risk var ama kimde var bilinmiyormuş bu direkt bizim bebeğimizde olan bir risk değil yaş ortalamamızda olan bir riskmiş inşallah detaylın temiz çıkar rabbim bebeğimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Aaa öyle mi doktor bana böyle bir açıklama yapmadı direk bebeğimde risk var diye anladım ben inşallah dediğin gibidir inşallah güzel sonuçlar alırım canım rabbim hepimizin bebeğini sağlıklı bir şekil de kucağımıza almayı nasip etsin

Aaa öyle mi doktor bana böyle bir açıklama yapmadı direk bebeğimde risk var diye anladım ben inşallah dediğin gibidir inşallah güzel sonuçlar alırım canım rabbim hepimizin bebeğini sağlıklı bir şekil de kucağımıza almayı nasip etsin
Evet canım öyle yaş ilerledikçe o risk yüzdesi daha da artıyor mesela teyzem 35 yaş üstü hamileydi aynı şekilde korkuttular yüzdesi daha fazlaydı onun 1:45 gibi bir şeydi ama bebek doğdu çok sağlıklı maşallah şimdi 40 ını uçurdular YouTube dan videolara da bakabilirsin oradaki doktorlar da aynısını diyor zaten kağıdını okursan orda da yazıyor 155 kişiden birinde bu risk görülmüş geri kalan 154 kişi sağlıklı gebelik geçirmiş gibi bir şey yaZması lazım o alanda

Evet öyle yazıyor ama benimkinin için de bir de düşük uE3 seviyesi şüphelidir yazıyor
Detaylı ultrasonda mutlaka söyleyin doktora kapıdınızı gösterin hatta siz içinizi ferah tutun Allahın izniyle de bir şey olmaz inşallah dediğim gibi risk direkt sizde değil yaşınızın ortalamasında kimde olduğu belli değil bunlar da çok yanılma payı var Rabbim sağlıkla evlatlarımıza kavuştursun inşallah

Merhaba benimde yaklaşık böyle çıktı sonucum. Sizi merak ettim bebeğiniz nasıl simdi.eminim ki sağlıklıdır

Merhaba benimde yaklaşık böyle çıktı sonucum. Sizi merak ettim bebeğiniz nasıl simdi.eminim ki sağlıklıdır
Merhaba bebeğim şimdi 4 aylık hiçbir sıkıntısı yok down ile ilgili çok şükür. Bu sonuç bizim yaş aralığımızdaki kişilerden kaç kişide olabileceğini gösteriyormuş yani bize risk ortalaması veriliyo aslında bizim çocuğumuzda direkt olan bir şey değilmiş yani atıyorum 23 yaşındayım ben 23 yaşındaki 10 kadından 1’inde down sendromu riski görünüyor ama hangimizde belli değil en güzeli detaylı ultrasonda çıkıyor zaten burun keöiğine ensesine bacak uzunluğuna bakıyorlar

Bebeğiniz sağlıklı doğmuştur inşallah

Merhaba bebeğim şimdi 4 aylık hiçbir sıkıntısı yok down ile ilgili çok şükür. Bu sonuç bizim yaş aralığımızdaki kişilerden kaç kişide olabileceğini gösteriyormuş yani bize risk ortalaması veriliyo aslında bizim çocuğumuzda direkt olan bir şey değilmiş yani atıyorum 23 yaşındayım ben 23 yaşındaki 10 kadından 1’inde down sendromu riski görünüyor ama hangimizde belli değil en güzeli detaylı ultrasonda çıkıyor zaten burun keöiğine ensesine bacak uzunluğuna bakıyorlar
Ben
İki farklı doktora sordum biri detaylı da belli olur derken diğeri detaylıca belli olmaz sıvı alınması daha iyi olur dedi. Ben de detaylı bekliyorum

Ben

İki farklı doktora sordum biri detaylı da belli olur derken diğeri detaylıca belli olmaz sıvı alınması daha iyi olur dedi. Ben de detaylı bekliyorum
Sıvı kesin çözüm ama riskli güvenli değil detaylıda da en azından burnuna falan bakıp bir şeyler diyebilşyorlar

Merhaba doğum yaptınız mı acaba. Bir sorun yoktur umarım bebeğinizde. Benim de esteiol düşüklüğü kaynaklı girdiğim bir süreç var ki beni mahvetti. Nıpt testi verdik down vs yok diye geldi fakat cinsiyete bağlı a tipik bulgu yazdığı için bir hafta önce amniyosentez oldum sonuç bekleye bekleye mahvoldum. Ön sonuç açıklanacaktı bir haftaya onu bekliyorum. İki hafta da nıpt yi beklemiştim. Hamileliğim zehir oldu. Estriol seviyelerimiz aynı lütfen iyi birsey deyin🙏🏻

X