- 30 Mart 2009
- 14.574
- En iyi cevaplar
- 1
- 65.273
- 1.123
- Konu Sahibi Dunyanin en iyi annesi
-
4 yasinda cocuk borudan kagit uflemenin gosterildigi cizgi film izleyemez hanimefendi. Oral donemi henuz tam olarak bitmedi yani zaten bi seyleri meraktan da agzina atmaya calisabilir. Oyle olmasa bile, borudan kagit uflemeyi denerken yine bogulabilir.Misketin bı küçüğü taş misket. Yeni çıkmış renkli renkli. Oğlum almış o esnada rafadan tayfa izliyordu. Oradaki çocuklar borudan sivri kağıtlar ufluyordu. Oğlumda misketi koymuş boruya uflerken yutmuş. Çığlık ve kusma sesleriyle irkildim bir an. Koltukta uzaniyordum hamileyim nasıl oldu saniyeler içinde anlamadım. İyi dilekleriniz için sağolun inşallah bir şeyi çıkmaz yavrumun. Gözümü bir dakika ayırdım çizgi filmden gördüğünü yapmış. Çok uzgunm
Bu da yanlis, igne parcalayarak da cikabilirdi ya da bir yere takilabilirdi. Kesici delici yabanci cisim cikartilmaya calisilmazBen küçükken iğneli nazar cam boncuk kalpli sivri uçlu olanlardan filketesi açık şekilde yutmustum, korkumdan annemin yatağının altına girmiştim annem o anda çıkarmaya çalışıyor beni yatak altindandan ben çıkmıyorum korkum annem panik yaptı diye idi . Bir bardak zeytinyağı içirdi vesonuç çıktı büyük abdestimde inşallah sizinki de çıkar ama zeytinyağı ise yaramıştı bende .
uslubunuz cok yanlis. Burda konu aciyorsaniz her turlu yoruma da hazir olmalisiniz. Herkes sizin derdinizle dertlenmek, uzuntunuzle aglamak zorunda degilMükemmel anneler toplanmış yine. Sırf laf sokmak için yazan kavun kokusu isimli şahıs, çok komikmiş ama saçma sapan esprilerine ihtiyacim yok, neden zahmet edip yazdın ki?
Kaldı ki, insanlar beklenmedik olaylar karşısında en saçma ihtimali bile düşünebilir ve sorabilir, hele ki çocuğu söz konusuysa, bunda utanılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Merak eden arkadaslara; oğlumun son durumu çok iyi şükürler olsun. Birkaç tanesi gibi sirf bilmislik yapmak için yazmadiginiz için teşekkür ederim. Konuyla alakasiz sadece laf sokmak, dalga geçmek için yazanlara hep birlikte tavrimizi koyalım ki, bu insanlardan korkup, konu açmayan, derdini anlatmaktan çekinen arkadaşlar, cekinecek bir şey olmadığını görsün. İnsanlar sırf bu bilmişler yüzünden, bunlarla laf dalaşına girmemek için konu acmak istemiyor. Bir şey yazıyorsun, okuyup en alakasız yerini çok ayıp bir şey, çok komik bir şey bulmuş gibi bayrak gibi sallıyorlar. Ne konu sahibinin ruh hali ne de o an ne yaşadığı umurlarinda. Tanımadıkları insanların gözüne girmek, aferin alabilmek icin cirpiyor zavallılar.
Rahat olmak ne alaka? Ayrıca, Dört yaşındaki çocuğumun ne izleyeceğine ben karar veririm hanımefendi. Virus diye bir şey var, sosyallik minimum düzeyde ve çocuklar evlerde patlıyor, arada çizgi film de izlemesinler de ne yapsınlar? Çizgi filmde değil suç, suç benim çocuğuma nasıl olsa yapmaz, yutmaz diyerek misket almam ve çocuğumun çizgi filmdeki sahneyi kendi oyuncaklarina uyarlaması. Çizgi filmde görmese, başka bir çocukta görecek ve yine yapacaktı. Böyle şeyleri çocuğun insiyatifine bırakmamak gerekiyormuş, asla yutmaz diyerek, yani suç benim ve dersimi aldım.4 yasinda cocuk borudan kagit uflemenin gosterildigi cizgi film izleyemez hanimefendi. Oral donemi henuz tam olarak bitmedi yani zaten bi seyleri meraktan da agzina atmaya calisabilir. Oyle olmasa bile, borudan kagit uflemeyi denerken yine bogulabilir.
Tum pedagoglarin onerdigi domuz pepa cizgifilmini, benim kucuk oglum domuz sesleri cikartiyor ve bunu yemek yerken de yapmaya calisiyor arada diye yasakladim, izletmedim. Anlamadim ben mi cok pimpirigim siz mi cok rahatsiniz
Bu da yanlis, igne parcalayarak da cikabilirdi ya da bir yere takilabilirdi. Kesici delici yabanci cisim cikartilmaya calisilmaz
Suc zaten cizgi filmde demedim ki, tamamen sizde. Elbette hepimizin cocuklari cizgi film izliyor ama yanlis ya da yaslarina gore olmayan bir sahne varsa kapatilmasi gerek diyorum. Misal 4 yasindaki cocuk borudan kagit uflemeli sahneyi izleyip bu hareketi ogrenmemeli. Neden? Cunku deneyip bogulabilir ve elbette misket icin de yasi kucuk sayilirRahat olmak ne alaka? Ayrıca, Dört yaşındaki çocuğumun ne izleyeceğine ben karar veririm hanımefendi. Virus diye bir şey var, sosyallik minimum düzeyde ve çocuklar evlerde patlıyor, arada çizgi film de izlemesinler de ne yapsınlar? Çizgi filmde değil suç, suç benim çocuğuma nasıl olsa yapmaz, yutmaz diyerek misket almam ve çocuğumun çizgi filmdeki sahneyi kendi oyuncaklarina uyarlaması. Çizgi filmde görmese, başka bir çocukta görecek ve yine yapacaktı. Böyle şeyleri çocuğun insiyatifine bırakmamak gerekiyormuş, asla yutmaz diyerek, yani suç benim ve dersimi aldım.
Bende 4 5 yaşında yutmuştum geri çıkmıştı korkmayın nefes borusuna gitmez artıkHanimalr şuan hastaneye gidiyoruz. Küçük çocuğu misket yutan var mı aranızda? Bir şey yok deyip, kakasını bekleyin deyip eve yollarlar mi? Böyle olursa sonradan nefes borusuna falan gider mi cok korkuyorum gorunurde hicbir şeyi yok
Suç benim ve bunu sizin söylemenize ihtiyacım yok. Hele hele, şu saat olmuş, doğru düzgün uyuyamamisim zaten, yavrunuzun üstüne çok titrediginiz hikayaleri okumaya ve çok mu rahatsiniz nesiniz tarzı ignelemelerinize hiç mi hiç ihtiyacım yok. En mükemmel anne sizsiniz desem gider misiniz? Bir zaman sonra bunaltıcı oluyor çünkü boylesi bir travmadan sonra sizin gibi mukemmel ve emir kipiyle konusan annelerle uğraşmak.Suc zaten cizgi filmde demedim ki, tamamen sizde. Elbette hepimizin cocuklari cizgi film izliyor ama yanlis ya da yaslarina gore olmayan bir sahne varsa kapatilmasi gerek diyorum. Misal 4 yasindaki cocuk borudan kagit uflemeli sahneyi izleyip bu hareketi ogrenmemeli. Neden? Cunku deneyip bogulabilir ve elbette misket icin de yasi kucuk sayilir
Aslinda haklisiniz, cocuk sizin keyif sizin bana neSuç benim ve bunu sizin söylemenize ihtiyacım yok. Hele hele, şu saat olmuş, doğru düzgün uyuyamamisim zaten, yavrunuzun üstüne çok titrediginiz hikayaleri okumaya ve çok mu rahatsiniz nesiniz tarzı ignelemelerinize hiç mi hiç ihtiyacım yok. En mükemmel anne sizsiniz desem gider misiniz? Bir zaman sonra bunaltıcı oluyor çünkü boylesi bir travmadan sonra sizin gibi mukemmel ve emir kipiyle konusan annelerle uğraşmak.
Sizin uslubunuz da çok yanlıştı. Aynı fikirde değilsiniz diye azarlamak zorunda değilsinizuslubunuz cok yanlis. Burda konu aciyorsaniz her turlu yoruma da hazir olmalisiniz. Herkes sizin derdinizle dertlenmek, uzuntunuzle aglamak zorunda degilHerkesin dogrusu farkli neticede
Nasıl bir içgüdü ile hayatını kurtarmış sin ya ben kendimi senin yerine koydum yapabilir mıydım bilmiyorum çok kötü oldum gece gece .. demek çocuk büyüdü diye rahat olmamak gerekiyor bende dersimi aldım bu geceHerkes almalıymış meğer canım. Teşekkür ederim. O gece doğumuma günler vardı. Kızım mutfakta oynuyordu. Birden garip sesler çıkararak çırpınmaya başladı...
Gözümün önünde elimden kayıyordu. Nefessiz bedenini mutfagimda ellerimde tutuyordum. O an arkasına geçip karnina baskı yaptım. Gayrı ihtiyari... Kıyamıyorum da sanki zarar veriyorum gibi garip bir his. Saymadım ama ağzından resmen uçup salonun parkesine döne döne bir yirmibeş kuruş düştü. Kızım kendine geldi.
O 25 kuruşu ağlayarak avcumdan bırakamadım. Hayat bazen bir 25 kuruşun ucundan teğet nasıl geçermiş, o gece öğrendim Evhamlı'm.
Bu mesajin herhangi bir yerinde azarlama yok, her turlu yoruma acik olmaniz gerek diyorum; cunku konu sahibi begenmedigi yorumlari ve kullanicilari tek tek saymis elestirerek. Ben de diyorum ki, konuyu acan sizsiniz, isteyen istedigi yorumu yapar boyle azarlayamazsiniz. Neyse onemli degil, ben kendi niyetimin azarlamak olmadigini, konu sahibini daha dikkatli davranmak konusunda uyardigimi yeterince anlattim saniyorum ama pek hosuna gitmedi soylediklerim; cunku uyarilar icin tsk etmek yerine farkli bir caba icine girdi. Ben insani olarak uzerime duseni yaptim, gerisi beni ilgilendirmiyor, dedigim gibi cocuk onun cocugu. Lutfen alintilamayin, niyetim ortadayken daha fazla kendimi izah etmek istemiyorum.Sizin uslubunuz da çok yanlıştı. Aynı fikirde değilsiniz diye azarlamak zorunda değilsiniz
çocukken daha kötü ama benim 17 yaşında dana kızım bu kış marul yüzünden boğuluyordu mosmor kaldı nefes alamadıKizim 3/4 yasindayken 25 kuruşu yuttu ve nefes borusunu kapatti. Benim icin kötü bir geceydi. Konun beni maziye attı. Gunlerce kendime gelemedim. Şu anda bile ayrıntılarını animsamak istemiyorum
Ben küçükken 50 kuruş yutmuştum 5 yaşında falandım.
Para daha zor ya bagirsaktan geçmesi. Bilye yine masum geldi.
Ben anneme de dememiştim. Kakamda görünce itiraf edip üzerine terlik yemiştim
Bende 7 aylık hamileyken patlamış mısır genzime kaçtı eşimle film izliyoduk konusamadim anlasın diye pat pat omzuna vurdum nefessiz kaldım eşim de hicbisey yapamadı resmen ölümden gittim geldim bir şekilde cikarabildim . Hamile olduğum için eşim de karnıma bastırma hareketini yapamadi kaldı resmen öyle . O günden sonra azıcık oksursem panik yaptı doğuma kadarçocukken daha kötü ama benim 17 yaşında dana kızım bu kış marul yüzünden boğuluyordu mosmor kaldı nefes alamadı
nasıl o panikle heimlich manevrası yaptığımı hatırlamıyorum bile
özellikle yalnızken yapılan da bilinmeli
bu konuda faydası olmazdı ama herkes ilkyardım eğitimi almalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?