• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler dört yaşına kadar normal konuşup sonra kekelemeye başlayan çocuğunuz varmı varsa yard

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU3

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlarım benim 780gr sgalı doğmuş şu anda 4 yaşında2ay 3 günlük bir oğlum var bundan iki hafta öncesine kadar gayet iyi konuşuyordu.ama şimdi arada kekelemeye başladı.sizce bu piskolojik olabilirmi.yoksa beyin fonksiyonlu bir olaymı.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar.......

canım bence hemen doktora götürmeliisinnn
biz nekadar birşey desek boşşş

benım yakınımın kızıda aynı oldu 4yasında tane tane konusuyordu bırden kekelemeye basladı cok tatlı bı kızda aılesı doktora goturuyo ama nazardan oldugunu dusunuyoolar bencede nazara ınanırım ben allah yardımcın olsun

benım yakınımın kızıda aynı oldu 4yasında tane tane konusuyordu bırden kekelemeye basladı cok tatlı bı kızda aılesı doktora goturuyo ama nazardan oldugunu dusunuyoolar bencede nazara ınanırım ben allah yardımcın olsun

canım teşekkürler inşallah düşündüğün gibidir.ilgin için teşekkür ederim.

kücük bebeginiz var heralde kıskanclıktan ve eger evde tam yaramazlık zamanı ona kızıyorsanız ondanda yapa bilir cünki bazen oluyor öyle cocuklar etkileniyor ama biz farketmiyoruz belkide rahatsızdır genede doktora götürün iciniz rahat eder

kücük bebeginiz var heralde kıskanclıktan ve eger evde tam yaramazlık zamanı ona kızıyorsanız ondanda yapa bilir cünki bazen oluyor öyle cocuklar etkileniyor ama biz farketmiyoruz belkide rahatsızdır genede doktora götürün iciniz rahat eder

yok tatlım evimizin en minik çocuğu oğluşum ayrıca o kadarsıcak bir çocukki hiç kıskançlığımız yok prematüre doğduğu için endişe ediyorum.ama şu sıralar azaldı gibi ilgin için teşekkür ederim.

kekemelik psikolojik bir durum. benim eşim de kekeme beyin fonksiyonlarıylla bir ilgisi yok. çok küçük yaşta fark edlirse terapi ile sorun çözülüyor zaten. geçici bişey de olabilir tabi.

merhaba arkadaşlarım benim 780gr sgalı doğmuş şu anda 4 yaşında2ay 3 günlük bir oğlum var bundan iki hafta öncesine kadar gayet iyi konuşuyordu.ama şimdi arada kekelemeye başladı.sizce bu piskolojik olabilirmi.yoksa beyin fonksiyonlu bir olaymı.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim saygılar.......
tatlım benim büyük oğlumda 3,5 yaşında kekeleme değilde ikileyerek konuşmaya başladı çocuğun kızmı erkekmi bilmiyorum ama ben bildiklerimi sana aktarayım.... özlellikle erkek çocuklarda 3 ila 5 yaşları arasında özenti yani çevresel faktörler veya korku yada aile içi baskı yani çok otoriter ebeveynler den kaynaklana bilen geçici kekemelikler oluşabiliyor bu tip durumlarda çocuğun üstüne gitmemek düzeltmesi için kızıp azarlamak veya bu durumdan dolayı aşırı ilgi göstermemek ve konuşmalarını düzeltmemek lazım ancak 5 yaşından sonra bu durum devam ederse mutlaka bir doktora pedagoga başvurmak lazım... çok şükür bizde buna gerek kalmadı... kendiliğinden geçti... tabi bende bu arada kekeleme profesörü oldum.. ah biz anneler... sizede geçmiş olsun canım...umarım doktora gerek kalmaz:teselli:

yacanim benim kizim da 4 yasina girecek genelde bu yaslarda cocuklar normal konusurken kekelemeye basliyorlar.kizim öyle yapma düzgün söyle dedgimde hemen düzelterek söylüyor.
bazen de fart ettim heyecanlandigi zaman oluyor.bende birdaki dr.konturolünde soracagim sende istersen sor canim.

Back