arkadaşlar size hoşuma giden bir hikayeyi yazmak istedim ülkenin birinde bir padişahın 4 tane oğlu varmış bunlar birbirleriyle hiçte iyi geçinemiyorlarmış babalarının aklına çok güzel bir yöntem gelmiş çocuklarından en büyüğünü kış mevsiminde başka bir ülkedeki palmiye ağacı görnümünde bir ağacı görmeye göndermiş ikinci oğlunu bahar mevsimde aynı ağacı görmek için üçüncüyü yazın ,dördüncüyü ise sonbaharda göndermiş.en sonunda son çocuğuda geri gelince ülkesine hepsini yanına çağırmış ve en büyükten başlayarak sormuş ne gördünüz anlatın birinci oğlu şöyle demiş ben üzerinde birtane bile yaprak olmayan bir ağaç gördüm ikinci bende çok güzel çiçekler açan bir ağaç gördüm üçüncüsü ise ben öyle güzel meyveler veren bi ağaç gördümki meyveleri çok tatlıydı ve en sonuncu oğluda bende yapraklarını dökmüş bi ağaç gördüm sararmıştı demiş.Hepsini dinledikten sonra babaları şöyle demiş elbetteki bu zamana kadar hepiniz birer ağacı her mevsimde gördünüz ama bir ağacı kışın başka yazın başka olduğunu söylüyorsunuz demekki aynı ağaç her mevsim değişiyor tıpkı insanlar gibi bi insan size bir davranışta bulunduğnda ona cevap vermeden önce hangi mevsimde olduğunu düşünün öyle değerlendirin kafamçokkarıştı