• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doona bebek arabası

• Konu Sahibi Konu Sahibi dlrss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dlrss

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2024
113
130
18
28
Hanımlar merhaba. Önceki konulara baktım fakat aradığım cevabı bulamadığım için size sormak istedim. Doona bebek arabası almak istiyorum. Doona x modeli tam olarak yatabiliyor bu sebeple onu almayı düşündüm fakat araca takabilmek için de ayrıca isofix aparatı almak gerekecek sanırım. Doona x almak sizce mantıklı mı, diğer modelleri geri tam olarak yatmıyor bu sebeple bebeği o şekilde tutmak çok sağlıklı olmayacağı için onları almak istemedim. Tabi beni düşündüren kısmı bu arabanın oldukça kısa süre kullanılabilmesi😅 doona kullanan anneler bana yardımcı olun lütfen, çokça sevgiler 🌸

Hanımlar merhaba. Önceki konulara baktım fakat aradığım cevabı bulamadığım için size sormak istedim. Doona bebek arabası almak istiyorum. Doona x modeli tam olarak yatabiliyor bu sebeple onu almayı düşündüm fakat araca takabilmek için de ayrıca isofix aparatı almak gerekecek sanırım. Doona x almak sizce mantıklı mı, diğer modelleri geri tam olarak yatmıyor bu sebeple bebeği o şekilde tutmak çok sağlıklı olmayacağı için onları almak istemedim. Tabi beni düşündüren kısmı bu arabanın oldukça kısa süre kullanılabilmesi😅 doona kullanan anneler bana yardımcı olun lütfen, çokça sevgiler 🌸
Tam yatması dediğiniz normal arabasında da pusette mi. Bence hiçbirinde tam yatmaları gerekmiyor. Pusette zaten cenin duruşu. Diğer araba biraz yatsa yeter tam yatsa ben korkarım mesela .

Tam yatması dediğiniz normal arabasında da pusette mi. Bence hiçbirinde tam yatmaları gerekmiyor. Pusette zaten cenin duruşu. Diğer araba biraz yatsa yeter tam yatsa ben korkarım mesela .
Dooana +, doona i ve x diye 3 modeli var. Farklarını incelediğimde + ve i’nin arkası yatmıyor sadece oturur pozisyonda (sanırım hafif eğimli) durabiliyor bebek ve sırt pozisyonu değişmiyor, x olanda sırtı 3 kademe olarak yatırılabiliyor. Kademeli olarak yatması daha avantajlıdır yenidoğan direkt oturamaz diye düşündüm ama bilgim bu noktada bittiği için pek emin de değilim açıkçası😅

Dooana +, doona i ve x diye 3 modeli var. Farklarını incelediğimde + ve i’nin arkası yatmıyor sadece oturur pozisyonda (sanırım hafif eğimli) durabiliyor bebek ve sırt pozisyonu değişmiyor, x olanda sırtı 3 kademe olarak yatırılabiliyor. Kademeli olarak yatması daha avantajlıdır yenidoğan direkt oturamaz diye düşündüm ama bilgim bu noktada bittiği için pek emin de değilim açıkçası😅 Normal araba mı puset mi demişsiniz, ayrı ayrı parçaları yok bu araba 1 yaşa kadar kullanılıyor ve aynı zamanda da oto koltuğu oluyor. O yüzden sürekli bunda duracak bebek

Hazir konu acilmisken, cybex s eezy twist var ama puseti yok. Ikincisi icin puset mi almak mantikli, doona mi?

Bu arada konu sahibi bana doonalar puset es degeri geliyor. Ikisinin de omru cok kisa. Puseti tasimak biraz zor. Doona’yi hep goruyorum ama odaklanarak incelemedim. Yatmasi gerekmiyor onu soyleyebilirim. Hafif dik durus ile daha rahat ediyorlar hatta reflu konusu da olunca.

Dooana +, doona i ve x diye 3 modeli var. Farklarını incelediğimde + ve i’nin arkası yatmıyor sadece oturur pozisyonda (sanırım hafif eğimli) durabiliyor bebek ve sırt pozisyonu değişmiyor, x olanda sırtı 3 kademe olarak yatırılabiliyor. Kademeli olarak yatması daha avantajlıdır yenidoğan direkt oturamaz diye düşündüm ama bilgim bu noktada bittiği için pek emin de değilim açıkçası😅
Pusetlerih hepsi oturamayan bebeklere göre merak etmeyin. Normal araba kısmı için de benim de quinny zap tam yatmıyor tam yatan başka bebek arabam var asla rahat etmedim . Hafif yatsa yeter zaten çocuk arabada gezerek uyudu diyelim e yatırsanız bazen uyanabilir hareketten 😂

Hazir konu acilmisken, cybex s eezy twist var ama puseti yok. Ikincisi icin puset mi almak mantikli, doona mi?

Bu arada konu sahibi bana doonalar puset es degeri geliyor. Ikisinin de omru cok kisa. Puseti tasimak biraz zor. Doona’yi hep goruyorum ama odaklanarak incelemedim. Yatmasi gerekmiyor onu soyleyebilirim. Hafif dik durus ile daha rahat ediyorlar hatta reflu konusu da olunca.
Ben de konuyu açtıktan sonra biraz daha inceledim, doona x olan üç kademeli kademe kademe yatıyor (hiçbiri tam yatmıyor) diğer iki modelinde tek pozisyonda oturabiliyorlar. Benim ilk bebeğim, o yüzden pek bilgim yok😞 doona kullananlar kısa kullanım süresi hariç çok önermiş, ikinci el piyasası da cok var, kullanımı bitince satılabilir diye düşündüm. Tabi ayrıca isofix aparatını almak gerekiyor arabaya bağlamak icin. Bana avantajlı gelen kısmı uçakta kabine de alınabilmesi oldu.

Cybex s eezy de cok duydum, siz onu tavsiye eder misiniz?

O modeli bilmiyorum bende doona vardı normal puset gibi olan yatmayan. 1 yaşı geçmişti hala onu kullanıyorduk. Ben aşırı memnundum. Bide 2.el temiz aldım ben geri dolapta da sattım hemen. Sonra kabin bebek arabası aldım

Ben de konuyu açtıktan sonra biraz daha inceledim, doona x olan üç kademeli kademe kademe yatıyor (hiçbiri tam yatmıyor) diğer iki modelinde tek pozisyonda oturabiliyorlar. Benim ilk bebeğim, o yüzden pek bilgim yok😞 doona kullananlar kısa kullanım süresi hariç çok önermiş, ikinci el piyasası da cok var, kullanımı bitince satılabilir diye düşündüm. Tabi ayrıca isofix aparatını almak gerekiyor arabaya bağlamak icin. Bana avantajlı gelen kısmı uçakta kabine de alınabilmesi oldu.
Cybex s eezy de cok duydum, siz onu tavsiye eder misiniz?
Uc kademeli olan daha rahat olabilir, her bebek puseti sevmiyor. Boyle hafif yatanlar avantajli olabilir. Kafanin yukarida olmasi, egimli olmasi guvenlikleri acisindan da istenen bir sey. Ilk aylarda ne kadar seyahat edilir bilmiyorum, beni cezbeden arabaya cok kolay baglamak. Ama ben doona kullanmadim sadece merak ediyorum o yuzden youtube’dan kullanici yorumlari dinlemeniz belki daha iyi olur.

Cybex s eezy’den memnunuz. Ilk basta baska araba alip, begenmedik. Cybex’e gectik o noktada pusete ihtiyac yoktu. Cift yonlu, tekerlek buyukkugu yeterli,4. Aydan itibaren de kullandik.

Back
X