Donmus kiyma

Aylakkadin

Bahar, bir insanla gelebilir insana 🕊
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2019
7.259
17.454
198
Arkadaşlar merhaba
Buda dert mi demeyin. Hem ders çalışıyorum, hemde çalışıyorum, 2 tane de çocuğum var. Zaman sıkıntısı yaşıyorum aşırı derece de.
Şimdi kurbandan kalan birsürü dondurulmuş kıymam var. Ben bu kiymalari çıkarsam tamamını köfte yapsam . Pisirsem kaldırsam tekrar dondurucuya. Bozulur mu? Illa her seferinde tek paket tek paket mi uğraşmalıyım?

ilk basta kofte yapip atmaliydiniz. donmus gidayi pisirseniz bile atmayin tekrar buzluga. pismis kofteyi buzlayip sonra cozdurmeyi de bilemedim iyi olur mu.. cigden atip cikarinca pisiriyoruz taze taze oluyor.. idare edin bence her seferinde taze yapin.

Arkadaşlar merhaba
Buda dert mi demeyin. Hem ders çalışıyorum, hemde çalışıyorum, 2 tane de çocuğum var. Zaman sıkıntısı yaşıyorum aşırı derece de.
Şimdi kurbandan kalan birsürü dondurulmuş kıymam var. Ben bu kiymalari çıkarsam tamamını köfte yapsam . Pisirsem kaldırsam tekrar dondurucuya. Bozulur mu? Illa her seferinde tek paket tek paket mi uğraşmalıyım?
Çözülen et kıyma vs tekrar dondurulmamalı bozulur

Çözülen et ,kıyma pisirilmeden yeniden dondurulmamali sebebi bakteri birikmesi cozulurken ve tekrar dondurulurken.
Ama kiymayi kavurup ya da kofte yapıp pisirip atabilirsin dedigin gbi.
Örneğin bir yemek yaptik buzluktaki etle e yemek artti o yemegi buzluk kabına koyup tekrar buzluga atmakla bir fark yok.

Arkadaşlar merhaba
Valla ben yaptım oldu . Vitamin değerlerinde değişme olur mu bilmiyorum ama tadında hiç bir sorun yoktu.bir kısmını köfte bir kısmını da mantı yapıp tekrar buzluğa attım. Uzmanlar bunu doğru bulmuyo

Pişireceksen sorun olmaz. Mesela dondurucudan çıkan kıymayla karnıyarık içi hazırlıyorum kavurarak. Kaldıysa tekrar onu dondurucuya atıyorum annem de hep atar

Çözülen et ,kıyma pisirilmeden yeniden dondurulmamali sebebi bakteri birikmesi cozulurken ve tekrar dondurulurken.
Ama kiymayi kavurup ya da kofte yapıp pisirip atabilirsin dedigin gbi.
Örneğin bir yemek yaptik buzluktaki etle e yemek artti o yemegi buzluk kabına koyup tekrar buzluga atmakla bir fark yok.
Yanı köfte yaptim pisirsem atarim

Ben hep yapıyorum. Kıymayı çözüyorum, köfte yapıp fırında pişiriyorum, soğuyunca porsiyonlayıp koyuyorum buzluğa. Mikroda yada fırında ısıtıyorum sonra. Buzluk deneyimleri başlığı var mutfak forumunda. Kim napıyor çalamda yapam diye bizzat açtığım 🤣 inanılmaz güzel tavsiyeler var buzluk yemekleri ve pratiklikle ilgili. Oraya bakmanı öneririm

Arkadaşlar merhaba
hayıııııır...sakınnnn

Besin kimyası almış bi hanımdan öğrenmiştim bende, donmuş kıymayı veya eti pişirdikten sonra buzluğa koyabilirmişiz. Hiçbir sıkıntı olmaz demişti.

Back
X