- 2 Eylül 2008
- 4.777
- 37
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aslıcım ben kıymayı 250 gr İkra için yağsız alıyorum onu 2 bardak suyla güzelce haşlıyorum biraz suluca blendırdan geçiriyorum buz kalıplarına dolduruyorum dondurucuya atıyorum sonra o buz kalıplarından çıkarıp buzdolabı poşetine yada dondurma kaplarına o buz küplerini doldurup tekrar dondurucuya atıyorum her çorbasına bu küplerden 1 rer tane atıyorum aynı yöntemi rendelenmiş yaz domatesi çünkü kışa salça ve kış domatesi kullanmamamız gerekiyor tavuk semizotu havuş içinde yaptım geçen hafta eşim markette bal kabağı bulmuş en sonunda 1 kiloyu haşladım aynı yöntemle buz küpleri hazırladım şu anda dondurucumda 3 kiloluk yoğurt kovası dolusu sebze et tavuk domates v.s kış için buz küplerim hazır heleki sizler çalışan anneler olarak bence bu yöntemle bir kerede 2-3 saatinizi verirsiniz belki ama daha sonra aylarca rahat edersiniz çünkü gerçekten çok pratik oluyoor birde hazır pişmiş sebze mesela tarhana çorbası bile yapmış olsak bebişlerin o günkü sebze yeme hakkı için birer küp sebze ve kıyma yada tavuk ilave edilebilir bu yöntemi ı srarla herkese tavsiye edebilirim kızlar deneyin çok memnun kalcaksınız inan ben hindi etini bile bu yöntemle yaptım aklınıza gelebilecek her türülü yaz sebzesini hazırlıyabilirsiniz..
Aslıcım ben kıymayı 250 gr İkra için yağsız alıyorum onu 2 bardak suyla güzelce haşlıyorum biraz suluca blendırdan geçiriyorum buz kalıplarına dolduruyorum dondurucuya atıyorum sonra o buz kalıplarından çıkarıp buzdolabı poşetine yada dondurma kaplarına o buz küplerini doldurup tekrar dondurucuya atıyorum her çorbasına bu küplerden 1 rer tane atıyorum aynı yöntemi rendelenmiş yaz domatesi çünkü kışa salça ve kış domatesi kullanmamamız gerekiyor tavuk semizotu havuş içinde yaptım geçen hafta eşim markette bal kabağı bulmuş en sonunda 1 kiloyu haşladım aynı yöntemle buz küpleri hazırladım şu anda dondurucumda 3 kiloluk yoğurt kovası dolusu sebze et tavuk domates v.s kış için buz küplerim hazır heleki sizler çalışan anneler olarak bence bu yöntemle bir kerede 2-3 saatinizi verirsiniz belki ama daha sonra aylarca rahat edersiniz çünkü gerçekten çok pratik oluyoor birde hazır pişmiş sebze mesela tarhana çorbası bile yapmış olsak bebişlerin o günkü sebze yeme hakkı için birer küp sebze ve kıyma yada tavuk ilave edilebilir bu yöntemi ı srarla herkese tavsiye edebilirim kızlar deneyin çok memnun kalcaksınız inan ben hindi etini bile bu yöntemle yaptım aklınıza gelebilecek her türülü yaz sebzesini hazırlıyabilirsiniz..
her zamanki gbi yine süresin canım..tavuk ve kıyma suyunu denicem ama balkabağını anlamadım çorbasınamı katcaz onuda buz kalıbı halinde cokacimcoook
Saol o sizin iyi niyetiniz ve görüşleriniz hayatım biz şubat anneleri olarak hepimiz süperizz ayolll..
Şimdi bakk Elifcim balkabağını irice doğradım yıkadım 1 çay bardağı suyla haşlayıp blendırdan geçirdim buz kalıplarına doldurdum ama sakın benim gibi buz kalıplarını ağzına kadar doldurma benim gibi çıkarırken kalıbın birini kırma arkadaşım buz kalıplarını doldururken yarımdan biraz fazla doldur dondurucuya at benim buzdolabım gardolap tipi olduğu için bir tarafı dondurucu anında şoklama ayarı var 2 saatte donduruyor ben öyle yapıyorum yada normal deepfreze at donunca kalıplardan çıkar yani aynı yöntem teknik yine değişmiyor sonra onları bir dondurma kabına küpleri doldur tekrar dondurucuya att işte bu kadar daha sonra mesela bazen domatesi çok geliyor çorba ekşi oluyor ben hemen 1 küp balkabağı atıyorum o ekşiliğini alıveriyor mesela yoğurt çorbası ekşimi oldu yine 1 küp atınca tadını dengeliyor yani çeşitli şekillerde bu balkabağını kullanabiliriz ben özellikle kışın sonuna doğru bu balkabağı küplerini yaz için hazırlamayı düşünüyorum yazın balkabağı bulunmadığı için çünkü inanılmaz faydalı birsebzee..inşalklah anlatabilmişimdir
olur hayatım neden olmasın kabak çok faydalı bir sebze aynı zamanda kabak çekirdeğide öyle haftada 2-3 kere kullanabilirsin kış için yemek kabağınıda aynı yöntemle hazırlıyabilirsin..
kızlar ya çok şey öğreniyorum sizden özellikle fatoş çok teşekkürler.