anladım canım . bende doktoruma söyledim dedim dayanamadım test günümden önce baktım sonuç bu diye. çok sevindi. test günü tekrar baktır yükselmesine bakalım dedi sonra kontrol ayarlarız dedi. ilaçları kullanaya devam et dedi. bende bir kez kontrole giderim uzak çünkü doktor istanbulda sürekli kalamıyorum. eşim denizci çünkü. transfer de dahi yanımda olamadı.Canım hayırlı olsun tekrar. Bende aynı oyle yaptım bide ilkı olmadı 1 ay sonra 2. Yı yaptık. Dondurulmus ıle. İlkinde idrar testinde cıkmamıstı.zaten yokmus. 2.de cesaret edip gıttım kan testinde ohh mis cıktı.. Canım tüp bebek merkezini aradım ben.dedım kan testo sonucum o da dedı kı 12.gün bır daha kan ver o sonucu soyle dedı. Bazı ılacları degıstı. Sonra baya gun attı bana ama benle aynı gun aynı merkezde olan kıza erken cagırmıs kese için bende iş yerine Kagıt vermem lazımdı hamıle diye. O yuzden yakındaki özel hastaneye 1 hafta sonra gıttım zaten 1 oncekı adet tarihini baz alıyorlar ya 5 haftalık olmus kese olmustu. Gorduk sonra tam 10.gun hastanenin bedava kontrolu oldugunu ogrendık. 10 gun içinde 2.muayeene ücretsızmos madem oyle kalp atısını gıdıp duyalım dedık. 6. Hafta idi. 7.hafta izin günümde tüp bebek merkezine gıttım. Orda da muayene olduk baktık sonra da gitmedim merkeze. 2 kere de devlet hastanesine gıttık. Nerdeyse her hafta gıttım ınankı. 12.haftadam sonra özelde bır dr bulduk onla devam ediyoruz sımdı. Süreç boyle gıdıyo canım.
biz ilk selman laçin diye bi doktora gittik ama tam bir felaketti bana bir tane yumurta bile bulamadı ve söylemleri çok moral kırıcıydı. bu benim kaderimmiş amerikayada gitsem değiştiremezmişim diyordu. zaten hemen bıraktık o doktoru sonra erbil yapmur beyle karşılaştık çok şükür. ilk denemede 6 yumurtadan 3 tanesi döllendi 3. gün koydu ama olmadı malesef
sonraki ay busrfer havuz yapıcam dedi 2 kez daha yumurta topladı dondurdu 10 tane embiriyom olmuştu . ikitanesini koydu çok şükür kalanlarını dondurdu. yani diyeceğim ben bu yola başlarken bitiktim kesinlikle benden hiç bir şey olmayacağına indırılmıştım ilk doktor tarıfından. çok zor günler geçirdim ve bu durumla evlendikten 2 ay sonra karşılaştım. hani ne evliliğimi yaşayabildim belli aralıklarda eşim yanımda yoktu zaten. biz embiriyoları oluşturduk eşim mecburen çalışmak için denizlere dönemk zorundaydı. malum para gerektiren tedaviler.
şimdi söyledim sonucu ben nasıl durucam burada çalışıcam şimdi diyor hemen dilekçe yazar inerim diyor. dedim sakin ol
öyle yani canım hiç bir tüp bebek tedavisi kolay değil. allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. ben öğretmenim normalde ama bu yıl görevime devam edemedim psikolojik destek felan almıştım. ama çok şükür herşey allahtan diyorum artık. biz elimizden geleni yapıyoruz gerisi allahın taktiri ol der olur.