Mutfak Püf Noktaları dondurucuyane tur yiyecekler atiyorsunuz

E

EU2

Ziyaretçi
selam kizlar
biz iki kisilik bir aileyiz ve cogu seyi cope dokmeye kiyamiyorum
elimde cok bol yaparken hep cok oluyor
ozellikle pasta turleri icin cok celiskiliyim
siz kabartma tozlu ve mayali pasta kurabiye turlerini dondurucuya atiyormusunuz acele cevap
bugun cok guzel kabartama tozlu bi kurabiye yaptim
ama cok oldu dagitsammi saklasammi kararsizim
CADIARZU

ben size benim dondurucumdan et haricinde bulunanlardan soyleyim

yesil yani taze fasulye biber ve domates ile kavurup posetleyip sakladim
esimin arkadasi patlican getirmisti bir suru bende onlari karniyariklik kizartip posetledim
nohut haslayip posetledim
maydanoz yikadim temizledim kuruttum ve posetledim aninda cikar ve kullan cok pratik

senin yazdiklarinin yaninda kurabiye,pogaca,gibi yiyeceklerde konabilir,
mesela arta kalan yemeklerimi asla dokmem,hemen bi kaba koyar dondurucuya atarim,oglen yemekleri icin ideal oluyo,ekmegim vardir dondurucuda,ihtiyacim oldugu kadar cikaririm bu sayede ekmek israfida olmuyo,,,,,,,daha neler neler,,,,pilavim bile var yani,,,,,,,,

senin yazdiklarinin yaninda kurabiye,pogaca,gibi yiyeceklerde konabilir,
mesela arta kalan yemeklerimi asla dokmem,hemen bi kaba koyar dondurucuya atarim,oglen yemekleri icin ideal oluyo,ekmegim vardir dondurucuda,ihtiyacim oldugu kadar cikaririm bu sayede ekmek israfida olmuyo,,,,,,,daha neler neler,,,,pilavim bile var yani,,,,,,,,

himmm bugune kadar hic pasta atmamistim pogaca kurabiye falan hep millete dagitiyordum yazikmi degil demi bide bende yurt disindayim kapilarina kadar goturuyordum
bugun ilk defa deniycem bakalim
canim ekmegi arkadasimdan duymustum gercektende ayni atildigi gibi taptaze cikiyor dogrusu
ama yemek daha ic atmadim pilav pismis pilavmi harbiden cikinca guzel oluyormu

ayrica kizlar turkiyenin sucugu,pastirmasi,kasari, peyniri bizler burada bulamiyoruz(oraninki kadar guzel olmuyor varda))
ben onlarida turkiyeden bolca getirip atiyorum

canim ben hep koyarim kurabiye pogaca falan hic birsey olmuyo ciktigin ayni ilk gunku yaptigin gibi oluyo
yanliz kurabiye kek gibi cabuk kirilan seyleri hep saklama kutularima koyarim cok guzel oluyo misafir icinde cok gzel oluyo gelmeden once cikariyorum hazir oluyo hic ugrasmiom

ayrica kizlar turkiyenin sucugu,pastirmasi,kasari, peyniri bizler burada bulamiyoruz(oraninki kadar guzel olmuyor varda))
ben onlarida turkiyeden bolca getirip atiyorum

ben getiririm hep cnmbende atiyorum cok guzel oluyo hatta turkiyede ki pastanelerdeki kurabiyeleri cok severim ben onlari bile getiriyorum atiyorum saklama kutularima cnm istegi zmn cikarip yiyorum cok guzel oluyo

himmm bugune kadar hic pasta atmamistim pogaca kurabiye falan hep millete dagitiyordum yazikmi degil demi bide bende yurt disindayim kapilarina kadar goturuyordum
bugun ilk defa deniycem bakalim
canim ekmegi arkadasimdan duymustum gercektende ayni atildigi gibi taptaze cikiyor dogrusu
ama yemek daha ic atmadim pilav pismis pilavmi harbiden cikinca guzel oluyormu

tabi tabi,genelde biz dilimlenmis ekmek aliriz,mesela o ogunde 6 dilim yenecekse 6 dilim cikaririr,istersen yemekten bikac dakka onceden cikar buzu acilinca yersin,istersen hemen dost makinasinda isitarak yersin,senin agiz tadina kalmis,ayni tazelik ve lezzette oluyo,ben 98den beri burdayim ve ogunden bu gune hep oyle yaparim ekmegimi,,,,,,,
pilavida pismis bi sekilde koyuyorum,daha sonra mikrodalgada isittinmi,yeni yapilmis gibi oluyo,,,yerimseniben

canim ben hep koyarim kurabiye pogaca falan hic birsey olmuyo ciktigin ayni ilk gunku yaptigin gibi oluyo
yanliz kurabiye kek gibi cabuk kirilan seyleri hep saklama kutularima koyarim cok guzel oluyo misafir icinde cok gzel oluyo gelmeden once cikariyorum hazir oluyo hic ugrasmiom

ben getiririm hep cnmbende atiyorum cok guzel oluyo hatta turkiyede ki pastanelerdeki kurabiyeleri cok severim ben onlari bile getiriyorum atiyorum saklama kutularima cnm istegi zmn cikarip yiyorum cok guzel oluyo

tuh bugune kadar aslinda bosa vakit gecirmis gibi hissettim kendimi
evet evet canim istedi ya benim o kurabiyelerdennnnn
himmmmmm

tabi tabi,genelde biz dilimlenmis ekmek aliriz,mesela o ogunde 6 dilim yenecekse 6 dilim cikaririr,istersen yemekten bikac dakka onceden cikar buzu acilinca yersin,istersen hemen dost makinasinda isitarak yersin,senin agiz tadina kalmis,ayni tazelik ve lezzette oluyo,ben 98den beri burdayim ve ogunden bu gune hep oyle yaparim ekmegimi,,,,,,,
pilavida pismis bi sekilde koyuyorum,daha sonra mikrodalgada isittinmi,yeni yapilmis gibi oluyo,,,yerimseniben

tesekkurler canim yardimin icin
artik korkmadan aticam bende pasta boreklerimi

canım bende çoğu hamur işini dolaba korum...
biz 2 şişiyiz ikimizde çok yiyicide değiliz...bu yüzden her yaptığım çok çok artar...
ben bunları bayatlamdan hemen tazeyken dolaba atıyorum çıktığında sanki yeni pişmiş gibi...

1 kaç saat önceden çıkarsan kendi kendine bile çözülebiliyor...

canım ben birtek yaş pasta türü şeyleri koymadım...
poğaça börek kurabiye kek çok güzel duruyor...
ayriyeten haşladığım kuru fasülye nohutta fazla geldiğinde buzluğa koyuyorum hazır haşlanmış olduğu için pişirmesi rahat oluyor..

biber,lahana,yaprak sarma kısacası tüm dolmalardanda koyuyorum...(pişirmeden)
hazır olduğu için sonradan çok büyük kolaylık oluyor...
buna köfte çeşiitlerinide ekleyebiliriz...(pişirmeden)

ve arkadaşın dediği gibi benim dolaptada muhakkak ekmek bulunur...
ekmeğim fazla geldiğinde direk buzluğa korum...
ekmeği de ne kadar taze korsan o kadar taze çıkar...
1 saat önce çıkarsan kendiliğinden açılıp tap taze oluyor...

sigara böreğide hazır sarılı pişirmeden koyabilirsin....

Son düzenleme:
evet canim bende sarma koymustum gecen
bi keresinde yesil biber attim tum tum ama guzel olmadi ya
siz nasil atiyorsunuz
buara da ben dunku yaptigim pastayi bugun cikardim cok guzel oldu ya
yillardir israftaymisim ben ya artik ne kalsa aticamm

ben olabilecek herşeyi koyuyorum söylediklerinizi bende yapıyorum..
ilave olrak patlıcan biber közleyip kışın salatasını yapıyorum özelliklede kırmızı biber....
ayrıca domates doğrar biberleri doğrar koyarım kışın yemeklere pratik oluyor hemde seradan yememiş oluruz...
havucu haşlıyorum küp küp doğruyorum pilavlarıma koyoyorum...
yazın organik aldığım mısırları haşlıyor koyuyorum...
bamyayı taze fasülyeyi az yağda domatesle aıcık soteleyio koyuyorum..
kabakları küp küp soteleyip kışın yemek yapmak içim içlerini ouyp biraz kızartıp dolma yapmak için koyuyorum..
fasülye nohut herdaim haşlanmış durur...
birde süzme yoğurdu tavsiye ederim bu yoğurdun içine haşlanmış yarma diğer adıyla dövme deniyo tuzlu bi şekilde karıştırp koyabilirsiniz sonra kendiliğinden çğzündükten sonra çorbanızı pişirebilirsiniz..
kızlar daha çok ama aklıma bu kadar geldi...

ben dondurucuya pek birşey atmıyorum çünkü piştiğindeki tadı pek hoşuma gitmiyor ( taze fasülye vs.. ) ama kışın ıspanağı yıkayıp doğrayıp atıyrum , haşlanmış nohut, yemeklik biber,kek, kurabiye,bazen tereyağı,maydonoz...
bunun dışındakilerin tadı hiç hoşuma gitmiyor..beceremediğim için galiba ...

çok iyi yaa bende öyle yapıcam. peki kurabiyenin buzlarını nasıl çözüyorsunuz, buzdolabına alarak mı direk dışarı alarak mı?

kurabiye hiç koymadım ama kurabiyeyi pişirik uzun süre saklama kaplarında bekletip yedigimiz olmuştur...
Dayımın eşide eline ne gecerse koyar. Yakında cocuklafıyla bizide atarkafamçokkarıştı

ben olabilecek herşeyi koyuyorum söylediklerinizi bende yapıyorum..
ilave olrak patlıcan biber közleyip kışın salatasını yapıyorum özelliklede kırmızı biber....
ayrıca domates doğrar biberleri doğrar koyarım kışın yemeklere pratik oluyor hemde seradan yememiş oluruz...
havucu haşlıyorum küp küp doğruyorum pilavlarıma koyoyorum...
yazın organik aldığım mısırları haşlıyor koyuyorum...
bamyayı taze fasülyeyi az yağda domatesle aıcık soteleyio koyuyorum..
kabakları küp küp soteleyip kışın yemek yapmak içim içlerini ouyp biraz kızartıp dolma yapmak için koyuyorum..
fasülye nohut herdaim haşlanmış durur...
birde süzme yoğurdu tavsiye ederim bu yoğurdun içine haşlanmış yarma diğer adıyla dövme deniyo tuzlu bi şekilde karıştırp koyabilirsiniz sonra kendiliğinden çğzündükten sonra çorbanızı pişirebilirsiniz..
kızlar daha çok ama aklıma bu kadar geldi...

evet evet bu yarmali yogurt harika oluyor en cok sevdigim corba turu
bunu bende yapiyorum yani annem yapmis bende dolaba koydum

ben dondurucuya pek birşey atmıyorum çünkü piştiğindeki tadı pek hoşuma gitmiyor ( taze fasülye vs.. ) ama kışın ıspanağı yıkayıp doğrayıp atıyrum , haşlanmış nohut, yemeklik biber,kek, kurabiye,bazen tereyağı,maydonoz...
bunun dışındakilerin tadı hiç hoşuma gitmiyor..beceremediğim için galiba ...

canim bazen hic hos olmuyor gercekten
ama hepsinin bi teknigi varmis ona dikkat edersek guzel olurmus
ben dolmalik biber atmistim
cikardim sonra cope attim
megerse doldurup koncakmis

çok iyi yaa bende öyle yapıcam. peki kurabiyenin buzlarını nasıl çözüyorsunuz, buzdolabına alarak mı direk dışarı alarak mı?

canim ben gecen denedim direk disari aldim
hicde sulanmadan cikti harika oldu

kurabiye hiç koymadım ama kurabiyeyi pişirik uzun süre saklama kaplarında bekletip yedigimiz olmuştur...
Dayımın eşide eline ne gecerse koyar. Yakında cocuklafıyla bizide atarkafamçokkarıştı

sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey
evet ya kimiside abartiyor valla

merhaba kızlar!
bende bayramda şekerpare yapmıştım 12-13 tane arttı.dnemek için buzluğa koydum.birkaç gün önce misafirim geldi. ikramlarımın yanına çeşit olsun diye koydum.tadı aynıydı ve harikaydı.yeni yaptığımı sandılar ben de bozmadım :)))

birde petibörle pudingle yapılan kolay bir pasta var ya bir kat puding bir kat büskivi.
işte onu da dnedim o da çok güzel olmuştu.tavsiye ederim.
ben artan pilavları buzluğa koyarım ama sarma-dolma iç malzemesinde kullanmak üzere.pilav olarak tadı güzel olmuyor bence.

birde petibörle pudingle yapılan kolay bir pasta var ya bir kat puding bir kat büskivi.
işte onu da dnedim o da çok güzel olmuştu.tavsiye ederim.
ben artan pilavları buzluğa koyarım ama sarma-dolma iç malzemesinde kullanmak üzere.pilav olarak tadı güzel olmuyor bence.

evet o pastayi bende cok yaparim ve cok severim
ama gerek kalmiyor dolaba koyamiyorum esim bir gunde midesindeki dolaba atiyorsırnaşık şey

X