Mutfak Püf Noktaları Dondurucuya muhallebi konur mu?

minikbeyazbulut

Bir varmış, bir yokmuş..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
352
3
42
Arkadaşlar, ben ani misafirler için dondurucuya bir şeyler atmak istiyorum da aklıma takıldı,
acaba muhallebi, pelte, jöle, krema gibi tatlılar da dondurucuda saklanabilir mi?
Yapan, sonucunu gören oldu mu acaba? :icecream:

e zaten onları yapmak uzun sürmüoki tadı bozulur bence

Aslında doğru söylüyosun arkadaşım ama bazen temizlikle falan uğraşman gerekiyor veya başka işin oluyor. Birkaç saat önceden buzluktakileri çıkarmak rahat oluyor telaş etmemek açısından. Benim de aklıma geldi, acaba tadı, kıvamı bozulur mu diye. Ondan sordum. kaydirigubbakcemile5

kesinlikle süt ve süt ürünleri çok çabuk bozulan gıdalar...
süt ve yoğurt üzerinde yazar zaten açıldıkdan sonra 2 gün içinde tüketilmeli...
bunları özellikle dondurucuda saklamak ve çözdürmek çok zararlı...

bakteriler çabuk üreyebiliyor..

evde yapılan sütlü ürünler ve yoğurt dondurucuda saklanmamalı. besin değerlerini de kaybederler, dolaptaki kokuları hemen alırlar, çözündükten sonra bozulurlar.
diyeceksiniz "dondurmada sütten yapılıyor ama günlerce muhafaza ediyoruz" çünkü dondurma çeşitli maddelerle ve işlemlerle mutfağımıza geliyor.

Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için bu işlem besinlerin hücre zarını çatlatarak ürünlerde besin değeri kayıplarına neden olur. SuperFresh IQF yöntemini uygulayarak, ürünleri – 40 ° C ‘de şoklama yoluyla dondurarak içindeki besin değerleri ve vitaminlerini ilk günkü tazeliklerinde korumayı sağlar.

sütlü mamülleri mümkün olduğunca hızlı tüketmek daha hoş olacaktır. sağlıcakla a.s.

Teşekkürler herkese! opuyorumnanaktan
Sakardeniz, hazır dondurulmuş gıda alırken IQF yöntemini kullanan markaları mı seçmemiz gerekir yani? Paketin üzerinde yazar mı bu bilgi?

ayrıca jöle suyla yapıldığı için bozulma olayı olmaz. ama onda da donduktansonra eriğince eski pelte halini almaz, çünkü onun fiziki yapısı bozulmuş olur. dolabın normal gözünde saklanabilir jöle gibi tatlılar.

X