nedir bu doktorlardan çektiğim? kafamı acayip karıştırıyorlar. :mymeka: binbir emekle dondurucuya sağdığım sütlerden koydum. Allah korusun sütüm kesilirse ya da işe başladığımda faydası olur diye düşündüm. bu sütleri 2 ay içinde kullanıp yenilerini stokluyorum. neyse... bebeğim, birkaç gündür aşırı huysuz... bunu doktora ifade etmeye çalışırken dondurucudaki sütleri kullandığımı söyleyince "bu sütlerin hiç işe yaramadığını, vitaminlerinin, değerlerinin yok olduğunu" söyledi. ya eğer işe yaramıyorsa niye süt kabı, süt poşeti vs. satıyorlar ki. ben boşuna mı süt biriktirdim?
nedir bu doktorlardan çektiğim? kafamı acayip karıştırıyorlar. :mymeka: binbir emekle dondurucuya sağdığım sütlerden koydum. Allah korusun sütüm kesilirse ya da işe başladığımda faydası olur diye düşündüm. bu sütleri 2 ay içinde kullanıp yenilerini stokluyorum. neyse... bebeğim, birkaç gündür aşırı huysuz... bunu doktora ifade etmeye çalışırken dondurucudaki sütleri kullandığımı söyleyince "bu sütlerin hiç işe yaramadığını, vitaminlerinin, değerlerinin yok olduğunu" söyledi. ya eğer işe yaramıyorsa niye süt kabı, süt poşeti vs. satıyorlar ki. ben boşuna mı süt biriktirdim?
bir arkadaş farklı tarihteki sütleri karıştırıp veriyormuş.tv de bir dr izlemiştim farkıl tarihteki sütleri karıştırmayın ayrı ayrı verin demişti..
vitaminlerini kaybettiğini bende sanmıyorum ama şöylede bir soru takılıyor aklıma.her ay anne sütünün içeriği değişiyor.mesela ilk ayla 3.ay anne sütü arasında farklılık oluyor.besin değerleri bebeğin ihtiyacına göre değişiyor.ilk aylarda sağılan sütler sonraki aylarda bebeğin ihtiyacını nasıl karşılıyor???
tatlım işe yaramamasının sebebi her dönem anne sütü farklı salgılanıyor bebeğin büyüdükçe ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. yani süt sağabilirsin evet ama o sütü aylar sonra kullanmak bebeğin beslenmesine yaramayacaktır. sütü bir kaç gün içinde tüketmelisin. bebek büyüdükçe ihtiyaçları da değişiyor, anne sütünün kalitesi de. uzun süreli süt stoklayıp saklamak doğru değil.
Canım farklı tarihteki sütler derken 2. ayın sütü ile 5. ayın sütü değil tabiki. Arasında 2 -3 gün olan tarihli sütler. Zaten ilk aylarda süt stoklamaya gerek olmaz ki bebek sürekli emiyor. 3. aydan sonrada zaten öyle aylarca kullanacak kadar stoğunuz olmuyor sürekli değişiyor tarihler önemli olan her defasında en eski tarihli sütü kullanmak.
tabiki canım farklı tarihler derken dr.da zaten ay farkından değil gün farkından söz etti.farklı aylardaki sütler karışırmı zaten.dr her sağılan süt ayrı olarak verilmeli dedi..
derin donduruda da, buzlukta da saklanabiliyor; ama saklama süresi değişiyor olsa gerek. ben önceleri eksi 24 derecede saklıyorken, şimdilerde eksi 22' de saklıyorum.dondurucu derken dipfriz yani derin dondurucu mu yoksa 2 kapılı buzdolabının buzluk kısmımı arkadaşlar???????????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?