• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi dondurucudaki sütlerle ilgili öğrendiklerim beni üzdü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sezince

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
445
4
96
Diğer
nedir bu doktorlardan çektiğim? kafamı acayip karıştırıyorlar. :mymeka: binbir emekle dondurucuya sağdığım sütlerden koydum. Allah korusun sütüm kesilirse ya da işe başladığımda faydası olur diye düşündüm. bu sütleri 2 ay içinde kullanıp yenilerini stokluyorum. neyse... bebeğim, birkaç gündür aşırı huysuz... bunu doktora ifade etmeye çalışırken dondurucudaki sütleri kullandığımı söyleyince "bu sütlerin hiç işe yaramadığını, vitaminlerinin, değerlerinin yok olduğunu" söyledi. ya eğer işe yaramıyorsa niye süt kabı, süt poşeti vs. satıyorlar ki. ben boşuna mı süt biriktirdim?

nedir bu doktorlardan çektiğim? kafamı acayip karıştırıyorlar. :mymeka: binbir emekle dondurucuya sağdığım sütlerden koydum. Allah korusun sütüm kesilirse ya da işe başladığımda faydası olur diye düşündüm. bu sütleri 2 ay içinde kullanıp yenilerini stokluyorum. neyse... bebeğim, birkaç gündür aşırı huysuz... bunu doktora ifade etmeye çalışırken dondurucudaki sütleri kullandığımı söyleyince "bu sütlerin hiç işe yaramadığını, vitaminlerinin, değerlerinin yok olduğunu" söyledi. ya eğer işe yaramıyorsa niye süt kabı, süt poşeti vs. satıyorlar ki. ben boşuna mı süt biriktirdim?

Canım olurmu öyle şey yaa. O doktorun kafasında var bence. İki ay önce çalışmaya başladım ilk 10 gün dondurucudaki sütleri verdim. sonrada arada bir sağıp dolaba atmışlığım oldu yani haftanın 3 günü evdesin haliyle cumadan sağdığın sütü getirip dondurucuya koyuyorsun. Hem öyle olsa bizim doktorda bişeler söylerdi dimi? dondurucuya atoyırum dedim tarih sırasına göre kullanın dedi. Her poşet aynı miktarda çıkmıyor napcam dedim karıştırabilirsin dedi. şimdi bizim doktor mu tuhaf anlamadım gitti..
Ayrıca besleyici değeri olmasa benim oğlum bitmiş demektir. Ne yani anne sütünü dondurmayalım mama mı verelim?

benim de moralim fena bozuldu. dondurucudaki sütlerim olmasa ne yaparım ben. mama vermek istemiyorum. nihayetinde akşama başka bir doktorun özel muayenehanesine gitmeye karar verdik. bakalım ne diyecek?

Bencede öyle yap canım. Benim arkadaşım çocuğunu dondurucudaki sütlerle büyüttü gayette sağlıklı oğlu şimdi 2 yaşında. bence başka doktorla görüş doktordan doktora fark ediyor. Mesela bir arkadaşımın 8 aylık kızı var onun doktoruda çorbasına kıvırcık marul koyun demiş. Anlayacağın doktordan doktora değişiyor.

Bunu da ilk defa duydum. Internette, kitaplarda pek çok kaynak, araştırmalar hiçbir besin değerinin kaybolmadığını yazıyor. Hem bizim yediğimiz meyve, sebzeler de besin değerini kaybetmiyor, taze gibi yiyoruz. Öyle olmasa böyle bir sektör oluşmazdı. Bence sen çoğunluğun dediğini dinle. Mutlaka karşı çıkanlar da olacaktır ama ortada araştırmalar var.

canım sana tavsiyem bir an önce değiştir bu doktoru hem demir baktırmak için bebeği geceden aç getir diyor hem böyle şeyler söylüyor..tabi aynı doktorsa..

çok saçma, olur mu öyle şey, bence de değiştir doktorunu... ben de sağdım saklıyorum derin dondurucuda. doktorum da birşey demedi..

evet, aynı doktor. az önce başka bir doktora gittik. dondurucudaki sütlerle ilgili sorduğum soruya güldü. dondurucudaki sütlerin değerini yitirmeyeceğini açıkladı. kan ilaçları için tahlile gerek duymadığını da belirtti. ya içim nasıl rahat etti anlatamam. yardımlarınız, fikirleriniz için hepiniz çok sağolun.

dr nerden almış dıplomayı ya..........bebeklerım üç ay kaldı kuvezde heo sagıdım koydum dolaba cok sukur beslendıler saglıkla sımdı evdeyız canım rahat ol

cnm değerin gitse bile anne sütü anne sütüdür mamayla bir olur mu hiç... boşver kafanı bulandırma bak ne güzel diğer dr da bişi olmaz demiş unut gitsin diğerinin zırvalıklarını

bnce o doktorun bu yanlış yönlendirmesini tabipler odasıylada paylaşmalısın.. saçmalıkk

bir arkadaş farklı tarihteki sütleri karıştırıp veriyormuş.tv de bir dr izlemiştim farkıl tarihteki sütleri karıştırmayın ayrı ayrı verin demişti..
vitaminlerini kaybettiğini bende sanmıyorum ama şöylede bir soru takılıyor aklıma.her ay anne sütünün içeriği değişiyor.mesela ilk ayla 3.ay anne sütü arasında farklılık oluyor.besin değerleri bebeğin ihtiyacına göre değişiyor.ilk aylarda sağılan sütler sonraki aylarda bebeğin ihtiyacını nasıl karşılıyor???

tatlım işe yaramamasının sebebi her dönem anne sütü farklı salgılanıyor bebeğin büyüdükçe ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. yani süt sağabilirsin evet ama o sütü aylar sonra kullanmak bebeğin beslenmesine yaramayacaktır. sütü bir kaç gün içinde tüketmelisin. bebek büyüdükçe ihtiyaçları da değişiyor, anne sütünün kalitesi de. uzun süreli süt stoklayıp saklamak doğru değil.

bir arkadaş farklı tarihteki sütleri karıştırıp veriyormuş.tv de bir dr izlemiştim farkıl tarihteki sütleri karıştırmayın ayrı ayrı verin demişti..
vitaminlerini kaybettiğini bende sanmıyorum ama şöylede bir soru takılıyor aklıma.her ay anne sütünün içeriği değişiyor.mesela ilk ayla 3.ay anne sütü arasında farklılık oluyor.besin değerleri bebeğin ihtiyacına göre değişiyor.ilk aylarda sağılan sütler sonraki aylarda bebeğin ihtiyacını nasıl karşılıyor???

Canım farklı tarihteki sütler derken 2. ayın sütü ile 5. ayın sütü değil tabiki. Arasında 2 -3 gün olan tarihli sütler. Zaten ilk aylarda süt stoklamaya gerek olmaz ki bebek sürekli emiyor. 3. aydan sonrada zaten öyle aylarca kullanacak kadar stoğunuz olmuyor sürekli değişiyor tarihler önemli olan her defasında en eski tarihli sütü kullanmak.

tatlım işe yaramamasının sebebi her dönem anne sütü farklı salgılanıyor bebeğin büyüdükçe ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik. yani süt sağabilirsin evet ama o sütü aylar sonra kullanmak bebeğin beslenmesine yaramayacaktır. sütü bir kaç gün içinde tüketmelisin. bebek büyüdükçe ihtiyaçları da değişiyor, anne sütünün kalitesi de. uzun süreli süt stoklayıp saklamak doğru değil.

aynen katılıyorum..

Canım farklı tarihteki sütler derken 2. ayın sütü ile 5. ayın sütü değil tabiki. Arasında 2 -3 gün olan tarihli sütler. Zaten ilk aylarda süt stoklamaya gerek olmaz ki bebek sürekli emiyor. 3. aydan sonrada zaten öyle aylarca kullanacak kadar stoğunuz olmuyor sürekli değişiyor tarihler önemli olan her defasında en eski tarihli sütü kullanmak.

tabiki canım farklı tarihler derken dr.da zaten ay farkından değil gün farkından söz etti.farklı aylardaki sütler karışırmı zaten.dr her sağılan süt ayrı olarak verilmeli dedi..

tabiki canım farklı tarihler derken dr.da zaten ay farkından değil gün farkından söz etti.farklı aylardaki sütler karışırmı zaten.dr her sağılan süt ayrı olarak verilmeli dedi..

walla sütü çok olan öyle versin karıştırmasın ama ben karıştırmak zorundayım. Çünkü bir sağdığımda 100-120 çıkarken diğerin de 30-40 cc ancak çıkıyor. Mecbur eksik kalana başka süt poşetinden ekliyorum. Doktorumda karıştırabilirsin dedi.İlk başta bende karıştırmadım ama bir dünya sütüm ziyan oldu. Şimdide süt sıkıntısı çekiyorum işe giderken eve bırakabildiğim 170 cc sütle çocuğum napcak diye düşünürken aklıma çöpe dökülen sütler geliyor üzülüp pişman oluyorum. Karıştırsaydım en azından şimdi içebileceği süt yedeği olurdu diye. son iki aydır karıştırıp veriyorum hiçte bişe olmuyor. Anne sütü anne sütüdür. İlk zamanların bolluğuna güvenip karıştırmam diye düşünen varsa işe başlayınca süt azalıyor bilginiz olsun. İnşallah sizler karıştırmak zorunda kalmazsınız.

bende birçok programda dinledim dondurucuda saklabiliyor tarih sırasına göre koyun en önce koyduğunuzu ilk çıkarın.. Boşuna mı o kadar süt saklama gereçleri var saçmalamış dr. Bu zamanda anneler çalışıyor stokta herkes süt bulunduruyor.. Bir zararı da görülmemiş bu zamana kadar..

dondurucu derken dipfriz yani derin dondurucu mu yoksa 2 kapılı buzdolabının buzluk kısmımı arkadaşlar???????????
derin donduruda da, buzlukta da saklanabiliyor; ama saklama süresi değişiyor olsa gerek. ben önceleri eksi 24 derecede saklıyorken, şimdilerde eksi 22' de saklıyorum.

Back