• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dondurucuda kek,poğaça,hamurişi..

moonna

Nirvana
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.711
3.290
698
merhaba arkadaşlar.yeni bir eve taşındım ve önümüzdeki birkaç haftada çok sayıda misafir bekliyorum.benim sorum dondurucuda pişmiş kek,poğaça,kurabiye ..vs saklasam,nasıl saklamalıyım ve çıkarınca aynı tazeliğinde oluyormu?kış için sebze vs koyuyorum ama hamur işi hiç denemedim.tecrübelerinizi paylaşırmısınız lütfen:71:

Kekler, poğaçalar, kurabiyeler, börekler, dondurucuda saklanmak için en uygun pişmiş yiyecekler.

Her zaman yapmayı planladığım ama bugüne kadar tam olarak başaramadığım durum.

Yani ara ara yapıp atarım dondurucuya ama komple bu şekilde misafir ağırlamak hakkaten çok rahat; kan ter içinde kalmadan.:49:

Kekler, poğaçalar, kurabiyeler, börekler, dondurucuda saklanmak için en uygun pişmiş yiyecekler.

Her zaman yapmayı planladığım ama bugüne kadar tam olarak başaramadığım durum.

Yani ara ara yapıp atarım dondurucuya ama komple bu şekilde misafir ağırlamak hakkaten çok rahat; kan ter içinde kalmadan.:49:

evet,en azından poğaçanın kekin hazır olması bile bana büyük kolaylık sağlayacaktır.ama ya olmazsa,yeni yapılmış hissi kaybolursa diye cesaret edemiyorum.:26:
peki sizin dondurucuya attıklarınızda bi değişiklik oldumu hiç?yoksa o tazecik yeni yapılmış hissi duruyomuydu:49:

evet,en azından poğaçanın kekin hazır olması bile bana büyük kolaylık sağlayacaktır.ama ya olmazsa,yeni yapılmış hissi kaybolursa diye cesaret edemiyorum.:26:
peki sizin dondurucuya attıklarınızda bi değişiklik oldumu hiç?yoksa o tazecik yeni yapılmış hissi duruyomuydu:49:

arkadaşım merhaba,ben sürekli hamur işi yaptığımda buzluğa atarım ki misafirim hiç eksik olmaz ve benim kurtarıcım dır onlar.özellikle poğaçalarını,böreklerini pişir ama koku geçirmeyecek buzdolabı poşetlerine koy at buzluğa misafirin gelmeden önce çıkar buzu çözülsün servis yapacağın zaman 10 dk fırına ver yeni pişmiş gibi oluyo.yada mikrodalgan varsa buzluktan çıkar mikrodalgaya at.ama özellikle buzdolabı poşetine koy ve ağzını sıkıca bağla ki buzluk kokusu sinmesin..

ben poğaça ve keki pişirip, böreği pişirmeden atıyorum canım. poğaçayı misafirlerin gelmeden önce çıkar oda sıcaklığında kalsın misafirler gelince de yağsız tavada ısıt taptaze olur. hazırlanmış böreği de suyun altına sokup ıslatıyorum sonra da yumurtalı sütlü ya da yoğurtlu karışıma iyice buluyorum mis gibi oluyo sürekli yaptığım şeyler. pişman olmazsın şekerim ama arkadaşın da dediği gibi buzdolabı poşetinde sakla muhakkak... kolay gelsinn

cevaplar için teşekkürler :54:birde keki dilimleyipmi koyuyosunuz yoksa kalıptan çıkarıp ,poşetleyip oldugu gibimi koyuyorsunuz.sonra dilimlerken zor olmuyormu?

cevaplar için teşekkürler :54:birde keki dilimleyipmi koyuyosunuz yoksa kalıptan çıkarıp ,poşetleyip oldugu gibimi koyuyorsunuz.sonra dilimlerken zor olmuyormu?

canım ben keki dilimleyip koyuyorum poşetlere,çözülmesi kolay oluyo.tüm koyunca biraz zor çözülüyo canım.ama ben keki genelde o gün yaparım.diğerleri hazır olunca bi keki çırparım hemen bi de salata yaparım.oh mis mis:36:kolay gelsin canım.

cnm yeni evin hayırlı olsunn güle güle oturrrr:71::71:
ben poğaca sık sık yapar koyarım vede aynı tazelikte duruyooo poğacaları çıkardıktan soraaa fırında ısıtıyorum çok güzel oluyoooo ama diğerlerini bende denemedimmm...
ama yufkadan sigara böreği yapıp koyuyorum mesela ama kızartmadan tabiiii çok güzel oluyoooo:56::56::56:dene derimm...
bide elmalı pasta ve tuzlu pasta da çok koyarım bunlar aynı tazeliğini koruyo afiyet olsun cnmmmm dene derimmm:16::16:

kızlar bende deneyeyim yaaa valla saol konu açan arkadsım ve cevap veren arkadaslar sizlerede teşekkür

çookk teşekkür ederim kızlar.sigara böreğini denemiştim.dondurucudan çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürüp fırınladım.çok güzel oluyor.şimdi poğaça yaptım ve yaparken arkadaşım aradı yarın bana gelicek.şimdi ben bu poğaçalardan dondurucuya atsamda yarın çıkarıp ısıtsam diyorum.mayalı poğaça dışarda bir gün beklese bile önceden oldugu belli oluyo çünkü.en iyisi dondurucuya atıp yarın ısıtmak:61:

bende elmalı pasta yapıyorum once bı tepsıye dızıyorum atıyorum buzlukta bıraz donuyo 2 3 saat
ardından çıkarıp onları buzdolabı pışetıne koyuyorum yanı pişmeden yapıyorum bunları
mısafır gelmeden 2 saat once falanda atıp fırına pışırıyorum ardından pudra şekerıne buluyorum
çok guzel oluyo tazecık ben sevıyorum.bide arada bı mantı yapıp atıyorum o da çok ıyı oluyo
bırde alakasız ama et köfte yoğurup şekıl verıp bı tepsıye dızıp koyuyorum
hazır kofte gıbı darda kalınca çok rahat oluyo hemencık pışırıverıyorum

birkaç arkadaşım dondurucuya kek, poğaça koy demişler ama ben önermem.birkaç kez denedim dondurucunun kokusu siniyor ve taze olmuyor.ben börek ve yaprak sarması koyuyorum onlarıda pişirmeden.pişirilerek konulan malzemeler kokuyor.ben dondurucuya banyolu börek koyarım.
mesala milföydende tatlı veya tuzlu pasta yapabilirsin.akşamdan yapılan muhallebili tatlılar, kurabiye yapabilirsin.bunlar ertesi gün daha güz<el olur.ben genelde böyle yaparım.akşamdan kurabiye, muhallebili tatlı yaparım.patatesli börek yapacaksamda akşamdan yaparım.buzdolabına koyarım.misafirimnin geleceği saate yakın pişiririm.yanınada makarna salatası veya patates salatası yaptın mı 4 çeşit olur.o da yeter.birde milföylü börekte kolay olur.yufka yapmazsan peynirli milföylü börek yapabilirsin.umarım yardımcı olmuşumdur.ben dondurucudan çıkan pastaları sevmiyorum ve yerken bilirim.o yüzden akşamdan yapacağım pastaları yaparım.ertesi günüde salata veya kısır hazırlığı birde böreğim kalır.hemde taze taze olur.

kek yumurta kokuyor, poaçanın kabarıklığı sönüyor ve asla taze olmuyor.

akşamdan tepsi böreğini yap üzerine susamı atmadan sretç filmle buzdalobında beklet misafirler gelince susamını at frıa ver, börek bekleyince mükemmel oluyor.

birkaç arkadaşım dondurucuya kek, poğaça koy demişler ama ben önermem.birkaç kez denedim dondurucunun kokusu siniyor ve taze olmuyor.ben börek ve yaprak sarması koyuyorum onlarıda pişirmeden.pişirilerek konulan malzemeler kokuyor.ben dondurucuya banyolu börek koyarım.
mesala milföydende tatlı veya tuzlu pasta yapabilirsin.akşamdan yapılan muhallebili tatlılar, kurabiye yapabilirsin.bunlar ertesi gün daha güz<el olur.ben genelde böyle yaparım.akşamdan kurabiye, muhallebili tatlı yaparım.patatesli börek yapacaksamda akşamdan yaparım.buzdolabına koyarım.misafirimnin geleceği saate yakın pişiririm.yanınada makarna salatası veya patates salatası yaptın mı 4 çeşit olur.o da yeter.birde milföylü börekte kolay olur.yufka yapmazsan peynirli milföylü börek yapabilirsin.umarım yardımcı olmuşumdur.ben dondurucudan çıkan pastaları sevmiyorum ve yerken bilirim.o yüzden akşamdan yapacağım pastaları yaparım.ertesi günüde salata veya kısır hazırlığı birde böreğim kalır.hemde taze taze olur.

bu koku sinmesi dondurucu veya dolabın markasıyla alakalı sanırım mehtap.ben çok memnunum.bir çok hamur işi kek kurabiye türü yiyeceklerimi saklayabiliyor ve gerektiği zaman ısıtıp ya da çözdükten sonra ikram edebiliyorum.poğaçaları çözdükten sonra fırına atıyorum önceden, yumuşaklığını ve kabarıklığını bozmuyor.hatta pişmiş yemek bile arttıysa atmaktansa saklıyorum dondurucuda.bir sıkıntı yaşamadım.tabiki taze yapıp yemeye ve ikrama benzemez.çalışanlar için ve artanları ziyan etmemek için güzel bir yol.ama kardeşim bunu yapamıyor, onun dolabında senin dediğin gibi koku sinmesi olabiliyor.o şikayetçi.

Son düzenleme:
derindondrcum hiç kokmaz benim..
koydğum herşeyide çift streçle koyarım..
her hafta neredeyse eşim için yapar koyarım işe giderken kahvaltı için bi tane çıkarır yer...

tazesiyle çıkarıp çözdürdüğümü ayırt edemezsiniz..

derindondrcum hiç kokmaz benim..
koydğum herşeyide çift streçle koyarım..
her hafta neredeyse eşim için yapar koyarım işe giderken kahvaltı için bi tane çıkarır yer...

tazesiyle çıkarıp çözdürdüğümü ayırt edemezsiniz..

evet saklanılan kap da önemli. streç ve tupperware in saklama kaplarını kullanıyorum bende.

hanımlar bende maalesef o kokuyu alıyorum:26: dolabıma pişmiş hiçbir şey koyamıyorum:50:
belki size tuhaf gelicek ama tereyağını bile buzluktan çıkarına yiyemiyorum bu nedenle kek poğaça türünü hiç denemedim bile:97:
acaba bende mi var tuhaflık ama başka arkadaşlarda yazmışlar koku olayını:61:

bende koyarim dondurucuya hersey. pogaca filan koysakta iyi olur aslinda ama genelde yaptigim gun yenip bitiyor zaten gerek kalmiyor. kek filanda koymayiz ama mesela sarmayi pisirmeden koyarsaniz kokmaz. ben pek sikayetci degilim ya. tabiiki cogu sey tazesi gibi olmaz, ama herseyide ayni gun yapamiyorsun maalesef.

Arkadaşlar mayalı hamurdan yapılan hiç bir şeyi buzluğa atmamak gerekirmiş gittiğim kurstaki pasta şefi öyle söylemişti.Bende sizler gibi bir çok şeyi yapıp atıyorum sadece misafire değil o gün yenmeyecekse kekin yarısını kesip saklama kabına koyuyorum kabıda streçleyip öyle atıyorum buzluğa börek-mayasız poğaça ne yapmışsam buzluğa atıyorum ya bi misafir geldiğinde yada canım istediğinde çıkarıyorum mikrodalgada ısıtıyorum yeni yapmış gibi tazecik oluyor.Koku falanda olmadı hiç bende.

arkadaşlar bugün ilk kez denedim.dondurucuda hamur işi olayını.dün yazmıştım,poğaçaları attıgımı ve bugün arkadaşım gelmeden çıkarıp,ikram ediceğim zaman ısıttım.hiç bir sorun olmadı tadında yada kokusunda bi fark yoktu.ayrıca kek yapmıştım onuda bugün deneme amaçlı sadece iki dilim koydum.tad yada kokuda değişiklik olucakmı bi süre sonra çıkarır bakarım artık.kurabiyedende kalanları koydum 3-5 adet yine deneme amaçlı.çıkarıp çözdürünce yazarım sonucu.ama poğaçada hiçbir fark yoktu:56:
buzdolabı poşetine koyup ardından başka bi poşete bağlayıp koydum ki hava alıp koku sinmesin diye..:61:

Back
X