• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurucuda et saklama yöntemleri

leylacv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
453
131
103
32
Selam hanımlar
Et konusundan muzdarip biri olarak sizlere yeni bir sorum var. Ben kurban geldiğinde aynı gün eti kuşbaşı yapıp dondurucuya atıyorum ama sonra çıkarıp pişirince sakız gibi oluyo taş kesiliyor. Lokum gibi yumuşak bir et için ne yapmalı? Et dinlendirmek nasıl oluyor nerde ne kadar dinlendirebiliriz? Mesela bu kurban ağustosa denk gelecek dışarda dinlendirince et bozulur mu dolapta dinlendirsek olur mu? Eti kavurup mu dondurucuya atmalı yoksa olduğu gibi çiğ mi? Kavurup atılacaksa bu işlem nasıl olmalı neye dikkat etmeli? Kavurmaları yumuşacık olan hanımlar lütfen yardım edin ne yapabilirim ? :(

Lokum gibi et için taze et alacaksınız.
Dondurucuya giren değişiyor mutlaka.
Annem bir kez kavurma yapmıştı, o daha iyiydi.

evet birkaç yıldır sıcaklara denk geliyor bence dışarıda dinlendirilmez. ama sıcağıyla da koyulmamalı. şahsen ben 1 gün kadar dolapta dinlendirip sonrasında kavurmadan çiğ olarak kilitli poşetlere koyup buzluğa atıyorum. kilitli poşet çok pratiğime gitti yer açısından. bir tek buzluğum var her sene sıkıntı yaşıyordum bu iyi oldu. eti zamanı gelince pişirdiğimde de hiç öyle sert olmuyor. kurbandan fark edebilir veya pişirme şeklinizden

Ben çiğden donduruyorum parçalara ayırıp. Çıkarıp çözdürünce süt ve yağ ile 1 2 saat dinlendirin. Sonra ocağa koyun..

Kurban eti konusu problem ya. Bizim için et ayıranlar ancak 2 3 gün sonra verebiliyorlar o yüzden direk dondurucuya atmak zorundalar. Ben de yapacağım zaman mecburen komple çözdürüp haşlayıp dondurmak zorunda kalıyorum..

Etleri kuşbaşı kesip içine yağından da doğruyorum Sonra cozudurup yarim ve ya bir bardak su koyup pişiriyorum. Guzel oluyor.

Kurbanda saklanacak kadar et olur mu yav?
Çocukluğumda da ister kesilsin ister kesenler getirsin pişirilir eş dost hısım akraba yenirdi. Hatta annemin kavurma yapıp öğrencilere dağıttığını bilirim. Küçük kavanozlara koyardı bir iki pişirimlik.
Dondurucuda et saklamıyorum. Belki siz de kavurma olarak saklayabilirsiniz.

Çocukluğumda da ister kesilsin ister kesenler getirsin pişirilir eş dost hısım akraba yenirdi. Hatta annemin kavurma yapıp öğrencilere dağıttığını bilirim. Küçük kavanozlara koyardı bir iki pişirimlik.
yaa evet eşim tarafında gördüm ben de bunu. bizde hayvan kesilir ziyarete gelenler için kaç kilo neyse kavurulur. kalanlar buzluğa gider birkaç ay da idare eder. eşim tarafında öyle değil ama hayvanı tamamen kavuruyorlar herkes oturup afiyetle yiyor akrabalarla. sadece yağına et karıştırıp kıyma çektiriliyor o kadar. hangisi daha iyi bilemedim ben vejiyim :D

yaa evet eşim tarafında gördüm ben de bunu. bizde hayvan kesilir ziyarete gelenler için kaç kilo neyse kavurulur. kalanlar buzluğa gider birkaç ay da idare eder. eşim tarafında öyle değil ama hayvanı tamamen kavuruyorlar herkes oturup afiyetle yiyor akrabalarla. sadece yağına et karıştırıp kıyma çektiriliyor o kadar. hangisi daha iyi bilemedim ben vejiyim :KK70:
Bol bol dağıtılır kalan kavrulur bayramda yenir işte. :)
Bence bayramın ruhuna uygun olan bu.

Donmus eti ben duduklude bisiriyorum.. Lokum gibide oluyor.. Et eridikten sonra duduklude etin renk alisaya kadar cevir.. Etine göre tuzunu ve baharatlarini ekle.. Etin sulu istiyorsan su döke bilirsin. Istemiyorsan az miktarda su dökersin.. Duduklu ötugunde sapını aşaga indirip 30~45 dk arasi pisiriyorum.. Cogunlukla 30 dk geciriyorum... Dünkü yememi aynı bunun gibi yapmistim.. Konu nu dün acmis olsaydin foto cekip yolardim.. Az bişi kalmisti dolapa koydum.. Bugun yogurt corbasi yaptim, etimle beraber iftarda yerim..

Büyükbaş kesiyorsan etrafa bol bol dağıttığın halde bile eve baya kalıyor. Tek buzluk bile yetmiyor hatta.

Biz büyük çöp poşetlerini yere yayıp, etleri kesimden geldiği halde üstüne koyuyoruz. Hiç kesmeden. 1 gece öyle bekliyo balkonda. Diğer gün kıyma veya kuşbaşı yaptırıp buzluğa atıyoruz.

Pisirme teknigini değistir .Et eriyince önce susuz kavur .Etin dışı mühürlenmis olur .
Sonra salca yada su ekleyebilirsin .
Düdüklü de kullanabilirsin

Selam hanımlar
Et konusundan muzdarip biri olarak sizlere yeni bir sorum var. Ben kurban geldiğinde aynı gün eti kuşbaşı yapıp dondurucuya atıyorum ama sonra çıkarıp pişirince sakız gibi oluyo taş kesiliyor. Lokum gibi yumuşak bir et için ne yapmalı? Et dinlendirmek nasıl oluyor nerde ne kadar dinlendirebiliriz? Mesela bu kurban ağustosa denk gelecek dışarda dinlendirince et bozulur mu dolapta dinlendirsek olur mu? Eti kavurup mu dondurucuya atmalı yoksa olduğu gibi çiğ mi? Kavurup atılacaksa bu işlem nasıl olmalı neye dikkat etmeli? Kavurmaları yumuşacık olan hanımlar lütfen yardım edin ne yapabilirim ? :KK43:
Buzluktan cikarip çözülünce az zeytinyağı ile rengini alıyorum. rengi hafif kahverengi olunca düdüklüye alıp az su ekleyip 25 dk haşlıyorum. sonra suzup az yağla-tuz ekleyip 5 dk kavuruyorum. lokum gibi oluyor

biz 1 gun dinlendirip buzluga atıyoruz. cok sicaklarda dolapta dinlendirmek mantikli altina sofrabezi vs serip buyuk tepsilerle serin bir balkonunuz yoksa dolapta dinlendirin suyu da akar. sonrasinda cozdurunce ben 15 20 dk rengi değişene kadar kisik ateste suyunu salana kadar ceviriyorum. sulandikca tencereden suyunu döküyorum boykece yemegin suyu bulanık olmuyor sonra duduklude 45 dk kavuruyorum sonrasinda yine ayni düdüklüde pişiyorum yine kisik ateşte nerdeyse 1 saat pişiyorum. ben de et yemem ve yumusacik oluyor etler

Back
X