yaa evet eşim tarafında gördüm ben de bunu. bizde hayvan kesilir ziyarete gelenler için kaç kilo neyse kavurulur. kalanlar buzluğa gider birkaç ay da idare eder. eşim tarafında öyle değil ama hayvanı tamamen kavuruyorlar herkes oturup afiyetle yiyor akrabalarla. sadece yağına et karıştırıp kıyma çektiriliyor o kadar. hangisi daha iyi bilemedim ben vejiyimKurbanda saklanacak kadar et olur mu yav?
Çocukluğumda da ister kesilsin ister kesenler getirsin pişirilir eş dost hısım akraba yenirdi. Hatta annemin kavurma yapıp öğrencilere dağıttığını bilirim. Küçük kavanozlara koyardı bir iki pişirimlik.
Dondurucuda et saklamıyorum. Belki siz de kavurma olarak saklayabilirsiniz.
Bol bol dağıtılır kalan kavrulur bayramda yenir işte. :)yaa evet eşim tarafında gördüm ben de bunu. bizde hayvan kesilir ziyarete gelenler için kaç kilo neyse kavurulur. kalanlar buzluğa gider birkaç ay da idare eder. eşim tarafında öyle değil ama hayvanı tamamen kavuruyorlar herkes oturup afiyetle yiyor akrabalarla. sadece yağına et karıştırıp kıyma çektiriliyor o kadar. hangisi daha iyi bilemedim ben vejiyim
Büyükbaş kesiyorsan etrafa bol bol dağıttığın halde bile eve baya kalıyor. Tek buzluk bile yetmiyor hatta.Kurbanda saklanacak kadar et olur mu yav?
Çocukluğumda da ister kesilsin ister kesenler getirsin pişirilir eş dost hısım akraba yenirdi. Hatta annemin kavurma yapıp öğrencilere dağıttığını bilirim. Küçük kavanozlara koyardı bir iki pişirimlik.
Dondurucuda et saklamıyorum. Belki siz de kavurma olarak saklayabilirsiniz.
Buzluktan cikarip çözülünce az zeytinyağı ile rengini alıyorum. rengi hafif kahverengi olunca düdüklüye alıp az su ekleyip 25 dk haşlıyorum. sonra suzup az yağla-tuz ekleyip 5 dk kavuruyorum. lokum gibi oluyorSelam hanımlar
Et konusundan muzdarip biri olarak sizlere yeni bir sorum var. Ben kurban geldiğinde aynı gün eti kuşbaşı yapıp dondurucuya atıyorum ama sonra çıkarıp pişirince sakız gibi oluyo taş kesiliyor. Lokum gibi yumuşak bir et için ne yapmalı? Et dinlendirmek nasıl oluyor nerde ne kadar dinlendirebiliriz? Mesela bu kurban ağustosa denk gelecek dışarda dinlendirince et bozulur mu dolapta dinlendirsek olur mu? Eti kavurup mu dondurucuya atmalı yoksa olduğu gibi çiğ mi? Kavurup atılacaksa bu işlem nasıl olmalı neye dikkat etmeli? Kavurmaları yumuşacık olan hanımlar lütfen yardım edin ne yapabilirim ?
Mümkün.Büyükbaş kesiyorsan etrafa bol bol dağıttığın halde bile eve baya kalıyor. Tek buzluk bile yetmiyor hatta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?