Domuz Gribi

saey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
21
0
Kızlar domuz gribi aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim doğumuma iki ay kaldı ve bu gripten ciddi ciddi korkmaya başladım. Hastanelere sürekli gitmek zorundayız ve en çok da orada risk altındayız.

haklısın canım 36, haftadayım yani geldi gelecek oğlum ben yaptırmayı düşünmüyorum yeterli bi bilgimiz yok çünkü ayrıca evden hiç bi yere çıkmıyorum kimseyle öpüşmemeye sarılmamaya çaılışıyorum karşımdaki insandanda saygı bekliyorum çünkü ben bi candan mesulüm ona bişey olsa eminim ben kadar kimse üzülmez normalde eşimle biz bayramda tüm akrabaları gezeriz ama bu bayram evden bile çıkmamayı düşünüyoruz zaten iyice ağırlaştım kapı kapı gezemem sana çok hak veriyorum en büyük risk grubu biziz allahım tez zamanda kurtarsın hepimizi....

sagım solum domuz grıbı hangı gazeteyı acsam hangı kanalı acsam domuz grıbı bu nedır ya... bence artık geregınden fazla abartılıyor bu hastalık. zatürrenın bı cesıdı denıyor kımılerı tarafından da... 1 sene bıle olmadan apar topar gelıstırılen bı asıyı olmak bana akıl karı gelmıyor. ılerıkı senelerde bende yada bebegımde ne gıbı yan etkıler yaratır bılmıyorum. kımsenın denegı olmak ıstemıyorum. kımseyle opusme,ellerını sureklı yıka,beslenmene dıkkat et bol c vıtamını al felsefesıyle kendımı korumaya calısıyorum. Allah yardımcımız olsun ne dıyım...

ben 32 haftalık hamileyim.normalde grip aşısı bile olmam.ama domuz gribi çıktığından beri acaba gerekli mi diye düşündüm ve doktoruma danıştım.
kesinlikle önermedi.zaten iki canlıyız birde içeriğini bile bilmediğimiz bir aşıyı bize neredeyse zorunlu kılıyorlar.

Bugun kontrolum vardı benim doktoruma danıstım Aralıkta gelecek oln asıdan bence vurulmanız gerekir dedi.Hamilelerde ağır seyrediyor bu hastalık cunku dedi.Ben doktorumu dinleyip aşıyı olmayı dusunuyorum .Rabbim korusun bebişlerimizide bizleride

Ben de 31 haftalık gebeyim. Ben de doktoruma sordum..Ama bişey diyemedi..Anladığım kadarıyla sorumluluk almak istemedi..Ben de olmayı düşünmüyorum..İleriye dönük yan etkilerinin olabileceğini düşünüyorum...

Benim Dr da olmak gerek korunmak imkansız diyo araliktaki aşıdan bende olmayı dusunyorum ölmek istemyorum tr iki kisi domuz gribi oldu iki hamile yani ikiside hayyaini bebeklerde dahil kaybettiler

Benim doktorum da ol veya olma diyemem dedi.Özellikle hamilelerle ilgili yeterli çalışma yok dedi.Yani aşı olanlar sağlıkla doğum yapmışlar mı yaptılarsa 3-5 sene sonra o çocukta bi yan etki göstermişti bunlar bilinmiyo dedi.Ben olmayı düşünmüyorum şahsen.Çocukta nasıl bi etki bıraktığı bilinmiyoken öyle bi riske atamam bebeğimi.

Kızlar benim doktorumda özellikle 4 yaş ve altı çocuklar için yapılmış yeterli deney, elde edilmiş veri yok dedi. Bu durumda bebeklerimizin nasıl etkileneceğini de hiçbir şekilde bilemiyoruz.
Doktorum eğer kronik bir rahatsızlık yoksa (astım, kalp vs.) aşı olmayı önermiyorum dedi.
Ben bu durumda olmayacağım, eğer sağlıklı isek bu hastalığa yakalansak bile atlatırız bence..
Ki bu sitede hamile olduğu halde domuz giribi olup geçiren arkadaşları da var okuduktan sonra bu kararımı netleştirdim ben.

ınşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alır ve sevdiklerimizle sağlıkla büyütürüz bebişlerimizi:)

aşı olmak mı yoksa domuz gribi olmak mı bebeğime zarar verir?bunu düşünmek lazım doktoruma danışıcam ben

bende asla düşünmüyorum bu aşıyı olmayı rabbim korusun bütün anneleri ve bebklerini sonuçları kanıtlanmamış bir aşıyı olmak istemiyorum kısaca denek olmak bu aşının adjuvansızı vurulcak denildi daha neyin ne olduğu belli değil insanlar bir ilacın iğnenin yan etkisini yıllar sonrada görebilir rabbim esirgesin benim doktorumda bağışıklık sistemeiyle alakalı dedi bol bol vitamin almmaı ve kalabalık ortamlarda fazla bulunmamamı söyledi

Bende asla olmam asi falan. ilgilterede bu asiyi yapilan bazi cocuklar fecl olmus. birde yasadigim ulkede fransada asi oldukdan sonra bir kadin beyin felci gecirmis. bunlarida duyduktan sonra asla olmamda cocuklarimada yaptirmam. bol vitamin ve dikkat etcez ardik. Allah korusun ins hepimizi ve sevdiklerimizi.

benim doktorumda asla olma dedi.. ne normal grip aşısı ne de domuz gribi aşısı.. dikkat ederek bol bol meyve sebze ve bağışıklığını güçlü tutucaksın o kadar dedi... ama insanın sinir bozuluyor....

Ben de çok kararsızım. Hastaneye gitmeye bile korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktoruma bu hafta gittiğimde sorayım diyorum da onlar da kararsız. Bulunduğum şehirde bir kişi domuz gribinden ölmüş, bir tane de ağır durumda olan varmış. Bunlar da beni düşündürüyor.

benim dr um ben o aşının altına ol diye imzamı atamam dedi çünkü sana ve bebeğe bi şey olsa aşı için hesap sorabilceğimiz hiç bi yetkili yok dedi..bende zaten olmayı düşünmüyordumm

Dün ölenlerden 2 kişi hamileymiş..
Benim de kafam çok karışık..

X