- 16 Kasım 2008
- 54
- 0
ben de halam aracılığı ile ege üniversiresinden ve hacettepeden iki mikrobiyoloji profesörüne danıştım. her ikisi de bebek risk grubunda ise (kronik akciğer problemi varsa yuvaya ya da kreşe gidiyorsa) adjuvansız aşılardan yaptırsınlar.bunundışında bir yaşın altındaki bebeklere önermiyoruz dedi.bebeğin evde izole edilmesini tavsiye ettiler. ben zaten domuz gribi gündeme oturduğu günden beri bebeğimi hiç kimseye öptürmedim ve kalabalık yerlere gitmedim. dışardan gelen herkes mutlaka ellerini yıkıyor ve mümkünse üstünü değiştiriyordu. şu an ise çevremdeki bir çok insanı küstürmeme rağmen (kayınvalidemler dahil herkes) hiçkimseyi misafir olarak kabul etmiyorum (çünkü hastalık belirtileri başlamadan yani kişi grip olduğunu anlamadan da virüs bulaştırabiliyormuş)ve bebeğimi bahçemizin dışına çıkarmıyorum. market alışverişimi dahi sanal marketten yapıyorum.. yani bakkala ekmek almaya bile gitmiyorum. bir de şu meşhur ilaç var. yaklaşık 40 nöbetçi eczaneyi aradıktan ve ilacın istanbulda bulunamayacağını anladıktan sonra memleketimizin bir ilçesindeki arkadaşımı aradım ve sağolsun o buldu.aşıyı yaptırmamaya karar veren arkadaşlarım evinize dışardan gelen kişiler nasıl olsa gripli değiller birşey olmaz demeyin. bu virüs normal zamanda 1 metre çapında hapşurma esnasında ise iki metreye kadar yayılıyormuş.bu bebeklerimize hiç kimseyi bir metreden fazla yaklaştırmamamız anlamına geliyor.
zaten tedirgindim bu başlığı okuyunca hepten tedirgin oldum
henüz yaptırmadık karar aşamasındayız ama görümcem geldi 3 ay bizde kalacak ve çok hasta olarak geldi bebeğim daha 8 aylık anne sütü emiyor çok şükür bugüne kadar hiç hasta olmadı sanırım anne sütü koruyor ama anne sütü koruyor diye bu kadar da olmaz ki
görümcem öksürüp hapsırıp aynı ellerle sürekli bebeğime dokunuyor elini yanağını öpüyor yapma etme hastalık kapacak diyorum ters ters bakıyor eşime şikayet ediyor eşimde sürekli onu koruyor bıktım gidip yaptırıcam sonunda aşıyı belki korur yavrumu
evdeki ger...kalı dan kapıcaz yoksa artık ne gribi kendisi bilmiyorum sinir küpü oldum
huzurum kalmadıklava: