domuz gribi aşısı

nesv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
210
2
42
Bu aşı konusunda çok kararsız ve endişeliyim...
Bebeğimize domuz gribi aşısı yaptıracak mıyız?

şahsen kendim oldum ama kızım için de düşünüyorum

ben doktora sordum yaptır dedi ama kararsızım her kafadan bir ses çıkıyor bilmiyorum valla yaa..

ben yaptırmıycam biz zaten geçirdik 8yaşındaki oğlum sağolsun okuldan getirdi bütün ailecek 1haftanın içinde atlattık çok şükür

benim d edoktorum önerdi ama bilmiyorum. hamile olmasam yaptırırdım galiba

ben yaptırmıycam biz zaten geçirdik 8yaşındaki oğlum sağolsun okuldan getirdi bütün ailecek 1haftanın içinde atlattık çok şükür

nasıl anladız domuz gribi olduğunuzu bende oldum test falan yaptılar normal grip dediler ama hepsinden çok farklıydı çok korkuyorum kuzuma bişey olursa diye

ben kesinlikle yaptımayı düşünmüyorum zaten yan etkisi çok olan bi aşı yaşlılara çocuklara 6 aydan büyük bebeklere hastalara yapılıcak ilk başta bu kişiler olucakmış ama ben eşim çocuğum aşı olmıcaz para kazanılmak için yapılan bi oyun ve ilk türkiyeye satıldı bu aşı bizi denek olarak kullanıyolar buna alet olmak istemiyoruz gerekli önlemlerimizi alıyoruz bol c vitamini alıyoruz sık sık ellerimizi yıkıoruz çok fazla insan içine çıkmıyoruz gerekli olmadığı derece ki,mseyle selamlaşmıyoruz vs. vs. yani bitane virüs gönderdiler adı domuz gribi oldu

arkadaşlar lütfen şahsi görüşlerinizi kesin bilgiler gibi yazmayın insanları panik atak yapcaksınız yan etkileri diğer aşılardan farksız ayrıca avrupa birliği ülkelerindede uygulandı bu aşı doktorumuzdan başka güvenceğimiz kimse yok doktorumuz 2 çocuğunada yaptırıyo bende yaptırcam oğluma isteyen yaptırır isteyen yaptırmaz bu konuda bir sürü araştırma yaptım bu yeni gelen aşı yani bugün başlanan bebekler için olan diğerlerinden daha da az yan etki görülüyomuş yan etkisi görülme olasılığı zayıf ama görülürse de şunlar aşı yapılan yerin etrafında kızarıklık şişme ve 38 dereceyi geçmeyen ateş karar sizin..

Üc doktorla konustum hepside yaptir dedi ilk önce esim ve ben yaptirmayi düsünüyorum, annem-babam-erkek(4 yasinda) yaptirdilar cook sükür atesten baska yan etklileri olmadi...

ben sağlık sektöründe çalışıyorum kızıma taşımamak için yaptırdım ancak kızıma yaptırıp yaptırmamakta tereddütteyim doktorumuz şiddetle reddediyor :KK43:((bende hiçbir yan etkisi olmadı şimdilik ateş vs olmadı...

Aslıcım ben Yigide yaptırmıcam ben oldum sonucta fazla dısarıda cıkarmıyorum tehlıke bendım yanii D:

KIzlar biz sali günüo olduk asimizi ... Ben - Esim - Rüya cok sükür hic birimizde birsey yok esim biraz nezle gibi okadar...

eşim de ailemde yakın çevremde yaptırmamam gerektiğini söylüyor...
bizim doktorumuz da yaptırın dedi, başka bir doktor yaptır yada yaptırma diyerek bu ağır sorumluluğu almam diyor. Çoook kararsızım...

bende yaptırmayacagım kızıma.doktorumuza sordum ben kendi yegenime bile yaptırtmıyorum dedi.tavsiye etmem dedi

yaw dr lar yaptırın diyor ama dr lar ne kadar yaptırıyo hastanede maske takmadan dolaşıyolar bide yaptırın diyolar ya

bende yaptırmayı dusunuyorum ama hnuz saglıkocaklarına gelmedı dıye bılıyorum nerde nasıl yaptırıcaz bılmıyorum ama kızıma yenı gelıcek olan cıvasız asıalrdan yaptırmayı dusunuyorum o asıyı beklıyorum bakalım o asılarda bı gelsınde ondan sonra nerde nasıl yaptırmamız gerektıgınıde arastırırım artık

ben de halam aracılığı ile ege üniversiresinden ve hacettepeden iki mikrobiyoloji profesörüne danıştım. her ikisi de bebek risk grubunda ise (kronik akciğer problemi varsa yuvaya ya da kreşe gidiyorsa) adjuvansız aşılardan yaptırsınlar.bunundışında bir yaşın altındaki bebeklere önermiyoruz dedi.bebeğin evde izole edilmesini tavsiye ettiler. ben zaten domuz gribi gündeme oturduğu günden beri bebeğimi hiç kimseye öptürmedim ve kalabalık yerlere gitmedim. dışardan gelen herkes mutlaka ellerini yıkıyor ve mümkünse üstünü değiştiriyordu. şu an ise çevremdeki bir çok insanı küstürmeme rağmen (kayınvalidemler dahil herkes) hiçkimseyi misafir olarak kabul etmiyorum (çünkü hastalık belirtileri başlamadan yani kişi grip olduğunu anlamadan da virüs bulaştırabiliyormuş)ve bebeğimi bahçemizin dışına çıkarmıyorum. market alışverişimi dahi sanal marketten yapıyorum.. yani bakkala ekmek almaya bile gitmiyorum. bir de şu meşhur ilaç var. yaklaşık 40 nöbetçi eczaneyi aradıktan ve ilacın istanbulda bulunamayacağını anladıktan sonra memleketimizin bir ilçesindeki arkadaşımı aradım ve sağolsun o buldu.aşıyı yaptırmamaya karar veren arkadaşlarım evinize dışardan gelen kişiler nasıl olsa gripli değiller birşey olmaz demeyin. bu virüs normal zamanda 1 metre çapında hapşurma esnasında ise iki metreye kadar yayılıyormuş.bu bebeklerimize hiç kimseyi bir metreden fazla yaklaştırmamamız anlamına geliyor.

yakın arkadaşlarımdan biri,2 yaşındaki oğlu ve kardeşi birer gün arayla hastalandılar ve çok ağır atlattılar. o da benim uyguladığım önlemlerin neredeyse hepsini uyguluyordu. evde sadece kardeşi dışarı çıkıyordu. doktorları aynen şöyle demiş yürüyüşe çıktığınızda önünüzden giden kişi gripliyse hava yoluyla bulaşır. yani bu kadar basit. nereye kadar böyle yaşanır bilemiyorum tabii çünkü bu kadar kolay bulaşıyorsa ve bu gerçek bir salgın halini alırsa ne kadar önlem alırsak alalım korunamayız. aşı konusunda endişelerim olmasına rağmen bebeğim daha büyük olsaydı kesinlikle aşılatırdım. çünkü salgın hastalıklardan korunmanın tek yolu aşılanmak.

canım bahsettiğin ilaç ne ilacı, ne faydası oluyor...?
gerekliyse bizde alalım, sanırım aşı olmayacağız...

X