• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi domates faydalı mı zararlı mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pembekzm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
211
7
118
11 aylık oğlum var ilk 6 ay sadece anne sütü aldı hala da alıyor 6. aydan sonra ek gıdaya başladım hiç birşeye hayır demeden yedi (biraz tuzlu ve salçalı olursa) ama 1 aydır ayırt ediyor pek bişe yemiyor yediği şeyler sınırlı yoğurt peynir bunları ağzına almıyor artık yediği şeyler se meyva(kiraz kayısı erik şeftali üzüm karpuz) hepsini yiyor meyvelerin tel şehriye çorbası birde domates e bayılıyor günde 1 tane domatesi yiyor kimi verme diyo zararlımı olur acaba asitli olduğu için siz ne dersiniz
bebeğim 77 cm 11500 kilo

canım dr.um yaşına kadar bal,ymurta beyazı,salça,domates,çilek ve patlıcan yasak dedi. bir bildikleri vardır bence.alerji olabilir bebeğin sıcaklarda.verme bence.tuz ve şeker özellikle yasak. dikkat et cnm.mideleri hassas daha.hazır olunca herşeyi yiyecekkler zaten.

merhaba benim kızım da şu anda 8.5 aylık.. ve 8 aylıkken götürdüğüm de yemeklerin içine domates katabileceğimi söyledi.. alerji açısından riskli bi sebzedir diye düşündüğüm için ben de şaşırdım herhangi bir zararı yokmu diye... yok yok verebilirsin dedi.. hatta kahvaltı içinde pekmez yumurta ve labne peyniri demişti. kızımın vücudu yumurta ve pekmeze tepki verince sadece kaldık labne peynirine.. ben de dr a sadece peynirmi yiyecek bu çocuk diye sorduğumda kahvaltı da domates salatalık verebilirsin dedi... tabi herkisin söylediği birbirini tutmuyo tercih senim...

çiğ dömates zararlı pişmiş verebilirsiniz, asit oranı çok yüksek çiğin hem sıcaklarda pişik yapar.

Bana dr. verdiği tariflerde yemekler ocaktan alınmadan 10 dk. önce kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkartılıp ince rendelenmiş domates ekleyebilirsiniz yazıyor.ben de bazen kahvaltıda ekmeğini suyuna bandırıp veriyorum.

Eğer bebeğinizde herhangi bir reaksiyon yoksa vermeye devam edebilirsiniz.
Normalde verilmez ama siz zaten tuz ve salça veriyorsunuz. Bunlar domatesten daha zararlı.
Bana kalırsa bunları vermeyin. Gerçi artık yaşına gelmiş.

canım senin bebeğin atopik dermatit vermemem gerekiyo çiğ domatesi ancak biraz pişirip verebilirisin.benim oğlumda atopik dermatit olduğu için ben pişirip veriyorum

benim kızımda 11.ayın içinde. son kontrolunde doktor ufak bi parça verip deneyin dudak cevresinde kızarıklık yapmazsa alerjısı yoktur rahatlıkla verebilirsiniz demişti. domatesinde mevsimi.. vitamin acısından zengin.. ben gün içerisinde yediriyorum domates

canım senin bebeğin atopik dermatit vermemem gerekiyo çiğ domatesi ancak biraz pişirip verebilirisin.benim oğlumda atopik dermatit olduğu için ben pişirip veriyorum

canım bayadır yiyor istiyo ilk başlarda az az verip denedim kızaracak mı falan diye hiçbirşey olmadı bizim atopik dermatit geçti çok şükür 4 aydır yok

Eğer bebeğinizde herhangi bir reaksiyon yoksa vermeye devam edebilirsiniz.
Normalde verilmez ama siz zaten tuz ve salça veriyorsunuz. Bunlar domatesten daha zararlı.
Bana kalırsa bunları vermeyin. Gerçi artık yaşına gelmiş.

evet canım tuz katıyorum ama az çünkü yemiyordu doktorumuzda damak tadı gelişmiş biraz katabilirsin demişti tuzsuz kesinlikle yemiyo zaten eskisi gibi de yemek yemiyor bol bol meyva yiyor

Back