Mutfak Püf Noktaları dolma harcından ne yapılabilir??

destones

aşk reçeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2010
38
0
mrb arkadaşlar.kıymalı patlıcan dolması yapmıştım.malzemeleri ölçüsüne göre koydum ama iç harcı bayağı arttı.atmak istemiyorumda bu harçtan ne yapılabilir acaba bişey önerebilicekmisiniz yemek yada garnitür gibi birşey olurmu acaba..:1rolleyes:

haa birde patlıcan dolmasının yanına ne yapılabilir alternatif olarak yada ara sıcak olarak..

iç harca yumurta ve un eklenerek sulu köfte yapılırmış :dance:

harç artınca başka dolmalık sebze varsa doldururum yoksa küçük tencerede pişiririm öyle iç pilav gibi yeriz.

Bende bir kaba koyup buzluğa atıyorum bir daha dolma yapacağım zaman iç harcı elimin altında hazır oluyor zamandan kazanmış oluyorum.

ya salçalı ve ya domatesli çorba yap,ya buzluğa at yada sert domates ,kabak ve ya patates in içini oyup doldur:)

ben ya buzluga atıyorum ya corba yapıyorum ıkısıde iyi alternatiff

bende evde ne sebze varsa doldurum domates kabak vs....
buzluğa atmıyorum zaten bir akşamlık olmuyorki artan harç 2-3 sebze anca dolar, yenisini hazılıyorum zamandan tasarruf olmuyor.

patates oturtması dediğimiz bir yemek var, patatesleri halka halka doğrayıp üzerine bu harcı dökerek pişirebilirsin çok lezzetli bir yemektir ya da arklarında dediği gibi buzluğa at cnm

X