Döllenmeden hemen sonra ne olur.

B

baharkokusu

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #1
Döllenmeden hemen sonra ne olur
Olaylar sessizce gerçekleşir. Bir kadının, bir cinsel ilişkinin, gebe*likle sonuçlandığını söyleyebilmesi imkânsızdır. “Zaten o anda hamile kaldığımı biliyordum,” gibi yapılan yorumlar sadece fantezidir. Döllenmeden 30 saat sonra, döllenmiş yumurta iki hücre oluşturmak için ilk bölünmeyi yaşar. Bu, Hamileliğin ilk haftalarında yaşanacak milyonlarca bölünmeler ve değişikliklerden ilkidir. Bölünmüş hücre parçaları, rahme Doğru tüplerden hızla ilerler ve burada aşılama gerçek*leşir.

Aşılama ne zaman gerçekleşir
Tüpteki yolculuktan sonra, 4-5 gün içinde, hücre topları, rahim oyuğuna ulaşır, döllenmeden yaklaşık 7 gün sonra, aşılama başlar, 40. günde de tamamlanır.

Aşılamanın olduğunu müjdeleyen bir işaret veya belirti var mıdır?
Genelde hayır. Bazı durumlarda çok hafif bir Vajinal Kanama görülür. Bu yaklaşık 3 hafta içinde olur ki, hamileliğinden habersiz kadın bunu yeni adeti olarak nitelendirebilir. Bu hamileliğin tarihi konusunda yanıltıcı olabilir, neyse ki bu durum Ultrason ekranı ve kadının doğum öncesi bakımı ile ilgili aldığı bir kitaptan edindiği bil*gilerle açık kapatılabilir.

Binlerce sperm bir yumurtada birleşir fakat sadece bir tanesi dış tabakayı aşarak döllenmeyi başarır. Hemen ardından, diğerlerinin yumurtaya girişini engelleyecek kimyasal bir engel harekete geçer.

Embriyonun aşılanmasının ardından neler olur
Hücre yığınının bir insana dönüşmesini sağlayan ciddi bir işlem başlar. Hala çok ufak olsa da organların oluşumu 3. haftada başlar ve 8. haftada tamamlanmış olur. Bundan sonra sadece olgunlaşma ve boyut olarak büyüme gerçekleşir. Sekizinci haftada fetus sadece 2-3 cm olmasına rağmen, burnu, kulakları, el ve ayak parmakları oluşmuştur bile.

Bu dönemin hassasiyetini ısrarla vurgulamak abartılı olmaz. Herhangi bir kimyasal muamele – örneğin, alınan ilaçlar- bu dönemde fetus üzerinde çok kötü sonuçlar doğurabilir.

Hamilelik Testleri
idrar testi en erken ne zaman kesin sonuç verir
Geçen yıllarla, gebelik testlerinin geçerliliği artmıştır. Bu gün, bir idrar testi ile adetin bir gün gecikmesiyle (döllenmeden 2 hafta sonra gibi), hamilelik onaylanabilir.

Tabi, hala yeterince hassas olmayan ve sadece hormon seviyesi çok yüksek olduğunda tespit edebilen – adet gününden 10-14 gün sonra ancak teşhis yapabilen – testler mevcuttur.

Asılsız pozitif sonuç veren test var mıdır
Maalesef evet ve bu yine testin kalitesine bağlıdır.

Bu testlerin bulduğu hamilelik hormonu HCG’dir. Vücudun sal*gıladığı herhangi başka bir hormonu bundan ayırabilen çok az sayıda test mevcuttur ve bu da bu tip testlerin yanılmalarına neden olabilir. Aynı zamanda bazı enfeksiyonlar veya penisilin ve metadon içeren bazı ilaçların kullanımı da testlerin yanlış sonuç vermesini sağlayabilir.

Daha yeni test kitleri daha güvenlidir ve yanlış sonuç verme olasılığı mümkün olduğu kadar aza indirgenmiştir.

Asılsız Negatif sonuç veren testler hakkında ne diyebilirsiniz
Hamile bir kadın için, birçok sebepten dolayı testten negatif bir sonuç almak mümkündür. En başlıca sebep, hassasiyeti düşük eski tarzda bir test kullanmaktır. Hamileliği keşfetmek için, yüksek oranda hormon seviyesine ihtiyacı olan bu tip eski tarz testler, erken bir dönemde uygulandığında negatif sonuç verirken, bir hafta sonrasında hormonun oranı yükseldiğinde sonuç pozitif olabilir.

HCG hormonu, aşılamanın gerçekleşmesinden itibaren miktar olarak gittikçe çoğalır. Hormonun kan yoğunlaşması her iki günde bir iki katma yükselir ve gebe kalmadan itibaren 9. haftada zirveye ulaşır, bundan sonra, kademeli olarak düşer ve 17-18. haftalarda en düşük seviyeye ulaşır ve hamileliğin geri kalan kısmında bu seviyede kalmaya devam eder.

Asılsız negatif sonuç veren test için başka bir neden var mıdır
Kusurlu bir test bir neden olabilir, yanlış teknik başka bir neden ola*bilir ve maalesef, bazı durumlarda, geçerli olmayan bir hamilelik bunun açıklaması olabilir. Her şeyi hesaba katarak, eğer bir kadın negatif bir test sonucu almasına rağmen, hamile olduğuna eminse, hemen bir tıbbi muayeneden geçmelidir.

Genelde, bir ultrason ekranı sorunu çözecektir.
Ceninin Hareketleri
Bebek en erken ne zaman tekmelemeye başlar
En erken olarak söylenebilecek zaman, organların tamamlandığı 8. haftadır.

Aslında, cenin kan dolaşımı gebeliğin 3-4. haftasında oluşur. Hareketler 8 hafta tamamlanmadan önce bile ultrason ekranında görülebilir. Yine de fetus çok küçük olduğundan (8. haftada 2cm.den biraz büyüktür) anne adayı bu hareketleri birkaç hafta daha geçmeden hissetmeyi beklememelidir.

Anne ceninin hareketlerini ne zaman hissetmeye başlar?
Bazı anneler başka türlü inanmak isteseler de, gebeliğin 16. haf*tasından önce hareketlerin hissedilmesi mümkün değildir. Aslında, ilk hamilelikte, bu 18-20. haftaya kadar gerçekleşemeyebilir.

Bazı kadınlar, 16. haftadan önce ceninin hareketlerine benzer duyu*lar hissedebilir. Aslında, bunlar ceninin hareketlerinden kaynaklanan, kasların, hatta bağırsakların anlık kasılmalarıdır.

10. veya 12. haftalarda cenin hareketlerinin hissedildiğine dair anlatılan hikâyeler sadece yanlış inançlardır.

Hamilelik Belirtileri

Genel hamilelik belirtilerinin sebepleri nelerdir
Sabah bulantıları veya sadece bulantı hamileliğin ilk döneminde en genel görülen belirtidir. Hormonal olduğu düşünülür, (çoğu hormon fetus ve plasenta tarafından üretilmiştir). Hamileliğin 3-4. haftalannda başlayıp, genelde 10-12. haftalarda azalır ve yok olur. Bazen ısrarla, 14-16. haftalara kadar devam eder, hatta bazen çok nadiren tüm hamilelik boyunca devam eder. Başka bir alışılmadık durum ise, 12. hafta gibi belirtilerin yok olup, hamileliğin sonuna doğru tekrarlamasıdır. sigara içmek sabah bulantılarını şiddetlendirir. hamilelikte yaşanan bulantı ve kusma patalojik olarak nitelendirilmiştir.

Baş dönmeleri ve şişkinlikler hakkında neler söylenebilir
Baş dönmeleri genelde hamileliğin sonlarında görülür. Kısmen, hamilelik süresince çok olan projesteron hormonu (yumurtalıkta bulu*nan ve gebeliğe tesiri olan bir hormon) sebep olabilir. Bu, özellikle yatay pozisyondan kalkarken tansiyonun düşmesine neden olur.

Baş dönmelerinin bir diğer nedeni ise anne adayının geriye doğru yattığında uterusun kan basıncıyla karın boşluğuna yaptığı baskıdan kaynaklanır. Bu kalbe geri akan kanla karışır ve otururken veya kalka*rken kadın baygınlık hissedebilir. Nitekim kanın fetusa ve rahme tedarikini de azalttığından, hamilelik sırtüstü yatma pozisyonu cay*dırıcıdır.

Şişkinlik, vücudun su tutmasına neden olan projesteron hormo*nunun seviyesisinin yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.

Bebeğin beslenmesine hazırlık olarak, başka hormonlar da göğsün büyümesine neden olur. Bu nedenle, göğüslerde ağırlık, hafif tıkalıhk ve hatta duyarlılık hissi olabilir.

Bağırsak alışkanlıkları hakkında neler söylenebilir
Kabızlık, hamilelikte yaygındır ve yine suçlu projesteron hor*monudur.

Bazı kadınlar mide ekşimesine maruz kalırlar, bu da yine projes*teron yüzünden olur. Her iki Problem de doğumdan sonra sona erer. Hamilelikte bu tip semptomların tedavisi yetersizdir.

Hamilelikte idrarda şeker bulunmasının “anormal olmadığını” söylerler. Bu doğru mudur
Evet. Böbreklere doğru kan akışmdaki değişiklikler, hamilelikte idrara doğru şeker kaybı olduğunu gösterir. Bu durum herhangi bir hastalık olduğunu ifade etmez. Hamilelikte idrardaki şeker asla şeker hastalığı olarak nitelendirilmemelidir. Şüphe duyulacak başka durum*lar varsa, -aşırı susuzluk, cenin boyutunun genişliği ve amniyotik sıvının aşın miktarda olması- hamilelikte şeker hastalığı için hemen araştırma yapılması gerekir, fakat tek başına şeker görülürse, bu çok düşük bir ihtimaldir veya bir Anlam taşımamaktadır.

Hamilelikte bazı bölgelerde pigment birikmesi sonucu ciltte koyu*luklar olabilir.

Hamilelikte göğüs ucu etrafında, göbek deliğinde ve perinede (apış arası) pigmentlerin çoğalması yaygındır. Ayrıca, göbekten kasığa uzanan koyu çizginin oluşumu da yaygındır. Tüm bunlar normaldir ve ciltteki koyulaşma geçicidir, doğumdan birkaç hafta sonra yok olur.

Karpal (el-ayak bileğine ait) tünel Sendromu nedir
Bir veya bazen iki elin parmaklarında ağrı, hissizlik ve hatta hastalık hissedildiği durumdur. Bu durum sadece hamilelikle sınır*landırılamaz fakat ilk olarak hamilelik esnasında ortaya çıkabilir. Bu durumda, su tutumu kısmen suçlanabilir.

Az da olsa, bu belirtilerden kurtulmak için bazen cerrahi müdahale gerekmektedir. Ama çoğu vakada, parmakların tahta ile sarılması duru*ma yardımcı olabilir. Genelde doğumdan sonra yok olur.

Görünen Belirtiler
Hamilelikte devamlı büyüyen boyutu rahim nasıl etkiler
Rahmin boyutunun sürekli büyümesiyle, hamileliğin gelişiminin bağdaşması doğaldır.

Rahim hamilelik öncesinde 30-50 gr kadarken, ağırlık olarak her dö Nem 25-30 kez büyüyerek 1000 g (1 kg)’ a kadar ulaşır. Hamilelik öncesinde rahim oyuğu 4-5 mi kadarken, dönem sonunda, 1000 katı kadar büyüklüktedir. Bu yapı, bir kadının yumruğundan bile küçükken, içinde bir bebek, plasenta ve sıvıyı barındıracak kadar büyür ve hep*siyle birlikte, 8kg’ya veya daha fazlasına (çoklu hamileliklerde mesela) ulaşır.

Hamilelik göbeği ne zaman belli olur
12. haftaya kadar dışarıdan belli olmaz. Çünkü bu zaman kadar hamilelik tamamen pelvistedir. istisna olarak çoklu hamileliklerde göbek daha erken çıkabilir. Kadının yapısına göre, 18-20 haftadan önce göbek çıkmayabilir. Bu yarı dönemden sonra, karın şişer ve bedenin büyümesi hızla gözle görülür olur.

Nasıl olur da bazı kadınlar çok iri gözükürken, bazı kadınların hamilelikleri doğum döneminde bile zor anlaşılır
Birçok etken buna sebeptir. Uterusun içerdikleri, karnın büyük*lüğünü etkiler (ikiz taşıyan bir karın daha büyük olur), fakat bu tek etken değildir. Karın kaslarının durumu ve büyüyen rahmi idare edişi de önemlidir. Diğer bir etken ise, karın duvarında, cilt altında birikmiş yağ miktarıdır. Bu, dış görünüşü etkileyecek kadar büyük olabilir.

Revaçta olan inanışın tersine, aslında, hamile karnının büyüklüğü bebeğin büyüklüğünü göstermek için zayıf bir rehberdir.

Aşağı jenital bölgesinde ne gibi değişiklikler beklenmektedir
Vulva ve vajinaya giden kanda aşırı bir yoğunluk görülür. Bu böl*geler tıkanır ve vajinanın uzama ve esneme kabiliyeti artar, doğuma hazırlanır. Bazı durumlarda, vulvada varisli damarların ortaya çık*masıyla, bu genişleme problem yaratabilir. Durum, aşırı rahatsız edici olabilir ve doğumdan önce tedavisi mümkün değildir.

Genelde, vajinal akıntı çoğalır ki, bu durum çoğu kadını alarma geçirir.
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #2
çok güzel bilgiler kızlar.sizlerinde yararlanmak isteyeceğinizi düşündüm..
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #3
benim son sat günüm 13 ocaktı..ve adet olmadım hala..bugün üçüncü testi yaptım..deli olucam ya..yine negatif..acaba diyorum geç döllenme mi oldu..adetim 1 gün geçti test yaptım hamileyim diye yazanlara imreniyorum ya..ne güzel..üzüntüden başıma ağrı girdi..
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #4
benim son sat günüm 13 ocaktı..ve adet olmadım hala..bugün üçüncü testi yaptım..deli olucam ya..yine negatif..acaba diyorum geç döllenme mi oldu..adetim 1 gün geçti test yaptım hamileyim diye yazanlara imreniyorum ya..ne güzel..üzüntüden başıma ağrı girdi..

bilgilerin için tşk ederiz ellerine sağlık canım..son sat gününe 13 ocak yazmışsın ocakmı yoksa şubatmı?
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #5
pardon şubat yazacaktım.dalgınlıktan ocak yazmışım farkında olmadan..teşekkürler .
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #6
şimdi bir yerden hamilelikten sonra kanda hcg oranlarına baktım..benim diğer adetimden bu yana 5 hafta geçmiş oluyor..kanda baktırsam diyorum.ama ya geç döllenme olduysa ,bu yüzden de negatif çıkarsa diye bekleyeyim diyorum..bilmiyorum doğru mu düşünüyorum..çünkü artık stresten doğru karar vermekte zorlanıyorum..
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #7
pardon şubat yazacaktım.dalgınlıktan ocak yazmışım farkında olmadan..teşekkürler .

canım benimde son sat 15 şubat bende hala beklemedeyim pazartesi gününe kadar olmazsam kan testi yapmaya gidicem inşlh gönlümüze göre olur...
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #8
peki sende hamilelik belirtileri filan varmı?
beni 3 gün öncesine kadar sıcak basıyordu,yanıyordum.şimdi ise tam aksine üşümeye başladım.
öyle hamilelik belirtisi diyebileceğim çok yok bende..ama 3 gündür şunlar olmaya başladı bende: göğüslerim de belirgin bir büyüme var,ama ağrımıyor .kasıklarımda biraz batmalar oluyor,o kadar..bir de baş ağrılarım olmaya başladı.öyle birden başlıyor,sonra kendiliğinden tekrar geçiyor..
dünden beri yüzümde ,özellikle de burnumda karıncalanma olmaya başladı.
 
  • Konu Sahibi baharkokusu
  • #9
ben daha kan testi yaptırmaya cesaretim yok..perşembe günü olmazsam ,o zaman yaptırmayı düşünüyorum testi..inşallah hamişizdir ikimizde canım..
 
peki sende hamilelik belirtileri filan varmı?
beni 3 gün öncesine kadar sıcak basıyordu,yanıyordum.şimdi ise tam aksine üşümeye başladım.
öyle hamilelik belirtisi diyebileceğim çok yok bende..ama 3 gündür şunlar olmaya başladı bende: göğüslerim de belirgin bir büyüme var,ama ağrımıyor .kasıklarımda biraz batmalar oluyor,o kadar..bir de baş ağrılarım olmaya başladı.öyle birden başlıyor,sonra kendiliğinden tekrar geçiyor..
dünden beri yüzümde ,özellikle de burnumda karıncalanma olmaya başladı.

benimde göğüslerim şiş ağrı var uçları az biraz acıyor kasıklarımda ara ara batmalar oluyor ama öyle sancı filan yok 1-2 gündür bendede üşüme oluyor dediğin gibi bundan öncede sıcak basıyordu bide ağzım kuruyor artık bilmiyorum canım psikolojikmi yoksa gerçek sıkıntılarımmı bilemicem.sanırım kan testinde sonuç belli olur ama istersen biraz daha bekle diyorum ya bende olmazsam p.tesi yapcam inşlh...inşlh hamileyizdir hayırlısıyla canım:CüvCüv:
 
SubhanAllah...Allah'in takdir ilahisi iste kucucuk bir kan pihtisindan neler olusuyor Allahuekber...Rabbim ol dedimi olmayacak hicbirsey yok.ama olmayacaksada neler yaparsan yap o olmayacak...Rabbim herkese tattirsin insh'Allah bu guzel duyguyu..!
 
SubhanAllah...Allah'in takdir ilahisi iste kucucuk bir kan pihtisindan neler olusuyor Allahuekber...Rabbim ol dedimi olmayacak hicbirsey yok.ama olmayacaksada neler yaparsan yap o olmayacak...Rabbim herkese tattirsin insh'Allah bu guzel duyguyu..!

çok güzel yazdıkların çok doğru.Takdiri ilahi Yaradanım isterse herşey olur hiç ummadığın anda inan ve tevekkül et..
 
gebelik beliritleri içinde ,bacakların ağrıması da varmı kızlar..başka bi topikte okurken gözüme takıldı..bacak ağrısını da yazmışlar..benim de 2 gün boyunca aşırı derecede bacaklarımda ağrı oldu..hatta akşam işleri filan bıraktım uzatmak zorunda kaldım ayaklarımı..hiç aklıma da gelmedi böyle bir belirti olabileceği...bebek isteyince sporu filan bırakınca verdiğim kiloları geri aldım:eek:. eşimde kilo aldın belki ondan ağrımaya başlamıştır dedi.cokacimcoookhani öyle böyle değil çok ağrı vardı..
 
eğer adet olursam ,bacaklarımın ağrısının kilodan olduğunu anlayacağım..:eek:
 
aşılama yapıldıktan 6 gün sonra sık idrara çıkma ve bel ağrısı olur mu ? başka ne belirtiler olur bilen var mı?
 
Benim her ayın15 inde düzenli adetim vardı.geçen ay Rta çıkarıldı cerrahi müdahale ile. Adetim 6 gün geç oldu .şimdi yumurtlama zamanı değişmiş midir
 
X