• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Dolapta bekleyen aşı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bu arada hemşirelere güvenin, iyi hemşire kırk doktora beş basar. Tıpçı arkadaşlarımın mesleğe başlarkenkı korkusuydu hemşireler " hata yaparsam, yanlış ilaç tedavisi ya da yanlış teşhis korsam hasta anlamaz ama hemşire anlar" diye söyleniyordular. Hatta doktorun yanlış teşhisini düzelten eczacı bile gördüğüm için hiç şaşırmadım size yaptığı öneriye.

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.Aşının içinde de soguk saklama zincirinin öneminden bahsedilmiş ısrarla.Hekimin atmaya gerek yok demesi de zannediyorum aşıyı aldıran kendisi olduğu icin sorun yaşamak istememesi olabilir.Çocuğun enfeksiyon geçireceğini o da bilemezdi.Aşıyı atmaya karar verdim.Menejit aşısı 2 yaşında yapılırsa tek doz yeterli oluyormuş sanırım olmadı biraz ertelerim.

İlk aklıma gelen şey atmaktı bana bu konuyu böyle sorgulatan doktorun ısrarla birşey olmaz 2-3 ay bu şartlarda saklanabilir demesiydi.

Ya buzdolabı içine konulanlarla ısı 5-6 dereceye yükselip, uzun süre bu derecede kaldıysa? Veya sizin buzdolabı aslında hep 5 dereceyken, sanki 4’müş gibi gösteriyorsa? Doktor bunu nereden bilecek.

Atacakmışsınız, şimdi okudum. Bence doğru kararı verdiniz.

Asiyi at, yaptirma.. ben yapilacagi gunden bir gun once siparis veriyorum eczaneye, getiriyor ayni gun gidip yaptiriyorum.. yazik paran da gitmesin sende oyle yaptir gelecek sefere..

Herkese merhaba
Bu aşı meselesi gerçekten bana dert oldu o sebeple konuyu buraya açmak daha doğru olur diye düşündüm umarım yanılmıyorumdur.
14 aylık bir oglum var.Rutin kontrolleri yapan doktorumuz bir yaş kontrolüne getirirken menenjit aşısı da alın gelmişken onu da yapalım dedi.Aşıyla birlikte gittik ancak oglum kulak enfeksiyonu geçiriyormuş (hafif huysuzluğu vardı fakat diştendir demistim) aşıyı yapmayalım buzdolabınızın kapağında saklayın aşıyı dedi bizde öyle yaptık 10 gün sonra kontrole yine aşıyla gittik ama çocuk bu arada daha da çok hasta oldu bronşiolit vs. bi türlü iyilesmiyor aşı da durmadan erteleniyor.Doktora ısrarla sordum bozulur mu diye hayır diyor.Bu arada sağlık ocağı da 1 yaş aşısı için iyileştiyse aşısını yapalım yoksa merkeze bildirelim diyor.Yaklaşık bir buçuk ay sonra durum düzedi sağlık ocağı aşıyı yaptı dolapta bekleyen aşıdan bahsettim hemşire hemen onu at dedi.Doktora kalırsa sorun olmaz hemşıreye kalırsa bozulmuştur at.Aşı 186 lira ve 2 aydan fazladır dolapta.Bu ve buna benzer bir durum yaşayan yada yaşasaydım şöyle yapardım diyen annelerden yorum bekliyorum.Teşekkür ederim şimdiden
Aşılar sağlık kuruluşlarında bile bir haftadan fazla bekletilmez
Ben olsam yenisini alırdım

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.Aşının içinde de soguk saklama zincirinin öneminden bahsedilmiş ısrarla.Hekimin atmaya gerek yok demesi de zannediyorum aşıyı aldıran kendisi olduğu icin sorun yaşamak istememesi olabilir.Çocuğun enfeksiyon geçireceğini o da bilemezdi.Aşıyı atmaya karar verdim.Menejit aşısı 2 yaşında yapılırsa tek doz yeterli oluyormuş sanırım olmadı biraz ertelerim.
Bu sanırım meningokoksik menenjit aşısı, aşı takviminde olmayan, özel bir aşı. Ucuz bir aşı da değil ama yapacak bir şey yok.

Herkese merhaba
Bu aşı meselesi gerçekten bana dert oldu o sebeple konuyu buraya açmak daha doğru olur diye düşündüm umarım yanılmıyorumdur.
14 aylık bir oglum var.Rutin kontrolleri yapan doktorumuz bir yaş kontrolüne getirirken menenjit aşısı da alın gelmişken onu da yapalım dedi.Aşıyla birlikte gittik ancak oglum kulak enfeksiyonu geçiriyormuş (hafif huysuzluğu vardı fakat diştendir demistim) aşıyı yapmayalım buzdolabınızın kapağında saklayın aşıyı dedi bizde öyle yaptık 10 gün sonra kontrole yine aşıyla gittik ama çocuk bu arada daha da çok hasta oldu bronşiolit vs. bi türlü iyilesmiyor aşı da durmadan erteleniyor.Doktora ısrarla sordum bozulur mu diye hayır diyor.Bu arada sağlık ocağı da 1 yaş aşısı için iyileştiyse aşısını yapalım yoksa merkeze bildirelim diyor.Yaklaşık bir buçuk ay sonra durum düzedi sağlık ocağı aşıyı yaptı dolapta bekleyen aşıdan bahsettim hemşire hemen onu at dedi.Doktora kalırsa sorun olmaz hemşıreye kalırsa bozulmuştur at.Aşı 186 lira ve 2 aydan fazladır dolapta.Bu ve buna benzer bir durum yaşayan yada yaşasaydım şöyle yapardım diyen annelerden yorum bekliyorum.Teşekkür ederim şimdiden

Bozulan aşılar çok tehlikeli sonuçlara sebep olabiliyor. Risk almaya değmez. Atın çöpe gitsin.

keşke aldığınız gün doktor aşıyı yapmayınca getirseydin saklardım dedi.Biz doktor birsey olmaz deyince evde sakladık.hemşirenin uyarısıyla uyandım ben.Sorma ihtiyacı duydum
O aşıyı atın, yenisini sipariş verin, arkadaşlar da yazmış aşılarda saklama koşulları, soğuk zincirle taşıma önemli, aşının eczaneden teslim alındığı gün yapılmasında yarar var, yoksa bozuluyorlar.

kesinlikle yaptirmayin atin o dolapta bekleyen asiyi. cunku ben eczaneden o anda asiyi alirken hemen yanina saolsunlar geri getirmem sartiyla buz torbasi verdiler ona sardik asiyi. hemende karsimizdaydi saglik ocagi. kucucuk bebeginiz var daha 1 yasinda. mutlaka isi degisimi olur.kesinlikle vurdurmayin atin. .. o sekilde vurdurmaktansa hic vurdurmayin daha iyi.

O aşıyı atın, yenisini sipariş verin, arkadaşlar da yazmış aşılarda saklama koşulları, soğuk zincirle taşıma önemli, aşının eczaneden teslim alındığı gün yapılmasında yarar var, yoksa bozuluyorlar.

kesinlikle yaptirmayin atin o dolapta bekleyen asiyi. cunku ben eczaneden o anda asiyi alirken hemen yanina saolsunlar geri getirmem sartiyla buz torbasi verdiler ona sardik asiyi. hemende karsimizdaydi saglik ocagi. kucucuk bebeginiz var daha 1 yasinda. mutlaka isi degisimi olur.kesinlikle vurdurmayin atin. .. o sekilde vurdurmaktansa hic vurdurmayin daha iyi.
İlgilenen herkese tekrar teşekkür ederim.Aşıyı attım 2 yaşında yapılırsa menenjit aşısı tek doz yeterli diye duymuştum bu bilgiden emin olup ona göre karar vericem

Benzer birdey rota asisinda bizim basimiza geldi, esim asiyi aldi, sonra isyerine gitti, aksam gelirken getirdi, 2 gun sonra da saglik ocagi asiyi yapti. Yaptiktan sonra yeni almadigimizi ogrenince bozulmustur o asi dedi, doktora sorduk, tekrarlamak gerekir mi siye, ikinci dozu yapicaz sorun olmaz muhtemelen demisti ( soguk su termosunda tasimisti esim getirirken) bizim 2. Doz da yapildi sorun olmadi simdilik ama mide bulandirici bir durum, atmaniz iyi olmus

Back